Тирамису е един от най-популярните, най-обичаните и най-често приготвяни десерти. Вижте как да приготвите любимия италиански сладкиш с неповторими аромат и плътен вкус.
Необходими продукти:
250 гр. бишкоти
500 гр, маскарпоне
150 гр. захар
6 жълтъка
3 белтъка
150 мл марсала
100 мл кафе
30 гр. какао
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците със солта до получаването на гъст сняг. Покрийте го с фолио и го оставете в хладилника.
В друга купа разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Щом се получи гъста и бледа смес, добавете маскарпонето и разбъркайте бавно и внимателно с тел. Към получения гладък крем прибавете и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте се внимателно с шпатула само в едната посока, за да не се загуби обема на сместа. Завийте и нея с фолио и я оставете в хладилника за десетина минути.
През това време се пригответе сместа за напояване на бишкотите. За целта в дълбока чиния смесете марсалата и горещото кафе. В тази течност се потапя за секунда и от двете страни всяка бишкота. Подредете ги в тавичка, така че да покрият дъното. Напоените бишкоти залейте с част от крема, загладете с лъжица и отново наредете напоени бишкоти. Това продължава до изчерпване на количествата, като е важно десертът да се завърши с крем.
Тирамисуто се покрива с фолио и се поставя в хладилника за час. След това се изважда и се поръсва обилно с какао при поднасяне.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Johansson
Коментиран от #3
11:59 30.11.2019
3 007
До коментар #2 от "Johansson":
Пий един ___ДЖЕЙМИСЪН___ 🐗🍾🍺🥃14:09 30.11.2019
4 аааааа
09:43 01.12.2019