18 Ноември, 2019 15:29 2 621 4

Деца уловиха на въдиците си бомби в германско езерце

  • германия-
  • бомби-
  • снаряди-
  • езерце-
  • мощен магнит-
  • магнитен риболов-
  • деца-
  • втора световна война

Невзривените боеприпаси били извадени с помощта на мощен магнит

Деца уловиха на въдиците си бомби в германско езерце - 1
Снимки: shutterstock

Стари невзривили се бомби от Втората световна война бяха открити от три деца в Германия.

Хлапетата извадили ръждясалите снаряди и боеприпаси от езерце с помощта на мощен магнит, докато търсели "съкровища", пише BBC News.

Веднага, след като направили своето откритие, в близост до град Охдруф, източна Германия, децата се обадили в полицията.

Властите моментално пристигнали на мястото и оградила района.

В публично изявление, служителите на реда са отправили призив към обществеността да съобщава незабавно за всякакви подобни находки, като в никакъв случай не трябва да ги пипат, местят или да се опитват да отворят старите боеприпаси.

Не е ясно защо снарядите са били изхвърлени в езерото.

Неизбухнали бомби от Втората световна война често се намират из цяла Германия. Подобни находки предизвикват масови евакуации и понякога паника сред местните жители, заради опасността да се взривят неочаквано.

След края на Втората световна война Германия е засипана с експлозиви заради интензивните въздушни нападения от британски, американски и съветски бомбардировачи.

Деца уловиха на въдиците си бомби в германско езерце
Снимки: shutterstock

Експертите по обезвреждане на бомби са принудени да действат светкавично при справянето с такива находки, тъй като старите детонатори в снарядите са нестабилни и могат неочаквано да се задействат.

Най-често снаряди и бомби от войните се появяват по време на изкопните работи по строителни обекти, тъй като онези от тях, които не са успели да се взривят при падането, с времето биват затрупани и забравени.

Нито едно от децата, намерили експлозивите не е пострадало, заявяват от местната власт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    8 5 Отговор
    От какъв произход са децата явно ромчета които са измислили атрактивен начин да събират желязо за отпадъци браво в тая свера със желязото са ненадминати ..

    Коментиран от #4

  • 2 Учуден

    4 5 Отговор
    Е какви са тия минуси бе ануси непоръбени да не би случайно да лъжа сега в Германия се въдят яко мангаля и търсят начин за оцеляване а вие ще ми давате минуси дано цигани изнасилят децата и старите ви родители ме да разберете откъде изгрява слънцето боклуци мръстни .

    Коментиран от #3

  • 3 Много жестока клетва

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Никой не ти противоречи че има цигани в германия, но да кълнеш така е много злобно. Малко се съмнявам да са били цигани, поради факта че са обадили в полицията след като има призив към гражданите да уведомяват органите за такива открития. Циганетата не говорят немски а и надали гледат немска телевизия. Също така са и неграмотни. Вероятно да са германци децата.
  • 4 Наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    В Германия няма роми , има българи , румънци, поляци ,сърби и т.н.