ФАКТИ.БГ

Защо слагат черупки от яйца в супата?

Черупките от яйца имат интересно свойство

Публикувана: 26 Март, 2020 22:30
27 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 13452
Защо слагат черупки от яйца в супата?
Снимка: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 47 гласа.

За ползите от яйцата се говори от десетилетия, но знаехте ли, че дори и черупките имат своите добри страни. Читателка на jenata.blitz.bg разказва за своя опит с тях и споделя за трик, който ползва, когато вари пиле за супа. Ето какво разказва тя:

„Най-често слагам черупките в бульона, който приготвям за супичка с месо. Цял живот имаше нещо ужасно, което ме дразнеше при приготвянето на супи, но с този трик се преродиха, а всички у дома го одобряват.“, споделя жената.

„Една съседка ми каза да измия черупките от едно сварено яйце и да ги сложа в бульона на месото. После предупреди, че трябва да ги извадя преди да сервирам хапването. Все пак не искаме някой да счупи зъб.

Първоначално бях скептична, но щом го пробвах, се преродих. Цял живот оставах отвратена от кафявия и блудкав цвят на бульона и мръсотиите, които излизат от месото. Но оказа се, че яйчените черупки „пречистват“ бульона и го правят бистър.

Така хем супата е вкусна, хем бульонът е „чистичък“. Откакто започнах така да приготвям супите всички у дома изяждат всичко. Пробвайте! Няма да съжалявате“, зове домакинята.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 47 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ИМПЕРИАЛИСТ
1 Отговор
,айде глад, почнахме и черупките на яйцата да ядем.....Голодомор 2020 !

Коментиран от #3


Оценка:
-9 +32

пульо, пульо, пульо
2 Отговор
!?! "Да си счупят зъб с черупка от яйце" хахаха Тая освен на мъж яйцата други едва ли е барала ! И е готвачка, колкото Боко е. неврохирург! Дори не смятам да коментирам повече тази глупост !

Коментиран от #10, #11


Оценка:
-7 +48

стареца
3 Отговор

До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Да не стане като в Китай всичко се яде освен метал и камък. Както казват китайците всичко което лети се яде освен самолет;всичко което върви се яде освен влак и всичко което плува се яде освен кораб.

Коментиран от #23


Оценка:
-6 +20

Рошко
4 Отговор
Ама наистина вече хепптен откачиха тия хора, или само аз съм луд

Оценка:
-2 +27

СвръхАз
5 Отговор
Не го изключвай.... :)

Коментиран от #19, #20


Оценка:
-4 +7

Баба
6 Отговор
Ако сложиш и куришките от кокошките ще стане още по вкусна !

Оценка:
-4 +38

Истината е
7 Отговор
Че черупките съдържат калцима който е полезен за болки в коленете,артрит,ревматизъм и други подобни болести.Особено са полезни,пресечени до леко кафяво,стрити на прах ,разбъркАни в мед.

Оценка:
-5 +21

Шеф готвач
8 Отговор
Агнешката супа е най-вкусна , ако в бульона има вълна и барабонки от агнето .

Коментиран от #12, #13


Оценка:
-8 +24

Бесен Язовец
9 Отговор
Чула не дочула черупките от яйца се препичат на котлона и се стриват на прах за калций, чул не до чул обаче философстват!

Оценка:
-2 +19

Бачо Киро
10 Отговор

До коментар #2 от "пульо, пульо, пульо":


Може да готви яйца от динозаври...

Оценка:
-4 +8

11
Този коментар е премахнат от модератор.
Пробвайте
12 Отговор

До коментар #8 от "Шеф готвач":


с барбенки 5 - 6 стрити .

Оценка:
-4 +9

Ventura
13 Отговор

До коментар #8 от "Шеф готвач":


Смеем се като луд, ти изби рибата.
Евала, имаш 100+от мен.

Оценка:
-3 +11

Аз, Врачанката
14 Отговор
За черупките от кокоши яйца зная,че се препичат във фурната и след това се струват много добре на фин прах,но не мога да си спомня с какво се смесваха и се пиеха при липса на калций в организма. Правила съм го много отдавна,когато дъщеря ми беше 10 годишна(сега е на 39г) и си счупи ръката и смътно си спомням,че и ги смесваха домашен мед.имаше ефект. Но тази госпожа с черупките,май се е поувлякла. Аз,ако сложа черупки в пилешката супа,вкъщи,ще замирише на парфюм“Скандал"!😱😱😱

Оценка:
-2 +10

Ако е
15 Отговор
Полуфабрикат,кой знае какво слагат ,аз не бих сложила черупки от яйца...!

Оценка:
-3 +10

Pg IPO
16 Отговор
Пробвайте и червата ви ще станат на камани след година!!!!!

Оценка:
-2 +2

Мими Ралева
17 Отговор
След черупките на яйцата сложете и обелките от картофите. За повече малций.

Оценка:
-2 +12

18
Този коментар е премахнат от модератор.
19
Този коментар е премахнат от модератор.
20
Този коментар е премахнат от модератор.
Галя Огнянова
21 Отговор
За хубав цвят на супата се слагат настъргани моркови и накрая се застройва.Това с черупките просто ме развесели.

Оценка:
-1 +7

National geographic
22 Отговор
Препоръчваме да се прецеди бульона през тензух или може да се добави 5 парчета активен въглен но преди застройката.

Оценка:
-0 +3

ИМПЕРИАЛИСТ
23 Отговор

До коментар #3 от "стареца":


А бе не знам за Китай, ама в Индия са яли и пръст от нивите със съсипана от суша реколта...

Оценка:
-1 +1

Буров
24 Отговор
За черупките не знам,но пилешко задължително слагам.

Оценка:
-0 +5

Ми да
25 Отговор
И аз слагам в застройката яйцето цяло и киселото мляко с кофичката.Така е по-полезно.

Оценка:
-1 +6

гощо
26 Отговор
С тия назобени с всякакви хормони пилета,винаги първият бульон се хвърля!

Оценка:
-0 +2

възхитен
27 Отговор
Гениално! Какъв исторически анализ и труд е извършил журналиста на Фасти. Това е само за "Пулицър"

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5