30 Декември, 2019 11:08 9 951 22

10 причини защо не забогатявате

  • причини-
  • богатство-
  • милионер

Ако искате да бъдете милионер, това е напълно във вашата сила

10 причини защо не забогатявате - 1
Снимка: Shutterstock

Повечето хора си мислят, че все още не са милионери и дори не са на път да станат такива, защото не печелят достатъчно пари. Но истината е, че причината да не сте богати, независимо дали накрая ставате милионер или не, има много малко общо с количеството пари, което печелите. И това е начинът, по който се отнасяте към парите в ежедневието си, пише The Street, цитиран от economic.bg. Ето 10 възможни причини да не сте милионер:

1. Важно ви е какво мислят съседите

Ако се състезавате срещу тях и материалните им притежания, вие губите трудно спечелените пари за играчки, за да ги впечатлите, вместо да изграждате богатството си.

2. Нетърпеливи сте

До ерата на кредитните карти беше трудно да похарчите повече, отколкото сте имали. Днес това не е така. Ако имате дълг по кредитна карта, защото не можете да изчакате, докато имате достатъчно пари, за да закупите нещо в брой, вие правите другите богати, докато се вкарвате в дългове.

3. Имате лоши навици

Независимо дали става въпрос за тютюнопушене, пиене, хазарт или някакъв друг лош навик, навикът ви струва много пари, които биха могли да отидат за изграждане на богатство. Повечето хора не осъзнават, че цената на техните лоши навици се простира далеч над непосредствената цена.

4. Нямате цели

Трудно е да се изгради богатство, ако не сте отделили време да разберете какво искате. Ако не сте си поставили цели за богатство, няма вероятност да ги постигнете. Трябва да направите повече, отколкото да заявите: „Искам да съм милионер“. Трябва да отделите време, за да определите целите за спестяване и инвестиране на година и да измислите план как да постигнете тези цели.

5. Не сте се подготвили

От време на време се случват лоши неща на най-добрите хора и ако не сте се подготвили подобно нещо да ви се случи чрез застраховка, всяко богатство, което може би сте изградили, може да изчезне за миг.

6. Опитвате се да направите бързи пари

За огромното мнозинство от нас богатството не идва моментално. Може би вярвате, че хората, които печелят от лотарията, са хиляди, но истината е, че е много по-вероятно да бъдете ударени от мълния, отколкото да спечелите лотарията. Това желание за бързо забогатяване вероятно се разпростира в начина, по който инвестирате, със сходни резултати.

7. Разчитате на другите да се грижат за парите ви

Вярвате, че другите имат повече знания за паричните въпроси и разчитате изключително на тяхната преценка, когато решавате къде да инвестирате парите си. За съжаление, повечето хора искат сами да печелят пари и това е тяхната основна цел, когато ви кажат как да инвестирате парите си.

Вслушвайте се в съветите на други хора, за да получите нови идеи, но в крайна сметка трябва да знаете достатъчно, за да вземете свои собствени решения за инвестиране.

8. Инвестирате в неща, които не разбирате

Чувате, че Джон е направил много пари, правейки нещо, и искате да хванете и вие този влак. Ако Джон наистина правеше пари, той ги прави, защото разбира как работи инвестицията.

Хвърляйки парите си, защото някой друг е направил пари, без да разбирате напълно как работи инвестицията, само ще ви лиши от богатство.

9. Страхувате се

Толкова сте изплашени от риска, че държите всичките си пари в спестовна сметка, която всъщност губи пари, когато инфлацията влезе в уравнението, но въпреки това отказвате да ги преместите на място, където са възможни по-високи нива на възвращаемост, защото се страхувате, че ще загубите пари.

10. Пренебрегвате финансите си

Заемате нагласата, че ако изкарате достатъчно, финансите ще се погрижат сами за себе си. Ако в момента имате дълг, той по някакъв начин ще се реши в бъдеще.

За съжаление, е необходимо планиране, за да станете богат. Това не се случва магически на огромното мнозинство от хора.

В действителност вероятно не само един от горните лоши навици са ви попречили да станете милионер, а комбинация от няколко от тях. Погледнете внимателно списъка и направете своята преценка.

