ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Италиански кюфтенца със спагети

Просто божествени

Публикувана: 8 Ноември, 2019 10:28
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6804
Рецепта на деня: Италиански кюфтенца със спагети
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.

Кюфтенцата са невероятно ароматни и леко пикантни. Съвършено се допълват от лекия доматен сос с пресен босилек, а поднесени върху паста са просто божествени. Вижте как да ги приготвите

Необходими продукти:

За кюфтенцата:

1 чаена чаша натрошен бял хляб, без кората
1/2 чаена чаша настърган лук
400 грама говеждо месо, смляно
100 грама свинско месо, смляно
1 яйце
1/4 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
1/4 чаена чаша пармезан, прясно настърган
3/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1 1/2 супена лъжица зехтин

За соса:

700 грама доматено пюре
3/4 чаена чаша лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
1/4 чаена чаша вода
1 супена лъжица зехтин
3 чаени лъжички смес от сушени билки /магданоз, босилек, мащерка, риган/
1 чаена лъжичка лют червен пипер
1 чаена лъжичка сол
черен пипер

За канапето:

спагети /или паста по избор/
пармезан, прясно настърган
магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете хляба и лука и ги разбъркайте, за да може хлябът да поеме отделения от лука сок. Към тях прибавете всички останали съставки за кюфтенцата, с изключение на зехтина. Омесете добре.Оформете кюфтенцата, като загребвате от сместа с голяма супена лъжица, за да са с еднаква големина.

Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и ги запържете на средно силен огън за около 5 минути. Не ги разбърквайте, а поклащайте тигана, за да запазите тяхната форма. Когато покафенеят, внимателно ги прехвърлете в чиния. Не ги гответе до пълна готовност.

Направете доматения сос, като в тенджера задушите лука и чесъна в зехтина за 2-3 минути, след което добавете всички останали съставки. Оставете да къкри на средно силна температура, пише framar.bg.
Прехвърлете кюфтенцата в соса и ги гответе около 10 минути, като от време на време разбърквате.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Докато кюфтетата се готвят, сварете спагетите.
Сервирайте ги върху канапе от спагети, поръсени с прясно настърган пармезан и пресен магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.9 от 10 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Как не
1 Отговор
Тва спагети макарони тестени храни са измислени за робите че евтино не че убу, яжте робска храна загубения и после немое се изходите и хапчета на килограм да ви е честито отворковци де прехвалват тези макарони

Оценка:
-7 +4

хахах
2 Отговор
а ти ми яж к.ра той не е за роби тамън ,ще ти пасне в селската уста и да го хванеш с две ръце ,за да нямаш свободна да продължава да пише жалки коментари.

Коментиран от #3


Оценка:
-1 +5

Haha
3 Отговор

До коментар #2 от "хахах":


Dobre

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери