Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 10:28 16 038 1

Рецепта на деня: Кето кюфтета от карфиол

  • кето-
  • диета-
  • кюфтета-
  • карфиол-
  • какво да сготвя

Печени на фурна

Рецепта на деня: Кето кюфтета от карфиол - 1
Снимка: Shutterstock

Кюфтетата традиционно се приготвят от кайма, която по правило е по-мазна и се пържат. Но този проблем може да бъде решен много лесно. Вижте тази рецепта за диетични кето кюфтета от карфиол, печени на фурна. Стават невероятно вкусни.

Необходими продукти:

1 кг карфиол

2 яйца

2 ч.ч. настърган кашкавал

1/2 връзка магданоз

4 скилидки пресован чесън

1/2 малка глава лук

черен пипер

кимион

сол

Начин на приготвяне:

Почистете карфиола и разделете на розички. Сварете за 5 минути в подсолена вода. Извадете от горещата вода, потопете в студена вода, извадете и оставете добре да се отцеди и изстине.

Изстиналия карфиол нарежете на много ситни парченца. Поставете в купа, намачкайте с вилица, става лесно, като са омекнали розичките на карфиола. Добавете яйцето, кашкавала, магданоза, 4 скилидки пресован чесън, лука, нарязан на ситно, кимион, сол и черен пипер на вкус и объркайте всичко добре.

Загрейте фурната. Оформете сместа на топчета и наредете в тавичка, залейте със свинска мас или краве масло. Печете, докато се зачервят.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    9 2 Отговор
    Допада ми, ще пробвам .