Last news in Fakti

10 Април, 2020 17:04 2 141 5

6 основни правила за връзка с интроверт

  • интроверт-
  • среща-
  • любов-
  • правила-
  • връзка-
  • отношения

Да си интроверт в силно екстровертния ни свят не е лесно, особено що се отнася до връзките

6 основни правила за връзка с интроверт - 1
Снимка: shutterstock

Излизаш с човек, който гледа картините по стените по време на парти и не си пада по излизанията, шумните партита и нощни клубове. Той предпочита да си стои у дома, предпочита спокойствието и тишината, както и интимната обстановна, в кято сте само двамата. Но пък ти харесва дa прекарваш време с него, а и си допадате доста... Проблемът е, че не знаеш как точно да се държиш с него. Е, във всеки случай съветите на психолозите няма да навредят.

Без да стават неразбирателства и без да приемаш нещата твърде навътре, трябва да си готов да му дадеш личното пространство, от което има нужда, и да, става въпрос за много от него.

Едно от често срещаните погрешни схващания е, че интровертите са скромни и срамежливи хора. Това изобщо не е така! Сред откритите, весели и много активни хора има много интроверти. Те се отличават с това, че просто имат нужда от време за себе си и за почивка, за рестарт, за презареждане, докато екстровертите се стремят към непрекъснато общуване с други хора, защото тях пък точно това ги зарежда.

Но сега, щом вече знаеш 6-те основни правила за връзка с интровертна личност, нещата ще бъдат много по-лесни и по-хубави.

Ето ги и тях:

1. Попитай го дали иска да си говорите

Ако все още не сте си достатъчно близки, ще се възприеме като учтив въпрос, а ако сте – той няма да има нищо против да му бъдеш компания.

2. Не си прави грешни (предварителни) изводи

Ако гаджето ти интроверт каже, че няма да се срещнете в идните дни, не изпадай в паника, че сте скарани (без да си разбрала защо) или че вече не те харесва. Най-вероятно просто има нужда от време, за да свикне с новите обстоятелства.

3. Прояви разбиране към същността му

Ако успееш да проявиш разбиране със сигурност търпението и толерантността ти ще пожънат бърз успех. Когато покажеш на половинката си, че го приемаш такъв, какъвто е (с всичките му странности), това ще създаде по-силна и устойчива връзка помежду ви.

4. Не го принуждавай да прави неща, които не иска

Дори да знаеш от личен опит колко е хубаво – не го принуждавай да общува с хора, с които не желае. Все пак е достатъчно голям, за да прецени какво иска.

5. Измислете си кодова дума

Ако сте на място с много хора и вече е дошъл моментът, в който той иска да си тръгвате, нека произнесе кодовата дума, за да не се налага да се обяснявате пред всички. В допълнение това може да ви сближи още повече, защото постепенно ще започнете да се разбирате с една-две думи.

6. Научете се на взаимодействие

Ако той предпочита да се скрие, гледайки си телефона, докато се карате – обясни му, че смяташ за неучтива тази форма на контакт, но без да се карате и за това. Да, трябва да се спазват границите на личното пространство и желания, но само ако не пречи на другите и връзката.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    7 3 Отговор
    Аз пък си мислех, че връзките са само да вкараш некоа сгодна мома у кревато, то пък и правила имало, малииииий колко грешни връзки съм имал......ами сега :)
  • 2 А аз прочетох

    10 2 Отговор
    винтоверт и си викам, ми ква да е връзката, професионална.
  • 3 Роско П. пита:

    1 2 Отговор
    А с винтоверт ?
  • 4 Информация

    1 2 Отговор
    Да носиш на алкохол означава, че колкото и да изпиеш, ще ти донесе веселие, а ако пък ставаш агресивен, ти знай, че си помочк.о, и не моеш да пиеш, само разваляш веселбата на останалите......
  • 5 консерва

    0 0 Отговор
    Да, трябва да се спазват границите на личното пространство и желания, но само ако не пречи на другите и връзката. Правете четворка или петтица. Играйте белот,единият да пише точките и резултата.