Кюфтетата традиционно се приготвят от кайма, която по правило е по-мазна и се пържат. Но този проблем може да бъде решен много лесно. Вижте тази рецепта за диетични кето кюфтета от карфиол, печени на фурна. Стават невероятно вкусни.
Необходими продукти:
1 кг карфиол
2 яйца
2 ч.ч. настърган кашкавал
1/2 връзка магданоз
4 скилидки пресован чесън
1/2 малка глава лук
черен пипер
кимион
сол
Начин на приготвяне:
Почистете карфиола и разделете на розички. Сварете за 5 минути в подсолена вода. Извадете от горещата вода, потопете в студена вода, извадете и оставете добре да се отцеди и изстине.
Изстиналия карфиол нарежете на много ситни парченца. Поставете в купа, намачкайте с вилица, става лесно, като са омекнали розичките на карфиола. Добавете яйцето, кашкавала, магданоза, 4 скилидки пресован чесън, лука, нарязан на ситно, кимион, сол и черен пипер на вкус и объркайте всичко добре.
Загрейте фурната. Оформете сместа на топчета и наредете в тавичка, залейте със свинска мас или краве масло. Печете, докато се зачервят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 София
16:20 04.11.2019