Last news in Fakti

25 Декември, 2019 17:57 13 132 19

Жена яде само наденица и сладолед 21 години, но...

  • храна-
  • хранително разтройство-
  • психическо разстройство-
  • сладолед-
  • наденица

Кортни се хранила само с двете храни откакто се помни

Откакто се помни 22-годишна жена се е хранила само с наденици и сладолед, дори и по празниците, когато храната е повече от разнообразна. Тя е била диагностицирана със селективно хранително разтройство (СХР) - вид хранително разстройство, при което човек няма никакъв интерес към храната и въобще не иска да опитва нови неща, което на свой ред води до много ограничен хранителен режим, а това е нездравословно.

След като се подложила на хипноза обаче британката Кортни от Линкълншайър започнала малко по малко да превъзмогва своята болест и да е способна да опитва нови неща за първи път. И само четири месеца по-късно, в деня на Коледа, тя успяла да седне на празничната маса и да се нахрани със същото, което хапвали и останалите членове на семейството ѝ.

Жена яде само наденица и сладолед 21 години, но...

Кортни, която работи като преподавател, сподели пред "Метро": "Много бях щастлива, че дори седя на масата, заедно със семейството ми, и си хапват онова, което и те, а не да нагъвам само сладолед и наденици. Много ми хареса и се надявам да го направя пак тази Коледа". Кортни е "спазвала" своя доста ограничен хранителен режим почти през целия си живот, оцелявайки благодарение на определени наденици от местния месар и сладолед.

"Растейки, това беше кошмар. Приготвях си обяда за училище и си мислех как ще ми се подиграват съучениците. Не ходех на партита и други събития, защото там нямаше какво да ям. Хората си мислят, че става дума за глезене, но не е така. Аз просто не можех да ям храна", разказва още тя. Като дете, лекарите ѝ били казали, че като порасне ще се оправи. Те също опитали с когнитивна терапия, но тя не дала резултат.

Малко преди да навърши 21 години майката на Кортни чула как местно момче, което яло само наденици било преборило своя синдром чрез хипноза. "Тя ми разказа за него и аз си казах, че щом работи за него, трябва да работи и за мен. Проучих в интернет хипнотизатора и открих, че той е Дейвид Килмъри, който практикува в Лондон и Ковънтри. Казах си, че няма нищо за губене и си насрочих сеанс", разказва Кортни.

Жената разказа, че се е почувствала добре още от първата минута на сеанса. Двамата с хипнотизатора първо обиколили няколко магазина, за да може тя да се нагледа на различни храни, а след това той я хипнотизирал за 10-15 минути. След това той поставил пред нея чиния с плодове и Кортни усетила, че вече не изпитва страх към храната. Все пак всичко било на бебешки стъпки. Първо тя започнала да докосва храната, после да си отхапва малки хапки от нея. Голямата стъпка, по думите ѝ, била, когато тя отишла в заведение за сандвичи и изяла цяла половинка на пилешки сандвич. Така жената започнала да пробва все нови и нови храни, както и да яде все повече и повече. Месец след втория ѝ сеанс, тя вече си похапвала пълноценно меню от супа, второ и десерт. Миналата Коледа обаче е бил наистина голям момент за Кортни. Тогава тя сяда на масата заедно със своите роднини и се храни наравно с тях. "Бях много щастлива. Майка ми сияеше от радост. Никой обаче не казваше нищо до самия край, за да не би да ме притисне твърде много", споделя Кортни.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг пенсионер

    50 12 Отговор
    От както дойде Демокрацията съм само на хляб Добруджа,а като взема празничното състояние от 40 лева си позволявам лукса да заблажа и с някой кренвирш...

    Коментиран от #4

  • 2 ддд

    10 3 Отговор
    и коо? сякви ги има някои се хранят от слънцето май?
  • 3 млад гербер

    26 8 Отговор
    Ние герберите какво да кажем
    като ядем само суджук
    Бойко ни го дава
    партизаните са яли кашкавал, а ние само суджук
    затова мразим социалистите
    нищо че сме комунисти

    Коментиран от #9

  • 4 Ценко

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бг пенсионер":

    Хванал си му цаката,не казвай че си пенсионер от 30 години
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А страдащите от ССР(селективно сексуално

    3 3 Отговор
    Разстройство) какво да правят?
  • 7 град козлодуй

    19 12 Отговор
    при соца имаше работа ред сигурност а сега мизерия глад безработица гмо храни

    Коментиран от #10

  • 8 Шопо

    6 4 Отговор
    А моята жвака бахур вече 50 години...
  • 9 бсп

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "млад гербер":

    Вие от бсп и други ядете само лукс, защото баба, дядо, мама, и тате само това са ядяли отпреди 90г пък и сега, след последната съборена от вас банка Ктб защото не сте комунисти, а просто човекоядци - канибали!Каквато и статия да има тук там мислите само и единствено за власт, за много власт!Лапи!
  • 10 коментар

    11 10 Отговор

    До коментар #7 от "град козлодуй":

    Ъхъ тъй беше.Салама "кучешка радост" го правиха само по оригинална рецепта - каймата падаше от лентата и се слага пак на лентата както е с мръсотията и ни караха да ядем салама щото луканката беше по 16лв кг, а заплатата 150лвВ събота работихме ленински, и димитровски съботници, и през лятото като не валеше дъжд работихме За сушата през съботите ей така напълно безплатно за държавата Ви!

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Телефончету

    3 4 Отговор
    Симпатични млади хора...!
  • 12 Я ям всеки по един младешки...!

    2 3 Отговор
    Откакто дойде демокрацията, дали съм на кяр...?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Йозеф

    9 1 Отговор
    Британките са тресавища, бели сваличища, само надрусан като тоя с омачканата риза от снимката може да им напълни печката за да се пръкне поредния разноглед лоен брит...
  • 15 Алфа Вълкът

    2 4 Отговор
    Ми то сметаната за сладоледа идва от наденицата. Апва си жената да е жива и здрава.
  • 16 Край

    3 2 Отговор
    Аз па знам една от двасет години яде само немити наденици и сутляж от тях и нищо и нема - депутатка стана
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Явно

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "коментар":

    Си бил некадърник .