20 Август, 2012 12:42 1 499 0

Невероятно: 14-годишна преплува езерото Онтарио

  • онтарио-
  • езеро-
  • плуване-
  • аналийз кар-
  • рекорд-
  • ниагара

14-годишна канадска тинейджърка извърши истински подвиг – успя да преплува езерото Онтарио. Водният марш на Аналийз Кар продължи 27 часа, с което тя стана най-младият човек, преплувал езерото, което разделя САЩ от Канада. Момичето бе аплодирано от цяла кохорта зяпачи, събрали се от двете страни на водния басейн, за да я гледат. Тя стигна до канадския бряг, но не пожела да даде изявления, съобщи CNN.

Езерото Онтарио е най-малкото и най-долното от групата на Големите езера в Северна Америка, разделящи щата Ню Йорк и канадската провинция Онтарио. Площта му, заедно с островите в него, е 18 960 кв км, което е  14-то място в света. По нагоре е разположено езерото Ери, с което се свързва чрез река Ниагара.

От запад на изток дължината на езерото е 311 км, а максималната му ширина е 85 км. Обемът на водата е 1 639 км3. Максималната му дълбочина е 244 м в югоизточната част на езерото. Температурата на водата през лятото достига до 24°С, а през зимата е от 0° до 2°С.

 

Пристигането


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА