21 Август, 2012 13:50 1 960 1

Бракуваха лютеница и мляко

  • бабх-
  • проверки-
  • лютеница-
  • мляко

През изминалата седмица инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 4215 проверки в цялата страна. Проверките са по официален текущ контрол в обекти от търговска мрежа и общественото хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. Инспектори от Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна са издали  262  предписания и 63 Акта за установяване на административно нарушение. С временно преустановена дейност са 7 обекта, 6 от тях са от търговска мрежа, а един склад за търговия на едро. Възбранени и бракувани са общо 947 килограма хранителни продукти, 138 бурканчета с лютеница. 1320 литра сурово мляко, като от тях 1280 литра са възбранени и бракувани от ОДБХ Шумен в млекосъбирателен пункт, където не са представени никакви документи за произход на суровината.
Констатирани са несъответствия в поддържането на системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни, наличие на храни с изтекъл срок на годност, неизпълнение на предписания на контролен орган, непредставяне на заверени свидетелства за здравословно състояние на персонала, липса на течаща топла вода.
Продължават и засилените проверки в обектите от търговска мрежа и обществено хранене по морските курорти в регионите Бургас, Варна и Добрич. Проверени са 312 обекта, в това число 12 обекта предлагащи услугата „all inclusive“. Издадени са 27 предписания и са съставени 9 Акта за установяване на административно нарушение.
За периода 13 – 17 август 2012 година при проверените обекти предлагащи оферти за почивка „all inclusive” не са установени несъответствия от действащите нормативни актове и разпоредби.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Нема се шашкате както изядохме няколкото тона канцерогенни фъстъци , така и тези боклуци ще бъдат прекарани повторно през търговските вериги