Last news in Fakti

30 Януари, 2020 11:03 4 717 16

10-годишно момиченце замества Лили Иванова (ВИДЕО)

  • лили иванова-
  • момиче-
  • дете-
  • певица-
  • концерт

Младата певица ще изпълни някои от най-запомнящите се песни на примата

10-годишната Белослава Костадинова ще пее вместо примата на родната поп музика Лили Иванова в юбилейната вечер, посветена на 85-годишнината от рождението на големия поет Дамян Дамянов.

Момиченцето ще изпълни емблематичните му хитове "Щурче" и "Панаири" по време на тържеството на 5 февруари от 18:30 в Студио 5 на НДК.

Бела има повече от 35 награди от конкурси у нас и в чужбина, освен това изпълнява главната роля в детската опера "Лили и вълшебното бисерче" по приказката "Пук" на Валери Петров.

Освен малката Бела, на сцената ще се изявят и други музикални таланти, които ще пеят емблематичните хитове на Дамянов във вечерта, наречена "Живей, измислице любов", пише "Телеграф".

Драго Драганов ще изпълни три от песните по негови стихове, които също са известни от репертоара на Лили Иванова - "Предупреждение", "Наше лято" и "Любовта е живот".

Младата певица Мими Гавазова пък ще представи баладата "Интимно" в съпровод на пиано на Росен Парлапанов, а в рецитала ще се включи и нейната учителка Румяна Коцева. Искра Радева пък ще прочете най-обичаните любовни стихотворения на Дамян Дамянов.

"Те не са много, а и не може да бъде много дълга официалната част. Благодаря на Народно читалище "Петър Беров" и литературната гостоприемница за организацията", сподели с вълнение и съпругата на Дамянов - поетесата Надежда Захариева.

Житейската спътница на поета разказва и как всъщност са създадени вечните му песни.

"Като живеехме на 13-ия етаж на "Жолио Кюри" щурче се беше разпяло една нощ и на сутринта той написа стихотворението, което по-късно Найден Андреев превърна в песен. Дамян Дамянов, Тончо Русев и Лили Иванова за мен бяха златен триъгълник на българската естрада.

"Панаири", "Детство" и "Огънят" ги написаха заедно - събираха се в старата квартира на Тончо и Лени зад Халите, маестрото го връщаше към полунощ вкъщи и двамата плачеха от радост, че са създали нова песен.

Иначе повече от песните им са композирани по вече написани стихове на Дамян Дамянов. Когато за първи път написах български текст за песен на Лили, тя ме попита колко ще ми струва.

"Като я запишете, ще получа хонорар чрез Балкантон", отвърнах ѝ.

Преди години, когато е представяла биографичната си книга, е казала, че само двама души не са говорили за пари с нея - Дамян Дамянов и Надежда Захариева, ми предадоха приятели, тъй като не можех да присъствам тогава", сподели още голямата поетеса.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    8 3 Отговор
    Лилет, пак ли си поискала 100 хиляди ?
    Пак ли?
  • 2 Ужас

    10 3 Отговор
    Бабата не пее без пари, даже и една-две песни.
    То са претенции, то е чудо...а и как ще пее с други хора на една сцена.
  • 3 лилето пилето

    12 3 Отговор
    Много е алчна, а с платената си публикация във Фейсбук в подкрепа на Фандъка, съвсем я отписах. Пеела е някога, с текстове и музика от големи творци, днес грачи и новите и песни никой няма да ги запее. Човек трябва да знае кога да спре.
  • 4 Къде е бабичката😂😂😂

    5 1 Отговор
    Тука съм не ми дават 200 бона
  • 5 Никога не е изнесла самостоятеленКОНЦЕРТ

    4 1 Отговор
    Прима ? Народна АРТИСТКА? Днес няма нищо НАРОДНО ! Нито Нар.Република , нито Нар. Събрание, нито Нар. Банка, Нар. Контрол, НАРОДА е ИЗХВЪРЛЕН но ТИТЛИТЕ ОСТАВАТ и ангажиментите му да се издържат ТЪРТЕИ ПРОДЪЛЖАВАТ ! Професори, Академици, Заслужени дейци, Съдии , Съд. СЪВЕТИ - ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ ли сме ? БЪЛГАРИЯ Е ПАРАЛИЗИРАНА И В АГОНИЯ !
  • 6 Евро СЪЮЗА- доресе КРАХ на

    2 1 Отговор
    Държавната , Политическа , Икономическата , Финансовата и Правната СИСТЕМА ! Държавата е в руини И ГИБЕЛ ! Англия бяга а ние защо се натискаме ? Кому е изгодно ?
  • 7 Пееше по една песен !

