Last news in Fakti

13 Март, 2020 13:34 3 020 16

Елен Колева и Йоана Буковска остават безработни

  • елен колева-
  • йоана буковска-
  • коронавирус-
  • без работа

Актрисите предизвикаха бурни реакции в социалните мрежи с това, което признават

Елен Колева и Йоана Буковска-Давидова буквално са в ступор, след като стана ясно, че затварят театрите и кината, и отменят всички културни събития в страната заради коронавируса.

Чаровните актриси съвсем не са единствените, които реагират в социалната мрежа на това, което се случва, но определено са най-директните по отношение на положението, в което се намират. На практика при това положение близо половината български артисти, които са на свободна практика, остават без доходи.

"Скъпи колеги, при така стеклите се обстоятелства и решения, ще трябва да помислим и за втора професия /работа/, защото в противен случай да оцелеем е невъзможно, особено за хора като мен, които са на свободна практика!", написа Елен Колева в профила си в социалните мрежи. И сподели статуса на колежката си Йоана Буковска, който гласи:

"От вчера - 8-ми март, съм безработна, по решение на Министерски съвет, до Второ нареждане... Заедно с всички нещастни актьори!". А по-надолу актрисата пояснява още: "..не бях планирала да ме засилят в НЕПЛАТЕН ОТПУСК, в силата на театралния сезон, защото тези представления, които се свалят сега, никой няма да ни ги обезпечи като финансови загуби, за всички, които играят на свободна практика, за да си осигурят парите за месеца...".

Елен Колева и Йоана Буковска остават безработни

Звездата от сериала "Ол инклузив" по Нова тв Димитър Баненкин също обяви протест срещу мерките на правителството. И обвини министъра на културата Боил Банов, че е оставил целия си ресор на произвола.

"Случвало ли ви се е да сънувате кошмар и в съня да си кажете, дано е само сън? Е, на мен ми се случи! Играх на празен салон. За съжаление не е само сън", ядосано заяви актьорът.

Внучката на Тодор Колев - Теодора Кулева пък, която гледахме в миналия сезон на "Откраднат живот", също подкрепи колегите си, като даде пример с Англия, където театрите работят въпреки заразата.

Към момента обаче, министърът на културата Боил Банов остава непреклонен в решението си и поясни: "Важното в случая е да опазим нацията здрава. Всичко друго е на втори план".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    36 3 Отговор
    За Елен Колева винаги ще има работа, нали затова строят магистрали.
  • 2 кеф ти, кеф ти

    26 1 Отговор
    Ако искат- да шият, ако искат- да се шият.
  • 3 Дерибеев

    23 1 Отговор
    Да се събличат. Те и двете имат опит в това !
  • 4 Две мякащи некадърнички

    8 2 Отговор
    Какво се очаква, да ги грабнат при тази криза, при условие, че има и по талантливи от тях..!
  • 5 Елен К.,

    14 1 Отговор
    веднага става за изшиване ,като шивачка на свободна практика или домашна прислужница-детегледачка.
  • 6 САЛАМА

    7 0 Отговор
    Ще измислим нещо
  • 7 Момент

    1 2 Отговор
    да си довърша обяда и сядам да си разплитам чорапите.
  • 8 гост

    4 2 Отговор
    На околовръстното винаги имало свободни места.
  • 9 Ей мръсно племе

    7 0 Отговор
    В средните векове актьорите не са ги допускали вътре зад крепостните стени и са ги погребвали извън гробищата. Значи, ако трябва света да загине, ама техните доходи да не се пипат. Свещени крави.
    Че отвори им театрите, бе Банов. Да видим колко ще са ненормалните дето ще хукнат на театър.Като искат да играят пред празните столове да видим тогава на кого ще мрънкат, кой ще им е крив.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    И да са отворени надали точно сега някой ще отиде та театър
  • 12 hmhmhm

    2 0 Отговор
    Ленче , ти не намери ли досеги някой дъртак , ма ! Сеги с тоя вирус да му духнеш под опашката и да си свириш пак ...
  • 13 клуб табу

    1 0 Отговор
    давам им първоначална заплата 100 лв
    ако могат ще я увеличим по взаимно съгласие
    да оставят телефон за връзка
  • 14 цербер

    0 1 Отговор
    "Важното в случая е да опазим нацията здрава. Всичко друго е на втори план". Важното е да обезкултурим нацията и да оставим младите хора без образование! Боил Банов.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Коле

    0 0 Отговор
    Не е хубаво да им се подигравате, но също така е вярно че хората дето не са на стабилна заплата получават повечко. Затова и трябва да си правят сметката и да слагат настрани за такива случаи.