Личността на покойната принцеса Даяна вълнува общността по цял свят до ден днешен. Всяка една нова подробност от живота ѝ е обект на масов интерес.
Сега обаче Дарън Макгрейди, който е бивш кралски готвач и личен кулинар на покойната лейди Ди, сподели едни от най-дълго пазените тайни на Даяна относно здравето ѝ. Главният готвач на принцесата описа подробно диетата, която тя е спазвала, а също така разказа за любимите ѝ храни.
Кралският готвач Дарън Макгрейди е работил за лейди Ди цели четири години. Той сподели, че е бил до нея по време на борбата ѝ с хранителните разстройства, които са я мъчили.
Според кулинара, той е приготвял за Диана изключително обезмаслени, постни и алтернативни ястия на тези, които кралското семейство е предпочитало и хапвало на общите им трапези.
„Това помогна на принцесата да преодолее булимията и да започне да води здравословен начин на живот“, казва Макгрейди.
„Когато започнах да готвя за принцеса Даяна, тя беше покровителка на 119 различни благотворителни организации, тренираше във фитнес залата три пъти седмично и изглеждаше по-добре от всякога. Тя победи булимията и ми каза: „Дарън, ти се грижи за мазнините, а аз се съсредоточавам върху въглехидратите във фитнеса“.
В резултат на това спрях да следвам традиционните рецепти от готварската книга и започнах да готвя само здравословна храна. И ако на общата трапеза на кралското семейство се сервираха тлъсти ястия, то аз приготвих на Диана техните постни версии.
Например, ако искаше мус с майонеза и заквасена сметана като този, който бе сервиран на вечерята с американския президент Рейгън, то аз се опитах да изключа всички мазнини от него.
На трапезата никой от кралските особи не забелязваше разликата в храната на Даяна“, спомни си готвачът и добави, че е било невъзможно да се планира менюто на Даяна дори за няколко дни напред, тъй като тя постоянно го променяла.
Макгрейди отбеляза, че основата на диетата на лейди Ди са били зеленчуците и рибата, а в същото време тя почти не е яла червено месо.
„Готвенето ми се промени – не правех мазни кремове и сосове. Готвих здравословна храна. Едно от любимите ѝ ястия бяха пълнени чушки. Тя ги ядеше два или три пъти седмично.
Принцесата не хапваше говеждо месо, въпреки това понякога се случваше да яде агнешко. Но в повечето случаи тя предпочиташе вегетариански ястия като чушки, пълнени с патладжани или риба.
Но цялата ѝ диета беше с много ниско съдържание на мазнини: без крем или масло“, споделя още личният готвач на Даяна.
Той говори и за пристрастяването на принцесата към прясно изцедените сокове: „Тя обичаше да прави фрешове и смутита още преди те да станат толкова популярни. Тя винаги изпреварваше тенденциите, поради което ми беше доста трудно да готвя за нея, но пък бе удоволствие“.
Между другото освен на лейди Ди за 15-годишната си служба в британския кралски дворец Макгрейди е бил личен готвач на кралица Елизабет II, принц Филип, както и принцове Уилям и Хари.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Behemoth
12:32 06.03.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 А БЯХМЕ МЛАДИ
СВЕТЛА И ПАМЕТ......!!!!!
15:39 06.03.2020
4 Ясно е
16:13 06.03.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 цербер
14:00 08.03.2020
7 цербер
14:03 08.03.2020