21 Декември, 2019 19:51 7 687 16

Това е най-красивият, но и убийствено опасен път на света (ВИДЕО)

  • път-
  • магистрали-
  • опасно-
  • красиво-
  • норвегия-
  • пътна мрежа

Невероятният път изглежда като произведение на изкуството

Това е най-красивият, но и убийствено опасен път на света (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Атлантическият Океански път се намира в Норвегия и правилно е считан за един от най-красивите и опасни пътища на Земята. Шосето с дължина 8,3 км е построено върху няколко малки острова, които са свързани с няколко хидротехнически съоръжения и мостове (има осем от тях, както и четири платформи за наблюдение).

Най-високият от осемте моста се нарича Storseisundet и е издигнат на 23 метра над водата, за да могат корабите да преминават под него. Този мост се нарича "пиян" поради своята цветност. Вижте този пътен шедьовър, който в Норвегия наричат строителството на века.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    55 10 Отговор
    Бе Норвегия ,Ко да говорим ...Блек метъл и мостове....не като Тиквостан -чалга и магистрали...

    Коментиран от #3

  • 2 Даниел

    39 3 Отговор
    Щото не са чели за нашата лятна магистрала!
  • 3 ГосТ

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    И социализъм ! И аз ги харесвам скандинавските страни.
  • 4 JPower

    38 6 Отговор
    Ако имаме петрола на Норвегия, може да направим София морска столица, ще докараме бяло море до шоплука!!!

    Коментиран от #5, #8, #15

  • 5 Сигурен ли си

    59 7 Отговор

    До коментар #4 от "JPower":

    Ако имахме петрола на Норвегия, щяхме да сме същите, ама някой щяха да са още по-богати!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сигурен ли си

    39 1 Отговор

    До коментар #6 от "JPower":

    Незнам за кое точно ти пишат плюсове! Като цяло си прав, но проблема е че България е една от най-корумпораните държави в Европа, за сравнение корупцията в Норвегия е най-ниска! У нас корупцията е на всякъде и незнам, какво те кара да вярваш, че парите щяха да са в държавата а не в някой джоб? Явно си голям оптимист! Русия има мнооого повече нефт(и не само) от Норвегия, а голяма част от населението е по-бедно от България. А в България корупцията скоро няма да изчезне, защото децата си израстват с нея, като нещо нормално.

    Коментиран от #10

  • 8 нъц

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "JPower":

    Да ве да, ако им имахме петрола щяхме да имаме Шейх Шиши и Шейх Боко, а ние пак щяхме да сме си пустиняци. Единствено на парцалесите може би нямаше да им се налага да ходят да заработват чак в Духай, а клиентите с чаршафите, щяха да идват на туризъм с олабване.
  • 9 Ел Греко

    2 4 Отговор
    И кво му е опасното, че не разбрах..онзи ден минах по моста Рио-Антирио при 70км/ч на вятъра...с все сила удържах волана да не метне колата през парапетите...
  • 10 JPower

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сигурен ли си":

    Аз изказвам мнение, а плюсовете ги поставят инакомислещи.... НА Българите им се втълпява чувство за малоценност, че сме прости, глупави и некадърни. Че ако не са "" "великите сили ' или Русия, българина ще умре от глад, защото няма кои да го води. Един вид стадо овце без овчар. Да се чуди човек, как сме изкарали повече от 1300 ход. Как сме създали азбука, разпространили и религия. Когато в западна Европа са живеели в колиби, ние сме строили замъци!!! Ако смяташ, че тия които ни '' управляват "" са най-добрите българи си в заблуда. Управляват ни вече близо 80 год. Тъпи шумкари и техните наследници.!!! Отнемеш ли им парите, отнемаш им властта.... За мен има само един начин това да спре!!!Мога още да пиша, но пак ще ме изтрият...
  • 11 Виден столичен добре облечен бизнесмен

    11 1 Отговор
    Път брулен от вода и стихий,без една дупка и кръпка??? Абе НЕмогат да строят тъпите норвежци,не си ли е ремонт на ремонта(БГ изобретение) не си е работа. Че тия пари,как усвояват? Пътното им как се издържа? Шефовете им какви имоти и коли имат,Ако нямат поне G Klasse ,са нек'ви дрипльовци ! Ако нямат имоти в Гърция не ми ги давайте за пример въобще! Западняци изнежени! Тука сме български лъвове бре! Ядем,пием и еbem! Коли,мацки,имоти в чужбина! Абе Рая на Земята!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 BigBulgarianBoss

    3 1 Отговор
    Хахахах интересно започнах да чета за норвежки мост, после за петрол, за Борисов, шейхове, САЩ, абе леле
  • 14 Забелязвам

    5 2 Отговор
    Че хората коментиращи Норвегия са такива които не са стъпвали там. Аз съм ходил доста пъти с камион и нищо там не ми харесва. Имат 2 месеца в годината със що годе нормално време. Постоянно вали , гърми , бури , ветрове абе ужас. По 3 дни съм стоял , не мога да сляза от камиона да се изпикая от дъжд. И недейте да вярвате на тая легенда за пътищата. Магистрала има само покрай Осло и това е. Зимата чистят само с гребло и леда си стои. Държава която живее основно от ресурси без почти нищо да произвежда. Заплатите им са много високи сравнено с Германия и Франция да речем , но в магазините като видиш цените разбираш че няма как да е другояче. Не бих живял там дори месец.

    Коментиран от #16

  • 15 Age

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "JPower":

    И да имаме, и да нямаме, е все тая.
    Колегите от коментари 5 и 8 право говорят-с крадци на власт, не ще се оправим.
  • 16 Знаещ

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Забелязвам":

    Площта на страната е голяма, за само 5 млн. население,магистрали не им трябват,не са гъсто населени. В западната част на страната е дъждовно, но в източната не е така и лятото в източната, също е топло. Имат красива природа и доста туристи посещават Норвегия заради природата. И произвеждат доста, за една държава с 5 млн. население.