28 Декември, 2019 11:15 3 074 7

Млад татко умили мрежата със СНИМКА, но беше попарен от коментар

  • татко-
  • бебе-
  • снимка-
  • жълтеница

Един педиатър забелязал нещо нередно

Млад татко умили мрежата със СНИМКА, но беше попарен от коментар - 1
Снимка: Shutterstock

Снимките на бебета, публикувани от техните родители в социалните мрежи, умиляват потребителите и мигновено се сдобиват с куп лайкове и множество позитивни коментари. Но всъщност не всички гледат на чуждите деца с подобно умиление. Такива хора просто не оставят коментари под подобни публикации.

Наскоро обаче имаше случай с човек, попаднал на снимка на новородено бебе в социалната мрежа, който без ентусиазъм и умиление, решил да напише коментар под кадъра и с това спасил живота на бебето. Ето какво точно се е случило:

На всички е известно, че мъжете са много по-чувствителни към дъщерите, отколкото към синовете си. Те са готови да се радват буквално на всяка дреболия - забавни мимики, усмивка, движението на мъничките пръстчета на бебето... И много често качват снимки с малките си момиченца в социалната мрежа. Както правел и героят на тази история. След като изкъпал дъщеря си, той не се сдържал и ѝ направил няколко снимки, които бързо качил във Фейсбук. Сред хората, видели и коментирали публикацията, бил и един педиатър, който не се бил трогнал от милите снимки, но забелязал нещо нередно, а именно първи признаци на жълтеница.

Млад татко умили мрежата със СНИМКА, но беше попарен от коментар

Лекарят се постарал коментарът му да бъде деликатен, без да твърди, че бебето е болно. Той изразил мнението си под формата на водещи въпроси и подчертал, че не е изключено и да греши, защото цялата снимка била в жълто-кафяви отенъци.

Млад татко умили мрежата със СНИМКА, но беше попарен от коментар

Младият баща не се ядосал на потребителя и неговото мнение. Въздържал се от обидни коментари и решил да се вслуша в мнението му и да заведе детето на преглед. Там специалистът открил всички признаци на заболяването и незабавно предписал подходящото лечение.

Този случай не само показва как една импулсивна постъпка може да повлияе на нечий живот, но е и убедително доказателство, че не е нужно да криете малките си деца от страх, че могат да бъдат урочасани.

Както и че не трябва да се страхувате да изразите собственото си мнение, дори ако то е коренно различно от публичното и може да не се хареса на някого. Разбира се, това трябва да се прави, само когато наистина има какво да се каже, съветва jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3121

    13 7 Отговор
    Дрън дрън, бръм бръм или как да си запълним страницата с дебилни статии
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жалка история

    4 3 Отговор
    Тоз баща, за първи път ли вижда бебе и жина, явно да, жината какво умее да прави, май само хмммм...!!!!!
  • 4 Само питам

    2 2 Отговор
    Венелинке ти деца имаш ли ма? Или само се е-ш за кеф?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 От,, ромче,, е по грозно

    2 2 Отговор
    Дятту...!