Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 15:54 3 596 13

5 неща, които ви пречат да бъдете богати и щастливи

  • енергия-
  • ненужни вещи-
  • богат-
  • богатство-
  • щастие-
  • щастлив-
  • токсични

Старите и неупотребявани вещи само ви натоварват и крадат от енергията ви

5 неща, които ви пречат да бъдете богати и щастливи - 1
Снимка: Shutterstock

Със сигурност някъде в дома си имате място, където пазите куп стари вещи, които не ползвате от години, но сърце не ви дава да изхвърлите на боклука. В това понякога няма нищо лошо. Стига те да не крадяха от жизнената ни енергия.

Например, отдавна искате да си купите нова красива чанта или рокля, но тъй като вече имате твърде много стари, желанието ви остава нереализирано. В резултат на това изпадате в лошо настроение и нищо не може да ви зарадва.

За съжаление, има много други неща, които оказват отрицателно влияние върху общото ни благосъстояние. Най-добре е за нас да се отървем навреме от тези предмети, за да не съсипем живота си.

Затова и днес ще ви разкажем какво си струва да изхвърлите на минутата, за да привлечете щастието и богатството в дома и живота си.

Отървете се от досадната работа и си намерете нова

Всеки ден, когато отивате към омразната си работа, се изтощавате до краен предел още преди да сте стигнали. Всичките ви жизнени сили, които биха могли да отидат в правене на нещо далеч по-продуктивно и удовлетворяващо, отиват в работа, която ненавиждате от дъното на душата си.

От друга страна, напускайки омразното си работно място, рано или късно ще можете да си намерите ново, което ви е по душа и животът ви ще стане по-цветен. Ще започнете да работите повече и да умножавате парите си.

Отървете се от старите си дрехи и обувки и други овехтели аксесоари

Тези неща не само не ви показват в най-добрата светлина, но и отнемат от жизнената ви енергия.

Прост житейски пример: спомнете си как сте се чувствали, когато се сдобиете с нещо ново, издокарате се с него и излизате навън. Със сигурност точно в този момент настроението ви е прекрасно, чувствате се много по-уверени в способностите си и се радвате на живота.

Отървете се от старото си легло

Човек прекарва една трета от живота си в леглото. През нощта то го зарежда с нови сили. Но когато е прекалено старо, то започва да ги отнема. Леглото е много мощен инструмент по отношение на енергията и възстановяването на силите.

Нашите предци не са имали възможност да сменят често леглата си. Всяка година обаче са сменяли пуха и сеното в матраците си, за да могат да възстановяват по-добре жизнените си сили.

Спрете да общувате с лоши хора, които не спират да правят скандали и като вампир изсмукват енергията ви

Със сигурност в обкръжението си имате хора, които сякаш живеят, за да се скарат с вас, да изсмучат енергията ви и чак тогава да ви оставят на мира. Колкото и да се опитвате да им угодите, те ще продължат да ви измъчват.

Те до такава степен са свикнали да ви виждат като своя жертва, че няма да искат да ви пуснат от живота си, колкото и много да ви мразят. Ако искате отново да почувствате вкуса на живота и да имате сили да постигате целите си, ограничете максимално контакта с такива хора.

Разбира се, най-добре е изобщо да не ги виждате, но ако става дума за роднини, просто ограничете разговорите с тях и не им позволявайте за пореден път да отнемат жизнените ви сили, защото те са ви нужни.

Изхвърлете или продадете всички счупени и неизползваеми предмети

Повредени мебели, счупени кухненски уреди, скъсани рокли, счупен телевизор, стари и напукани кани и други подобни неща отдавна нямат място в дома ви. Всички те отнемат положителната енергия, парите, здравето и дори благополучието от живота ви.

И не забравяйте, че най-хубавите неща ще започнат да се случват, когато се избавите от ненужното. А на тяхно място ще се появяват нови и много по-хубави неща.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xa xa xa

    7 7 Отговор
    Еййй мама ви убита
  • 2 Ще го повторя

    4 2 Отговор
    Докато не ми се натресоха,, тези лошите хора,, бях усмихната и що годе добре се чувствах, но те наистина решиха и ми изсмукаха всичката енергия...!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мани мани

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ще го повторя":

    кои ма? бесепарите, нали?
  • 5 Ироничен

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Със сигурност някъде в дома си имате място, където пазите куп стари вещи, които не ползвате от години, но сърце не ви дава да изхвърлите на боклука
    =============
    Не сърцето, а жената!

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    14 0 Отговор
    Много поучително, купувайте, изхвърляйте старото, добре де, ама като имаш 20 чанти явно си купувала, логично е да спреш. А точно това за купуване на ново когато ти се прииска е неспиращ кръговрат, който подхранва консуматорското общество в чужбина. На всяка година нещо се подновява, колите на 3г., телефоните на година, дрехите някои дори не ги перат,а си купуват нови. Китайците произвеждат, европейците купуват и хвърлят, а източноевропейците позлват всичко втора ръка. Тъпо е, много е тъпо да подстрекаваш към консумиране.

    Коментиран от #9

  • 7 Радо

    6 0 Отговор
    Аз нищо не купувам, щото нямам пари и нося всичко до скъсване буквално, преди време даже намерих едни стари слипове под спалнята ни, големи ми бяха, обаче ги стесних и си ги нося вече няколко години.

    Коментиран от #11

  • 8 Kkk

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ироничен":

    Хвърли нея.
  • 9 Ти проститутка или сега си станала такав

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Та имаш 20 чанти, тя президентшата няма толкова, айде холан,, просякиня,,...!
  • 10 73737272

    5 0 Отговор
    Няма как дреха, вещ да краде от нисковолтния ток от главата и тялото, която е стара! В Бг старото не се хвърля като дреха и вещ, защото като си платиш сметките ток, вода, телефон и интернет, дето уж са човешко право да ползваш ама кат со ги платиш нема за дрехи и нялаква вещ да си вземеш! Като ида до магазина да купя да ям чантата празна а съм оставил 30 лв, яденето за два дни стига, прейте си сметката, ма то няма как да я направиш!
  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Радо":

    На баджанака ли са ?
  • 12 кючук чобан Калитко

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Изхвърлете или продадете всички счупени и неизползваеми предмети.

    Събинке, от снимката ти не мога да преценя колко си руса, ама за глагола ПРОДАЙТЕ не се ли сети?
    -----------------------
    Очаквам коментара ми да бъде премахнат от модератора.
  • 13 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    то е лесно да се кажа
    ама как се прави
    всеки има спомени с нещо свързани
    защо да хвръляме на боклука