Last news in Fakti

24 Юли, 2012 10:01 9 025 8

Какви опасности крие морето за нашето здраве

  • опасности-
  • морето-
  • здраве

Хипократ казва "според някой морето отмива всички болести". За лечебната сила на солената вода и слънцето и за опасностите, които  крият те, разговар с д-р Георги Налбантов по TV7.

Налбантов поясни, че солената вода и слънцето се отразяват добре върху целия тонус на тялото и въздействат ползотворно върху мускулно-ставната система, но човек трябва да се съобрази с предходните си здравни проблеми.

Д-р Налбантов подчерта, че на морето има опасност от обостряне на алергичните заболявания и предупреди астматиците да внимават поради високата влажност.

Трябва да се избягва времето между 12 и 15 ч., когато слънцето е най-опасно, припомни медикът. Тогава може да има обостряне на някой по-стари заболявания и е много опасно за хора със сърдечно-съдови проблеми.

Д-р Налбантов поясни, че няма нови болести в сравнение с предишните години. Всяко лято най-често срещан е "летен вирус", който прилича на грип и протича с температура, повръщане и стомашно разстройство. Можем да се предпазим от него, като се пазим от резки температурни разлики и приемаме много течности и витамини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    da pazi gospod
  • 2 владо

    1 0 Отговор
    А според моя опит, ... финансови са опасностите! Колкото и пара да си носи човек, все не е достатъчно :).
  • 3 Грую

    0 0 Отговор
    Да ама по времето на Хипократ не е имало глобално затопляне. Сега като се попечеш малко повече ще се ощавиш, а освен това в тези жеги по-лесно можеш да попаднеш и на развалена храна, освен че ще бъде скъпа. То лятото куцо и сакато отива да работи на морето и не знаеш кой некадърен, кой дръвник. А пък паричната страна ...... я по-добре идете на някоя хижа и си носете хапване и пийване и това е добър вариант и по-хладно и другите опасности ги няма. Нямало море. Голяма работа. Нали се оказа, че повечето курорти нямали пречиствателни станции. Сещате ли се в какво се къпете тогава в морето?

    Коментиран от #5

  • 4 brigante

    0 0 Отговор
    от 10 до 19ч. слънцето е много силно и вредно! не стойте на слънце през т'ва време, защото ще си увредите кожата и ще се появят бенки! но хайде на морето може да направите лек компромис - от 10 до 17ч. да не сте на слънце:) или поне да сте под дебела сянка там някъде из плажа:) ако сега организмът ви държи и нямате бенки, то по-късно ще се появят:) малко са хората дето нямат...мдам:)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Милен Николов

    1 0 Отговор
    от течностите колкото се може повече бира трябва да се пие
  • 7 Онзи

    0 0 Отговор
    Оправете си правописните грешки в материала, моля. Все едно са го писали ученици.
  • 8 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Най много да ми излезе майсил от лежане на плажа.Ако успея и да ръгна някоя полякиня ухааа.