Last news in Fakti

1 Януари, 2020 20:46 21 778 44

Историята на кучето Сара разплака цяла България (СНИМКИ)

  • малко търново-
  • куче-
  • кучето сара-
  • история-
  • стопани

То е имало изключително тежък живот, но получило шанс от добри хора 

Историята на кучето Сара разплака цяла България (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Потребителите в социалните мрежи не спират да споделят трогателната история на кучето Сара.

То е имало изключително тежък живот, но сега има шанса да намери най-накрая своите стопани.

Ето и какво разказва жена, която е прибрала кучето временно при себе си, докато то намери "своите хора":

"С мен се свърза позната на "стопаните". Кучето се казва Сара. Преди около 8 години се появява на граничния пункт до Малко Търново. Едно момиче я прибира. За Сара започва да се грижи основно майка и, която за съжаление умира преди 4 години.

Момичето живее в същия град, но на другия край и така Сара, след смъртта на стопанката си заживява сама в двора. Близките на починалата жена я оставят там и уж се грижат от разстояние за нея. Кастрирана е.

Историята на кучето Сара разплака цяла България (СНИМКИ)

Съседите разказват, че често я хранят, защото не получава редовно храна и вода, често е пускана по улиците и така минава живота и последните четири години - по улиците на Малко Търново и в двора, сама.

Днес, когато започва да се върти албума и, са се свързали с въпросните "стопани", казали са им,че кучето е прибрано и те са заявили, че къщата е продадена и така или иначе през февруари са щели да я пуснат окончателно на свобода.

Това е историята на Сара. Тя е изключително социална и енергична за годините си. Независимо от живота и навън, има хигиенни навици или просто е много умна. Утре ще я заведа на преглед, за да разбера повече за състоянието ѝ.

Историята на кучето Сара разплака цяла България (СНИМКИ)

Относно характера и - няма проблеми с кучета и котки, с хора е ясно.

Притеснена съм много, защото годините ще бъдат бариера за много хора.

За добро или лошо, Сара е вече в дома ни и няма никога повече да се озове на улицата. За момента представям историята на Сара и дори не знам как да постъпя. Има предложение за временен дом, за което съм много благодарна.

Ще го обмисля, но ми се иска тя да отиде направо в постоянен такъв. Семейството ни е на кантар да я остави, но аз имам ангажимент към осиновените си животни. Не мога да ги увеличавам до безкрай, от друга страна, гледахме толкова години такива кучета, много ни е тъжно да виждаме как други като тях страдат.

С две думи - шокирана и объркана съм.

Очаквам само сериозни предложения за Сара. Време е да получи това, което заслужава."


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    97 16 Отговор
    Мога само да кажа браво. Живеем м малък апартамент и имаме 2 малки кученца.Преди 1.5 прибрахме от улицата коте на 1 седмица и го отгледахме успешно,преди 1 месец взехме още 1.,пак.толкова малко.Не се иска много да бъдеш човек.

    Коментиран от #3, #6, #39

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    112 11 Отговор
    има животни по човечни от човеците
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 94 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    КРАСИ а ти за болни бездомни нещастни хора грижиш ли се

    Коментиран от #11, #14

  • 4 Ох горката Сара..!

    42 9 Отговор
    Прилича на съсетките ми на края живота си, са съжалени от едни деца, носят им храна и големите им лица са се усмихнали, дори не скучаят..! (Старите хора и кучетата, са винаги за съжаление...!)

    Коментиран от #5

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ох горката Сара..!":

    ПРАВИ СТЕ
  • 6 От клиниката на Дулитъл

    68 4 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Показателно за нивото на обществото е отношението към животните. Много сме кучкарите и коткарите, а още повече са анти. Сложно е, защото всяка животно се нуждае от грижа, внимание и не на последно място от достатъчно финансови средства( храна, ваксини , кастрация и т.н) Лошото е с бездомните, които не са виновни, че някой ги е изхвърлил на улицата, размножават се безконтролно и понякога освирепяват от глад, или нападат от страх за живота си.

