21 Февруари, 2020 15:26 3 820 11

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате

  • език на тялото-
  • поза за сън-
  • сън-
  • жестове-
  • разкрива-
  • партньор

Езикът на тялото може да бъде чудесен начин да научите повече за човека до вас

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате - 1
Снимки: shutterstock

Всички знаят, че ключът към поддържането на здрави отношения е добрата комуникация, но каква роля играят всички онези неща във вашата връзка, които не се въртят около говоренето – като гушкането например?

Според проучване от 2014 г. на психолога от Университета на Хертфордшир професор Ричард Уайзман, позицията, в която се гушкате с партньора си, може да бъде огромен показател за вашето щастие и отношения.

Като цяло езикът на тялото може да бъде чудесен начин да научите повече за динамиката във взаимоотношенията ви, независимо дали са романтични или не. „Езикът на тялото е отличен показател за това, което е в съзнанието на хората и нещата, които те не казват. Наистина е точен до 80%“, разкрива пред Elite Daily Трейси Браун, експерт по езика на тялото. Когато става дума за сън обаче, езикът на тялото не трябва да се приема на 100%, като се има предвид факта, че двойката не винаги разполага телата си умишлено по определен начин по време на сън.

Проучването на Уайзман, в което над 1000 души са помолени „да опишат предпочитаното си положение за сън и да оценят личността и качеството на връзката си“, разкрива, че 86% от анкетираните, които са признали, че спят на по-малко от сантиметър разстояние един от друг, твърдят, че са щастливи в отношенията си, в сравнение само с 66% от двойките, които спят на няколко сантиметра един от друг.

Ето какво друго може да каже предпочитаната от вас позиция за сън за вашата връзка:

Ако двамата спите в двата края на леглото с гръб един към друг

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате
Снимки: shutterstock

В своята рубрика в “Daily Mail” експертът Трейси Кокс нарича спането в противоположните краища на леглото „преди развод“ или „след скандал“, в зависимост от ситуацията. „Многото пространство между вас по време на сън обикновено се равнява на емоционалното разстояние, докато сте будни“, пише тя. За разлика от това, „94% от най-щастливите двойки са тези, които протягат крак или ръка един към друг, разменят дума, целувка или друг успокояващ и мил жест.“ Кокс също пише, че ако прекарате нощта обвили ръце около себе си, защото не усещате любовта на партньора си, може подсъзнателно да се опитвате да защитите сърцето си – физическа реакция на емоционален проблем, който е на по-дълбоко ниво.

Ако спите здраво прегърнати и лице в лице

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате
Снимки: shutterstock

Така може да ви стане горещо, неудобно или просто неприятно (особено през летните месеци), но това може да е позицията, която е най-показателна за всеотдайни, взаимни и дълбоки отношения, в които не можете да се наситите един на друг. Да спиш в ръцете на партньора си може да е знак за истинско удовлетворение от отношенията. „Това означава, че животът ви е преплетен, че работите като двойка“, казва Пати Ууд, експерт по езика на тялото. „Вероятно завършвате изреченията си и се грижите много един за друг.“

Ако спите гръб в гръб, но дупетата ви се докосват

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате
Снимки: shutterstock

Не се притеснявайте, спането по този начин не означава, че мразите половинката си! Това може да показва желанието ви да останете свободен дух, дори когато сте романтично обвързани. Пати Ууд казва, че докосването единствено на дупетата демонстрира вашата ангажираност да останете сексуално свързани. И все пак гледането в различни посоки показва способностите и на двамата да цените собственото си пространство, да се доверявате един на друг и да останете независими.

Ако спите в поза „лъжички“

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате
Снимки: shutterstock

Според Кокс, лъжицата е „класическото щастливо положение на двойката – и двамата сте влюбени и искате да бъдете физически близки.“ Ууд нарича лъжицата „уязвима“, изтъквайки, че това е една от най-сексуално изкушаващите позиции за гушкане. Ууд разказва пред “Cosmopolitan”, че ако сте малката лъжица, позицията е сексуална, но и означава „Аз ти се доверявам.“ Ако сте голямата лъжица, това може да означава, че сте защитник на партньора си, а ако спите прегърнати по този начин, но с малко разстояние помежду си, това означава „Пазя ти гърба, можеш да разчиташ на мен“, без да е толкова сексуално.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черпака

    5 6 Отговор
    Аз спя лъжичка и не оставям жената да заспи защото я чукам по цяла нощ. Все пак съм на 15

    Коментиран от #3

  • 2 Нежната жена Лора

    1 4 Отговор
    Пропуснала съм живота си, жалко...! (Нямам предвид автора, но да ми го каже някоя свястна жена, да го приема...!)
  • 3 Да не си помакили ром..?!

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Черпака":

    Женен на 15 г, сигурно е някоя от занаята, дето те учи...!!
  • 4 ДДРОнег

    8 2 Отговор
    Позата, в която заспивате първо разкрива … че спите :):):)

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дебел но доволно богат чичка

    10 1 Отговор
    Спим в различни стаи, щото пърдя и хъркам нощем!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ироничен

    1 0 Отговор
    Поредната тъпотия, поръсена с пикантност, за да привлича интерес.
  • 9 Не глеам таувизия

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДДРОнег":

    Наздравичката:D!
  • 10 007

    0 1 Отговор
    На последната снимка първо тя го такова, след това той нея 🍌🌽
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    Други ГЛУПОСТИ извадени от КОНТЕКСТА за идеята от статията няма ли ???