ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Кето кюфтета от карфиол

Печени на фурна

Публикувана: 4 Ноември, 2019 10:28
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9324
Рецепта на деня: Кето кюфтета от карфиол
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.

Кюфтетата традиционно се приготвят от кайма, която по правило е по-мазна и се пържат. Но този проблем може да бъде решен много лесно. Вижте тази рецепта за диетични кето кюфтета от карфиол, печени на фурна. Стават невероятно вкусни.

Необходими продукти:

1 кг карфиол

2 яйца

2 ч.ч. настърган кашкавал

1/2 връзка магданоз

4 скилидки пресован чесън

1/2 малка глава лук

черен пипер

кимион

сол

Начин на приготвяне:

Почистете карфиола и разделете на розички. Сварете за 5 минути в подсолена вода. Извадете от горещата вода, потопете в студена вода, извадете и оставете добре да се отцеди и изстине.

Изстиналия карфиол нарежете на много ситни парченца. Поставете в купа, намачкайте с вилица, става лесно, като са омекнали розичките на карфиола. Добавете яйцето, кашкавала, магданоза, 4 скилидки пресован чесън, лука, нарязан на ситно, кимион, сол и черен пипер на вкус и объркайте всичко добре.

Загрейте фурната. Оформете сместа на топчета и наредете в тавичка, залейте със свинска мас или краве масло. Печете, докато се зачервят.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 38 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
София
1 Отговор
Допада ми, ще пробвам .

Оценка:
-2 +9

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Петер Пилц
Австрийски депутат коментира желанието на турския президент да посети родината му, за да агитира за референдума
Ердоган може да дойде в Австрия, но само, за да открие щанд за дюнери"

Още бисери