    Коментиран от #31

  • 7 А ХОРАТА

    22 111 Отговор
    ПО-ДОБРЕ ПОМОГНЕТЕ НА ПЕНСИОНЕР,КУЧЕТО Е ЖИВОТНО И НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ДИВАН!

    Коментиран от #12, #13, #32

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 6 Отговор
    много мъка има по света
  • 11 Бесен Язовец

    50 12 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Що да се грижи тя бе калъф, тая държава за какво е?
  • 12 Комуниста

    50 20 Отговор

    До коментар #7 от "А ХОРАТА":

    Кои пенсии, тези които викаха 1989г долу БКП и палиха,, Партийния Дом "ли? За човеците у бг не ми е жал, да си сърбат попарта която си дробиха преди 30г!!!
  • 13 777

    101 11 Отговор

    До коментар #7 от "А ХОРАТА":

    Пенсионера взима пенсия все 1 хляб ще си купи. Кучето разчита на милостта на хората.то пенсия не взима.
  • 14 КРАСИвец

    42 17 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз ли трябва да се грижа? Аз ли, който плаща осигуровки на себе си и на още 45 човека..? Аз ли, който плащам данъци и глоби "понеже по нашенски, все съм нарушил нещо? Аз ли, дето не съм виждал морето 12 години?
    АЗ ЛИ, бе соросид?
    Белене, Скравена и "Слънчев бряг- ловешко" трябва да заработят!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Момчил

    31 1 Отговор
    Много е готина , браво :)
  • 19 criminal

    10 71 Отговор
    Има хора по улиците .....Дукати , неспособни да се издържат, както и такива оставени там от Тея кръвопийци банките, а вие за едно куче.......не ви ли е срам....изчислете за 10г. Колко ще дадете за него и ги дайте на някой в нужда........

    Коментиран от #21, #41

  • 20 СЪДИЯ

    70 3 Отговор

    До коментар #16 от "Анти-коткар.":

    От съдържанието и начина на написаното от тебе личи, че "меко" казано си неграмотен. Затова ще те открехна на една максима, валидна за нормалните общества /тези, дето такива като тебе им казват бели държави/: Степента на развитие на едно общество /разбирай и на хората в него/ се определя от отношението му към децата, старците и животните.
  • 21 Съгласен.

    16 49 Отговор

    До коментар #19 от "criminal":

    Една моя позната скоро ми иска пари назаем но аз и отказах че тя гледа две котки вече 13години и мие казвала колко им струва храната на ден и аз много бързо и изчислих че за тия години е дала 15 000 лв. за храна лекарства ваксини и др работи по котките а да не говорим че в тях мирише отвратително и когато си на маса и ядеш в храната ти влизат постоянно котешки косми и пух тя ми се разсърди и така .

    Коментиран от #23

  • 22 Eistee

    87 3 Отговор
    criminal, кучето е вярно, скромно, честно и отвръща на любовта с любов. Колко от тези хора, за които ти споменаваш са поне едно от тези неща? Кучето е компания, повишава самочувствието, сваля кръвното налягане, създава полезни навици, учи на отговорност. Не можеш да сравняваш двете неща. Все едно да напишеш "изчислете за 10 г. колко ще дадете за вода и ги дайте за храна". И какво? Ще имаме малко повече храна, но ще умрем от жажда. Глуповати разсъждения на ограничен човек. Аз също скърбя за хората в неравностойно положение, но разликата е там, че ако дадеш всичките си пари на такъв човек, той най-вероятно ще ги изпие или проиграе на хазарт. А ако прибереш кучо - ще се радваш с години на една изключително ползотворна двустранна връзка. Прави разликата. Едното е наливане в каца без дъно, другото е приятелство и безгранична вярност.
  • 23 Eistee

    73 6 Отговор

    До коментар #21 от "Съгласен.":