Ако искате да бъдете милионер, това е напълно във вашата сила, но ще трябва да се сблъскате с проблемите, които в момента ви пречат да създадете това богатство, преди да имате шанс да се наречете такъв.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПЕЦНАЗ

    86 3 Отговор
    11та причинна мафията в Бг!

    Коментиран от #4

  • 2 А бе хората

    18 5 Отговор
    Са богати всички в България. Те са на кредит. Богати са. Имат пари хората.
  • 3 mom4eto

    16 14 Отговор
    Който играе печели, който не играе – не печели! :)
  • 4 Цветан Цветанов съм

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "СПЕЦНАЗ":

    Как бе аз имам скромен мезонет за едва 2 милиона лева ...... и пия шампанско за 800 лв бутилката......
  • 5 Фейсбук

    10 4 Отговор
    Специално мен, не ме интересува богатство, била съм на принципа,, капни. - лапни,,, от никого не съм просила, колкото толкова, друго е важно за мен, това е самата истина...!!!

    Коментиран от #16

  • 6 Глупости

    56 8 Отговор
    В България можеш да забогатееш или от тотото или ако си измамник и крадец с честен труд просто забрави

    Коментиран от #9, #13

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    повечето БЪЛГАРИ са на кредит и ги преследват мутрите чси
  • 8 Последния софиянец

    24 1 Отговор
    Нашите политици затова са милионери щото спестяват от закуски. Ядат на закуска безплатни кюфтета в стола на парламента.
  • 9 В чужбина е

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Глупости":

    Същото. С работа пак не можеш да изнемогваш дори и там. За да забогатееш ти трябва много приятели и връзки. И да си готин. А такива пияници като нас които сме евтина работна ръка за нищо не ставаме. За да взимаш 4000лв 5000лв в бг трябва да имаш више и да имаш талант да разбираш програмиране , инженерство или архитектура. Но най много пари взимат чалга певиците. Но правенето на музиката композитор е пак много добро платено.
  • 10 боцмана

    23 7 Отговор
    Вени , в България честните богаташи са точно толкова колкото и девствениците в бардак.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 истината

    5 3 Отговор
    Аз за това съм милионер!!!!!
    да му мисляттези дето не са на ясно
  • 13 истината

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Глупости":

    Е не си прав. аз как станах милионер само с едната си заплата и рацинализиране на разходите си. И къща и два апартамента че и 5(макар и втора ръка)коли при това добри класики
  • 14 Dido

    9 3 Отговор
    11. Мислите само за секс - като Венелинка :-) :-)
  • 15 Аз съм беден

    14 3 Отговор
    Искам богатство. Утре ще си умра в кочината. Аз не искам да умирам така. Искам да умра в лукс. Защото когато дойдат да ми вземат трупа от дома ми да си кажат ,,Брей този човек живее много добре в голям лъскав имот. Дай да му откраднем наследството защото той е сам няма жена деца. Ок братле навит съм''. Нарочно искам да умра така да ви покажа какви крадци сме българите. Крадци номер 1 по света. Защото българите ги мързи и искат лесни пари. Защото българите обичат да крадат.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бум

    7 2 Отговор
    Ей, най-сетне нещо читаво от секс-преводачката!!! Хайде сега 80-те процента мързеливи и завистливи де..ли да цъкат минуси и да обясняват как все някой друг им е виновен за мизерията у дома и в душите...
  • 18 100

    8 0 Отговор
    Работа..работа..работа .... за 5-600 лева.
  • 19 Plovdiv

    3 0 Отговор
    И като станете милионер, ще занесете милионите на оня свят ли?...

    Коментиран от #21

  • 20 Уно

    0 0 Отговор
    Сам Таймс лун сам Таймс Лон
  • 21 PlimP

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Plovdiv":

    ти да не си фен на Здравко кухата тиква, работа, работа и работа за 700лв., краченцето да си счупиш и си вътре с няколко хилядарки, оня свят няма да ти помогне, пък и от счупено краче не се умира
  • 22 Демокрация ни убива

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аз съм беден":

    Не си милионер защото си г лупав , но става идеален МИЛИЦИОНЕР от теб с оглед изложените от теб неповторими "мисълформи"