Last news in Fakti

29 Декември, 2019 15:09 4 871 11

Защо трябва да пием кафе от гладки чаши

  • кафе-
  • чаша-
  • гладка чаша-
  • горчив вкус-
  • психолози-
  • проучване

Психолози твърдят, че изборът на чаша се отразява на вкуса на напитката

Защо трябва да пием кафе от гладки чаши - 1
Снимки: shutterstock

Бразилски психолози препоръчват да пием кафе от гладки чаши, защото така вкусът му е по-сладък, поше британският вестник Daily Mail.

Според експертите грапавата чаша оставя горчив вкус в устата ни.

Психолозите от университета в Сао Пауло са работили с 230 доброволци, като половината от тях са били експерти по кафето, някои от тях професионални оценители. Всички, включително и професионалистите, са оценили вкуса на кафето като "по-сух", когато то е сервирано в гладка чаша.

Учените твърдят също, че пиенето на кафе с високо качество може да съперничи на усещането от опитване на най-фино вино.

Във виното има от 600 до 1000 летливи аромантни съединения, които оформят сложния му вкус и аромат. В кафето те са повече от 1200.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    12 1 Отговор
    защото, по-лесно се мият
  • 2 Сфдлглфдг

    11 1 Отговор
    Дрън-дрън-чи-пляс, съвсем не ми определя чашата вкуса на кафето, визията е второстепенна. Статия, изстискана от нищото.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 инженер технолог по хранене

    12 2 Отговор
    Във виното има от 600 до 1000 летливи аромантни съединения, които оформят сложния му вкус и аромат. В кафето те са повече от 1200. Във виното/червено/има кверцетин,който е флавоноид.Като антиоксидант кверцетинът има много силни противовъзпалителни свойства. Той се бори със свободните радикали и вредните изменения в клетките. Освен това подтиска възпалението и при някои състояния – мускулни болки, треска, настинки, вирусни инфекции, ревматизъм, подагра, артрит. Полезен е и за кръвоносната система и за сърцето. Чаша червено вино изпито с дамата на сърцето Ви е за препоръчване. Приятелски съвет!

    Коментиран от #10, #11

  • 6 Лорчето от красивия град...!

    3 2 Отговор
    Ще ви кажа защо, когато е приготвено наистина майсторски, то е изключително вкусно и приятно да пиеш от такава чаша кафе...! Елексир е...! (Доста съм се изучила в различни сфери на живота, затова ме мразят някои,, изчадия,,...!)
  • 7 Алфа Вълкът

    9 5 Отговор
    Естествено, че чашата определя вкуса! Пили ли сте бира от порцеланова чаша 300мл, баш такава дето е за кафе? Ако ще отказвате бирата пийте от порцеланова чаша!

    Коментиран от #8

  • 8 Сеянин

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Я умрем от кеф да пием направо от шишето бира.

    Коментиран от #9

  • 9 Пустиняка

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сеянин":

    Е па ние у северозапада само така си пиеме бирата.. директно от шишето..даже и капачките ги отваряме с зъби..
    Кви чаши..кви пет лева бе баце..
  • 10 Нали..!

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "инженер технолог по хранене":

    Затова едва те спасиха,, защото тези препоръки са от друг тип..!
  • 11 Va60

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "инженер технолог по хранене":

    С всичко друго съм съгласен,но щом пийна вино или бира подагрозната криза ми е сигурна