    Браво! Прави сметка на другите. Отказвай им помощ в труден момент. Това са пара на заем, бре. Какво значение има, че гледа котки?! Нали ще ти ги върне?! Ей, пълно е с добри и достойни хора с щедри сърца. Извратеният ти мозък сигурно прави връзка между това, че ти не гледаш котки и затова имаш пари за даване на заем? Значи влизали ти котешки косми в храната? Миришело ти отвратително? Това значи, че си бил на гости и си й ял хляба и солта на тази позната? И си й отказал заем? Достоен, корав мъжага, изпълнен със съзнание на собствената си значимост. Математик. Прецизен в пресмятането на чуждите пари. Възхищавам ти се. Аз не мога така. Ей, дано и на теб ти се наложи и този от който зависи, да ти сметне колко си дал за тоалетна хартия и да ти откаже, защото си можел просто да се бършеш с ръка и после да я облизваш - това не би променило зловонието, което се излъчва от скъперническата ти душица.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Урко

    36 7 Отговор

    До коментар #16 от "Анти-коткар.":

    Тебе бабун изглежда те е катерил на задна затова мразиш животните!
  • 28 интелекта

    24 7 Отговор

    До коментар #25 от "Съгласен.":

    Ти не си редовен бе палячо сам си пишеш и после се четкосваш! Българите са много мизерно пкеме станали все гледат на чуждите хора в паницата затова сте на тоя хал бедни и мизерни човечета!!!
  • 29 Бесен Язовец

    2 14 Отговор

    До коментар #16 от "Анти-коткар.":

    Да ти се изпразня в човката мърша долна воняща текезесарска!
  • 30 Константин

    49 1 Отговор
    Добре че все още има такива хора като теб да си жива и здрава и цялото твое семейство
  • 31 Бъркаш антикучкар и антикучелюбец

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "От клиниката на Дулитъл":

    И смяташ резонните критики към кучелюбците за омраза към кучетата и лошотия
  • 32 Димитрова

    39 0 Отговор

    До коментар #7 от "А ХОРАТА":

    А ако ослепееш и ти потрябва куче-водач?Аз на едно куче мога да се да се доверя,но не и на всеки човек...особено циганин!!!
  • 33 Любител на котки

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "Анти коткар.":

    По отговора ти личи,че ти си с болен мозък и трябва да се лекуваш.
  • 34 Любител на котки

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Анти коткар.":

    По отговора ти личи,че ти си с болен мозък и трябва да се лекуваш.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Яки глоби за такива

    20 1 Отговор
    Вие безотговорници сте виновни. Защото вземете куче или котка уж да ги гледате. Изхвърлите ги на улицата и после имало глутници, пренасяли зарази. Е за тва требва чипове и на ганчо цървулски яки глоби.
  • 37 Краси

    36 0 Отговор
    Годишна ваксина 30 лв,храна на месец около 25 общо 330 + хапчета против паразити 40 лв =370 лв.Това е сметката за година.Отплата гушкане,мъркане,забавление котетата са фантастични терапевти дават много повече отколкото получават.С кучетата е същото.По въпроса за бездомните хора няма какво да кажа да помислят депутатите,социалните,кметовете и други служби.370 лв някой ги хвърлят за една вечер и пак не мислят за бездомните хора.Така го мисля,така го правя без да преча на никой и без да давам напътсвия кой как да си харчи парите.Здраве на всички през новаята година!
  • 38 Краси

    13 1 Отговор
    Забравих да вметна ,че кастрирам котетата въпреки,че не излизат навън.120 лв пълна кастрация
  • 39 Издислаф

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Ти си болен.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Човек

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "criminal":

    Не помагай на хората! Неблагодарни сме,бързо забравяме направеното ни добро.
  • 42 Анонимен

    11 0 Отговор
    Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам кучетата! :(
  • 43 Ю.Ю.

    5 0 Отговор
    Аз нямам куче но МНОГО ги обичам и затова те посъветвам да я прибереш ти вместо да я прехвърляте от едно семейство на друго като някаква играчка или стока.
  • 44 кучкаря

    0 0 Отговор
    Към коментиращите,ами вземете го не само да дрънкате