Степента на изпичане в рецептата е леко алангле, затова ако не сте му почитатели гответе месото малко по-дълго във фурната, но имайте предвид, че това ще бъде за сметка на крехкостта му - колкото по-препечено е телешкото, толкова по-сухо и жилаво ще е, пише gotvach.bg.
Необходими продукти:
4 бр. телешки стекове (3.5 см. дебелина всеки)
2 с.л. зехтин
сол на вкус
За соса:
300 мл готварска сметана
млян черен пипер
черен пипер на зърна
сол
бульон от печенето
Начин на приготвяне:
Пуснете фурната да загрява до 200 градуса. Измийте и подсушете месото, ако има излишни ципи, ги отстранете.
Запечатайте в нагорещен на силен огън грил тиган с лъжичките зехтин всеки от стековете до тъмен златист загар, след това веднага, както са си в същия тиган, ги пъхнете във загрялата вече до 200 градуса фурна.
Ако вашият тиган не е с метална дръжка и не е подходящ за фурна, трябва да ги прехвърлите в тавичка. Печете 3-4 минутки.
В тенджерка загрейте сметаната на умерен огън.
Сипете 5-6 с.л. от соса, пуснат от месото при печенето. Добавете черния пипер, сол на вкус и щом сосът закъкри бъркайте 3-4 минутки.
През това време е добре месото да стои завито във фолио.
Щом сосът е готов, разпределете телешкото на порции и всеки стек поръсете със сол (за предпочитане едра, люспеста) и залейте с малко сос. Останалия поднесете отделно, за да може всеки на масата да си добавя колкото желае допълнително.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Фифи сладката
Коментиран от #5
10:07 08.05.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Божинов
Огромна разлика.
10:15 08.05.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.