21 Февруари, 2020 10:05 7 809 9

Рецепта на деня: Котлети от сьомга със сос Холандез

  • сьомга-
  • котлет-
  • на тиган-
  • сос-
  • холандез-
  • риба-
  • какво да сготвя

Поднесени със свежа салата

Рецепта на деня: Котлети от сьомга със сос Холандез - 1
Снимки: Shutterstock

Сьомгата сама по себе си е вкусна риба. Тя няма нужда от много подправки, за да се превърне в перфектното ястие. Понякога е достатъчно да сложите само сол и черен пипер, за да имате перфектната сьомга. Вижте рецептата на rozali.com за котлети от сьомга със специален сос.

Необходими продукти:

3 котлета от сьомга

черен пипер

сол

сокът на половин лимон

2 с.л. зехтин

за соса:

100 гр. масло

2 жълтъка

2 с.л. лимонов сок

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Овкусете котлетите от двете страни със сол и черен пипер.Изстискайте лимоновия сок върху тях и оставете в хладилник за около 20 мин. да се мариноват добре.

Пригответе сос Холандез като разтопите маслото и го оставите настрани.Поставете купа на водна баня и сипете жълтъците вътре. Започнете да разбивате с тел, докато започнат да се сгъстяват. Внимавайте купата да не докосва водата и температурата да не е прекалено силна, за да не се получи омлет. При непрекъснато бъркане се добавят маслото и лимоновия сок на тънка струя. Овкусява се със сол и черен пипер.

Намажете горещ грил тиган със зехтина и запечете котлетите от двете страни за по 2 мин.

В зависимост от това колко е дебелината на самите котлети е възможно времето за готовност да варира. Месото на рибата трябва да се отделя лесно, но да остане розово вътре.

Сервирайте по един котлет, полят със соса. За лека гарнитура добавете в порцията шепа листа от рукола или зелена салата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ддддддд

    5 1 Отговор
    Вие та..ак ли си правите с народа? Масово хората изнемогват и мизеруват-вие депутатски рецепти ни предлагате...
  • 2 пенчо

    3 0 Отговор
    "Внимавайте купата да не докосва водата" .. ?
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Става и с филета сьомгова пъстърва,на половин цена е от сьомгата
  • 4 Хахахаха

    4 0 Отговор
    Само за протокола. Първо лимонова се изтисква после подправките се ръсят, в противен случай се “измиват” поправките. Но то трябва малко повече акъл пт копирането на рецепти.
  • 5 Шпек Салам Народен

    1 0 Отговор
    Излишно мазен сос за такава риба.
  • 6 Сьомга и старост

    1 1 Отговор
    Мирише ми на,, старост.,, тенкс, днес ще пропусна...!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.