    4 0 Отговор
    И туй то ! И по цяла година я няма !
  • 8 Крие се от хората , надменно !

    4 1 Отговор
    И ще я храним дорде издъхне ?
  • 9 ТЪРТЕИ много! Заслужили дейци, ...

    1 0 Отговор
    Академици, Професори - да им се плаща за преписване на открити ОТКРИТИЯ ? За отпечатване на откоси от други книги И ЗА ТУЙ БЪДИ БЕЗГРИЖЕН дорде си жив ? На врата на народа ? Всеки сам си е избрал как да си вади хляба и да го мерим с ЕДИН АРШИН !
  • 10 Хора мирът ГЛАДНИ и в СТУД !

    2 0 Отговор
    Има села без транспорт , път, вода , ток и телефон ! И говорим за ТИТЛИ Доценти, Академици - ЖИВИ ТРИЦИ ! П/ТКИ И ПАРЦАЛИ - ЖИВА ГАВРА С НАРОДА ! Смяна на политическата система е нужна , но не каквато МАЙМУНИТЕ ни днес творят а НАРОДНА че не останахме САМО С ДЪЛГОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ !
  • 11 Академик Рашит РАШИТКОВ

    2 1 Отговор
    Той от какъв зор трябва да е на ЯСЛА ДО ЖИВОТ ? С неговите тенекии у дома ! Каквото продаде туй да яде ? В Лувъра ? Буйрум ! А ма ЙОК ! Никой де го търси ! А у нас - област с МИРО СВЯТО !? От какъв зор на врата на народа ? А устата му червена!

    Коментиран от #14

  • 12 Всеки сам ! И с един АРШИН !

    2 1 Отговор
    Колкото изкара !
  • 13 Самата тя пееше "Щурче "Свири , свири щу

    3 1 Отговор
    НЕПРЕСТАННО , ти не СПИРАЙ ! Макар да знаят всички , че ЩУРЦИТЕ СВИРЕЙКИ УМИРАТ ! А нашата ПРИМА на хранилка дорде е жива БЕЗ ДА Е ПЯЛА ! А иначе отбягва публиката, среща с хората, надменно и съвсем явно НЕНАВИЖДА ! За това ще я храним НАРОДА?!
  • 14 Академик Рашит РАШИТКОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Академик Рашит РАШИТКОВ":

    Да се чете : " А у нас ОБЛЯТ СЪС МИРО СВЯТО !" и. " а устата му - ЧЕРВИВА !"
  • 15 Баш Истината

    2 1 Отговор
    Таз Лиляна няма умора да ни плаши по концерти и екран.Вечер с нея си плаша внучетата.Как не се усети че не става вече за сцена,ама то лакомията няма граници.
  • 16 Валентин

    2 0 Отговор
    Вероятно някой хора не разбират, че да си на сцената и да пълниш залите до пръсване, не е възможно само с желание. Трябва да има и кой да дойде да те слуша и да плати от 50 до 200 лв за билет. Така, че се въздържайте да давате оценка на Лили Иванова, защото оценката и я дават тези, които реално се грижат за нея и за нейното творчество, за нейните настоящи и бъдещи успехи на сцената, а това не сте вие, тук пишещите глупости, а нейната ПУБЛИКА! Тази публика, която пълни залите и, която осигурява средствата Лили Иванова да продължава да твори и да създава нова музика. Тя създава тази музика, защото мнозина имат нужда от нея. Как да ви обясня, като няма да ме разберете. Ако бяхте отишли на нейн концерт - ще ви стане ясно защо е ЛЕГЕНДА, защо е неповторима и защо никой скоро няма да може да се похвали с нейните успехи.