Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 13:53 26 422 21

5-те най-провалени чалга певици

  • чалга-
  • поп фолк-
  • певици-
  • певица-
  • провал-
  • топ 5

През дългите години, в които чалгата беше на почит у нас, видяхме какво ли не, включително и няколко грандиозни провала

Тези 5 изпълнителки имаха всички данни да изградят невероятна кариера в поп фолк средите – атрактивна визия, публичното внимание, летящ старт, а някои от тях дори блестяха с гласови данни. Те можеха и до днес да бъдат на върха на чалга пирамидата, а хитовете им да пълнят дискотеките. Вместо това обаче сега вече почти никой не си помня за тях.

Те са провалените фолк певици на България. HotArena ги класира в Топ 5, базирайки се на мнения на фенове и читатели.

Сашка Васева

5-те най-провалени чалга певици

Макар да е със самочувствието на огромна звезда и примадона, реално Сашка Васева има една-единствена песен – „Не мога да те забравя, Георги“. Ако се случи да бъде поканена на участие веднъж в годината, репертоарът ѝ ще бъде изцяло с чужди песни, а собственият ѝ хит ще се върти поне 10 пъти за пълнеж. Като стана дума за „пълнеж“ - пълното ѝ деколте май е единственото, което я държи в устата на феновете ѝ.

Гергана

5-те най-провалени чалга певици

Помните ли Гергана? Ако не, това е братовчедката на футболиста Стойко Сакалиев. Днес в светските среди използват именно това определение за блондинката, тъй като малцина са тези, които си я спомнят като фолк певица. Хитът ѝ „Губя те бавно“ я изстреля на върха през далечната 2003 г., но последва дълъг и мъчителен кариерен застой, след който тя изчезна нацяло от общественото внимание. Едва през 2015-а Гергана направи повторен опит да припомни за себе си като изпълнителка, но безмилостната конкуренция я смаза и тя реши да се насочи към друга сфера на развитие далеч от блясъка и прожекторите.

Пепа Секса

5-те най-провалени чалга певици

Пепа Петрова, по-известна като Пепа Секса, ще остане в историята със своята „Синя прашка“ от 2004-а. Първи и единствен хит, който обаче години наред се въртеше в чалга клубовете и вълнуваше феновете. „Що не си свалиш фанелката моряшка, а аз ще ти покажа мойта синя прашка“, е рефрен, който фолк маниаците и до ден-днешен си тананикат. Уви, една птичка пролет не прави и именно липсата на други песни провали Пепа Секса.

Към днешна дата 45-годишната певица си докарва някой лев с участия в Сърбия и в Гърция, където живее. У нас я канят на участия само отчаяните таверни и кръчми.

Татяна

5-те най-провалени чалга певици

Татяна е един вид изключение от гореспоменатите, тъй като тя никога не е имала летящ старт. Самочувствието и абсолютно не кореспондира с реалността. Никой не може да се сети дори и за един неин хит.

А вече е минала 40 години. Тепърва да става актуална певица е на практика невъзможно. Единствената причина да се появи в позитивен план в медиите е като се примоли на някой познат журналист да напише нещо за нея.

Към днешна дата тя е повече известна с това, че се учи да кара ски и поради липсата на участия, ще става фитнес инструктор. Доскоро си пускаше снимки от бутици в чужбина, фукаше се с чанти Louis Vuitton, но сега е ограничила публичните си изяви до Пампорово, фитнес зала в град Съединение и ресторант Хепи в Пловдив.

Андреа

5-те най-провалени чалга певици

От всички провалени певици Андреа е единствената, която сама си вкара автогол. Тя се провали не поради липса на спонсорство, нито заради рязката промяна в стиловете на поп фолка. Кариерата ѝ тръгна стремглаво надолу, след като напусна „Пайнер“. От водещо име в чалгата тя бързо се превърна във фантом. Опитите ѝ да се прероди чрез колаборации с румънски изпълнители сякаш още повече я закопаха. „Андреа се изгуби някъде в английските си песни, стилът ѝ се разми и хората загубиха интерес“, коментират нейни колежки.

