Last news in Fakti

2 Юли, 2012 19:23 4 705 7

Български рапър с международен успех

  • calligraphist-
  • рапър-
  • хип-хоп

Български рапър успя да постигне голям успех в световното хип-хоп семейство. Едва 20-годишен, Георги, който се подвизава под псевдонима Calligraphist, на 30 юни 2012 постигна нечуван до момента успех за родната рап сцена спечелвайки престижен, международен MC турнир. Наградата е участие в съвместен проект с бащата на Gangsta rap течението и една от най-влиятелните фигури в историята на хип-хоп музиката – Kool G Rap. Турнирът е организиран от легендарния turntablist и продуцент DJ White Shadow от семейството на Boogie Down Productions (KRS-One, Scott La Rock).

Условията на турнира са включвали 16-тактов куплет на английски език върху предварително зададен инструментал изготвен от White Shadow, а участие за взели повече от 50 MC от целия свят (предимно от САЩ и Канада).

Calligraphist, представяйки България, е класиран на второ място, като за победители се считат първите четирима.
Участие в журито е взел и един от най-известните Европейски хип-хоп продуценти Manuu Goon известен още като DJ Illegal от Snowgoons.

Това не е първи турнирен успех за Calligraphist, през 2009, едва на 17 години, той печели първо място на съзтезание в подобен формат измежду над 80 претендента. Въпросното съревнование е организирано от най-големия български хип-хоп сайт 50stotinki.com

Песента ще бъде поставена под номер едно в предстоящия трети албум на DJ White Shadow. Като предходните му два албума са достигали топ 5 на iTunes по продажби в раздел хип-хоп. В тях личат имената на KRS-One, Masta Ace, Jedi Mind Tricks, Joell Ortiz, Ill Bill, Ras Kass, Chino XL, различни членове на Army Of The Pharaohs, както и много други. Очаква се третият албум да е готов на есен.

Calligraphist, който вече е работил с членове на La Coka Nostra, D-Block и други големи имена от световния underground, готви нови музикални проекти включително и видеоклипове.

Феновете му във Фейсбук наближават 10 хиляди, а той рапира доста добре на английски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Павлов

    0 0 Отговор
    Добро парче!
  • 2 Poli

    0 0 Отговор
    Евала!
  • 3 ЕмСиРап

    0 0 Отговор
    Стика ме му палци за по-велики успехи !
  • 4 hmmmm

    0 0 Отговор
    Brawo za uspehite, ma neshto MNOGO se e filmiral :X Da pouspokoi topkata...
  • 5 аха

    0 0 Отговор
    най-добрия правил го в България, поздрави за големия успех и за музиката му
  • 6 Тедо

    0 0 Отговор
    Nai-golemiqt bulgarski velikan v underground hip-hopa!!!!
  • 7 Vasil

    0 0 Отговор
    Евалата брат !!! само напред и нагоре !!!!