Last news in Fakti

1 Май, 2020 18:49 11 477 20

5 типа обувки, които издават "провинциалистката" в една жена

  • обувки-
  • провинциалистка

И с какви модели да ги замените

5 типа обувки, които издават "провинциалистката" в една жена - 1
Снимка: Shutterstock

Сега, когато повечето от нас са у дома заради опасността от разпространението на коронавируса, е идеалното време, в което можем тотално да преразгледаме и подредим гардероба си. Това се отнася не само за дрехите, но и за обувките. От jenata.blitz.bg направиха списък с 5 типа дамски обувки, които ако носите, то несъмнено ще си лепнете етикет „Провинциалистка“ и какви са алтернативните им варианти.

1. Прозрачни обувки

Обувките, ботушите и сандалите от прозрачна пластмасова материя бяха моментна тенденция, която бързо отшумя. И е разбираемо защо тези обувки са много неудобни - пластмасата не позволява на кожата на краката да диша, а сплесканите пръсти, които се виждат, изглеждат неестетични.

Алтернатива: Обувки с ластик.

Тях ги има във всякакви разновидности - от ботуши до сандали. Освен това, връзката може да бъде сбита във викториански стил или да „опънете“ само няколко струни над глезените. Този модерен детайл беше видян в свежите тенденции на DIOR, Valentino и JW Anderson.

2. Тънки и високи токове

Да, считахме ги за класика и ги носехме навсякъде и с всичко. Но те са много неудобни и причиняват много щети на петите. За тържествени събития такива обувки, разбира се, са позволени, но в ежедневието е по-добре да пощадите краката си и да забравите за тях.

Алтернатива: Обувки с дебел ток.

На първо място те са много по-удобни. На второ място пък е важно да отбележим, че изглеждат стилно и модерно. Можете да ходите на обувки с дебел ток през целия ден: те са стабилни, което означава, че гръбначният стълб няма да страда. Масивните токове присъстваха в тенденциите на модни къщи като Marc Jacobs, Chloé и Sally LaPointe.

5 типа обувки, които издават "провинциалистката" в една жена
Снимка: Shutterstock

3. Големи кецове

Спомняте ли си как през последните сезони пищяхме с наслада при вида на новата колекция маратонки от New Balance? Тогава „agli shoes“ се носеха от всички. Да, моделът е оригинален и интересен, но тенденцията е отминала. Страстта се успокои и сега виждаме, че тези маратонки обезобразяват стъпалото. Нищо чудно, че бяха така наречени.

Алтернатива: Класически бели кецове.

Те са удобни, спортни и стилни. Моделите от Balenciaga, Reebok, Moschino, Prada и много други марки могат и трябва да се носят в ежедневието от жените. Те се комбинират перфектно не само със спортно облекло и панталони, но и с поли и рокли. Всяка жена определено трябва да има поне един чифт от тях в гардероба си.

4. Плоски сандали

Плоските обувки не само са вредни за стъпалото и гръбначния стълб, но също така визуално скъсяват и загрозяват визията на жените. Плоската подметка може и да изглежда удобна за продължително ходене, но крие много опасности за здравето.

Алтернатива: Обувки с 3D ефект.

Любителките на ниските обувки преминаха към модели с малко по-мека подметка и 3D ефекти, които изглеждат много свежо. Такива модели се забелязаха в колекцията на Bottega Veneta.

5. Кичозна декорация

Изобилие от декоративни елементи под формата на кристали, мъниста и други предизвикателни детайли върху ботушите, токовете, сандалите и кецовете (маратонки) се считат за проява на лош вкус без значение от това по какъв повод и кога са обути. Не само, че изглеждат кичозно, но и трудно се комбинират с повечето облекла.

Алтернатива: Оригинална пета.

Те са идеални за любителките на екстравагантното. Ромб, цветя, сплескани квадратчета, преплетени линии, кръгове - всичко това е идеален заместител на кича. Най-готините вариации на токчетата могат да се видят в свежите колекции на Alexander McQueen, Givenchy, Jil Sander.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    30 15 Отговор
    Идете в София да се нагледате на провинциалистки, на запад българките ги разпознавах по обувките
  • 2 Рошков

    27 4 Отговор
    На запад от на татко ти кошарата ли?????

    Коментиран от #8, #9

  • 3 габровец от варна

    28 3 Отговор
    Вени,колко жени могат да си купят последните три марки дето си написала,а?Ти нали знаеш кои ги носят.
  • 4 Сценарист

    9 3 Отговор
    Дай нещо за секса, че с мойта сме заклили!?
  • 5 А на вас,

    25 2 Отговор
    кой ви каза,че искам да се отърва от провинциалистката в себе си?
  • 6 На селянката

    5 5 Отговор
    И с галоши и е добре и си личи отвсякъде...!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рошков":

    Не на бабати хвърчилото, простотията си бай ганьовска и на луната не можеш да я скриеш
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха ха ха ха ха

    14 9 Отговор
    Провинциалистка ?
    И кой ще го лепне ???
    Аристократите от софето ли 🤣🤣🤣
    Абе вие в тая софия съвсем изтрещехте бе.
    Дръжте си олигофренията на синджир,че причинява физическа болка.

    Коментиран от #13

  • 12 Амстердамски тюфлек

    9 2 Отговор
    Аз ходя с налъми и се чувствам абсолютен холандски селянин.
  • 13 Ако си ти, за която се съмнявам

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Както те видях и облеклото ти и обуфки те ти и косата ти, по добре не се смей, дърту плашилу,,...!
  • 14 бушприт

    4 1 Отговор
    Алтернатива: Обувки с дебел ток. Ток 380 волта!
  • 15 Дрон

    4 0 Отговор
    Т’ва е абсолютна тъпня. То не е и стария и колонка, а боза вкисната. Сигурно със заплатата дето получаваш само маркови гащи и обувки носиш.
  • 16 Дрон

    4 0 Отговор
    Т’ва е абсолютна тъпня. То не е и статия и колонка, а боза вкисната. Сигурно със заплатата дето получаваш само маркови гащи и обувки носиш.
  • 17 Щбдл ф

    5 0 Отговор
    Това го има само в тъпата българия ПОВИНЦИЯ И СТОЛИЦА БАЙ ГАНЬОВЦИ СТЕ ВСИЧКИ
  • 18 Такси

    0 0 Отговор
    Важно е женският крак да бъде добре поддържан и с хубав педикюр, стъпалото и пръстите нежни и дълги. Пръстчето след палеца, да е малко по дълго и леко пречупено на дясно. Мили мацки!
  • 19 Такси

    1 1 Отговор
    Да няма сплескани, и напукани пети!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.