Единственото, което днес все още я държи на повърхността в светските среди, са скандалите, скалъпени от самата нея, както и поредицата от силно обработени с Фотошоп снимки в профилите ѝ в социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стана на некому hуя

    94 2 Отговор
    Деградация тотална деградация!
  • 2 Хахаха

    62 6 Отговор
    Единстения милионер от чалга е Азис, и то защото пее в Турция.
    Всички други са или проститутки или трафиканти на хора и наркотици

    Коментиран от #17

  • 3 филанкиши

    50 6 Отговор
    ТАТЯНА ВИНАГИ ЩЕ СЕ ПОМНИ ЧЕ Е СРАЛА В БАНЯТА А НЕ В ТОАЛЕТНА!

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Хахаха

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "филанкиши":

    Вярно ли ? Кога и къде е свършила работата ;-)
  • 5 филанкиши

    33 2 Отговор
    ПРОВЕРИ В ИНТЕРНЕТ.
    ХВАНАЛИ СА Я ЧЕ СИ БУТА ЛАЙНОТО С КРАК В СИФОНА!
    ГНУС!!!

    Коментиран от #16

  • 6 Dimmu Borgir

    18 3 Отговор
    Ко е тУй чалга и има ли почва в скандинавия ?!?
  • 7 Анонимен

    19 2 Отговор
    Ще ви помоля за по чести статии за поп фолка. И блсгодаря за интересното четиво, г-н Шумов

    Коментиран от #10

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор
    всяко нещо има начало и край
  • 9 Светослава

    9 32 Отговор
    Аз си оставам фенка на всички. Вярно, че сега не са на върха, но Андреа и Гергана имат невероятни хитове. Хитове, които остават във времето. Например "Карма", "Губя те бавно", "Раздялата не боли" и др. на Герена или "Хладна нежност", "Само мой", "Нямам причина", "Няма те", "Най-добрата" и др., но трябваше да продължат с кариерата си, защото са успешни певици!
  • 10 Опа

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Да поп фолк, някой постоянно го бъркат с (чалга). Поп фолк има и в Сърбия, само че там изпълнителите пеят и то на живо, по кафани и на концерти. И издават албуми всяка година, А нашите манакенки, повечето си намират някой чичко паричко, изпеят някоя песен, обикновено кавър на сръбска или гръцка и то на плейбек и хоп стават звезди. Егати платените кккви, много малко са тези който наистина са такива и имат стоиностни песни. Знам че сега (чалгарите) ще ревнат, ама да ги питам? вие хоро на( бяла роза) не играете ли? Преди да ме оплюете, замислете се, какви Българи сте тогава, щом едно хоро не можете да изиграете
  • 11 Луд

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "филанкиши":

    Направи уточнение иначе ставаш като тях.Татяна е много красива жена с страхотно тяло ,но наистина не се сещам за името на нито една нейна песен.

    Коментиран от #12, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Щом си в чалгата...

    9 2 Отговор
    Ти си провален,, казва някой ,, бива я,, после,, ама става,, и накрая провалена...! (Някой техен почитател да се вижда като тях във възход, сигурно, с некое парцалче повече, медико върху състарено и грозно лице. и повече годинки като Сашето,, Живот ли бе да го опишеш,,...!)

    Коментиран от #14

  • 14 Лорче

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Щом си в чалгата...":

    Не лапай мухите а си пий хапчетатс

    Коментиран от #15

  • 15 А ти младешки ли лапаш..?

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Лорче":

    Поне от това,, цвета на кожата промени ли се, едва ли и ти си пришълец и то доста грозен и миришеш лошо, мазната коса, от която капе мазнина, самия ужас, не ставаш за нищо (Айде бегай на. Панаюиште,... стига замърсявай и ти града, доста сте...!)
  • 16 Pompev

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "филанкиши":

    Хубу де,няма ли тоалетна там наблизо,тя и в тях си прай така.Ще запуши сифона.Аз един път се исрах във река,като плувах,ма течението го отнесе
  • 17 Не е защото пее в Турция бе Бате

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Милионер е защото са му изрязани "басите" ! Има гръмнат еквалайзер от малък, и затова го мислят за чучулига!
  • 18 Сашка звезда

    7 3 Отговор
    Не съм съгласен за Сашка тя си беше звезда. На всяка звезда времето и минава, но си беше голяма работа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 В задния двор на предна предавка

    5 0 Отговор
    Наричат РАП "музиката" - американска ЧАЛГА.