Last news in Fakti

6 Май, 2020 16:11 7 435 16

Съседи живяха с трупа на мъж и кучето му 8 години

  • съседи-
  • сграда-
  • труп-
  • куче-
  • починал-
  • възрастен мъж

Само една от съседките се усетила, че нещо не е наред през 8-те години

Потресаващ случай разтресе този немски жилищен блок преди няколко месеца. В продължение на осем години самотен пенсионер не бе отварял пощенската си кутията, тъй като отдавна е мъртъв, обаче... никой не забеляза това, защото всичката му поща е старателно събирана незнайно от кого. В продължение на същите тези осем години възрастният германец Хайнц лежал до една от вратите на апартамента. Заедно със скелета му в апартамента са намерени и останките на любимото му куче Линус. Пенсионерът и кучето били открити съвсем случайно, когато по време на пожар всички жители на кооперацията били евакуирани. Хайнц обаче не отворил вратата, пожарникарите я разбили и намерили мъж и кучето му зад нея. Но защо никой не потърсил Хайнц, който е починал толкова отдавна?

След като Хайнц се разделил със съпругата си, той си купил малък апартамент в Зенден (Северен Рейн-Вестфалия). Един съсед разказа, че Хайнц е приятелски настроен човек, самотник. Трябвало да напусне работата си в пекарната, защото имал алергия към брашно. Анжелика от същата кооперация споделя, че е помагала на Хайнц, готвила му, когато той имал много работа: "Той беше много мил и особено сърдечен съсед", съобщава glas.bg.

Съседи живяха с трупа на мъж и кучето му 8 години

Обаче човекът, който рано се пенсионирал, ставал все по-слаб, хранел се малко, свалил почти 60 килограма, спрял да се разхожда с кучето си. Линус започнал да го разхожда негов познат, след което съседите напълно спрели да виждат кучето. Анжелика единствена обърнала внимание на отсъствието на Хайнц. Съседката веднага разбрала, че нещо се е случило и заподозряла, че нещо не е наред. На площадката тя усетила неприятна миризма, съобщила това на домоуправителя, но той решил, че миризмата е "напълно нормална".

Друг индикатор, че нещо наистина не е наред, бил фактът, че пощенската кутия на Хайнц била редовно изпразвана, но съседите не виждали пенсионера да вади каквото и да било от там. Анжелика се обадила на здравната каса и попитала дали Хайнц има личен лекар. Служител я посъветвал да се обади в полицията. Тя потърсила управлението на кооперацията, органите на реда и дори се опитала да намери сина на Хайнц, но всичко това не довело до резултат.

През цялото това време до къщата стояла колата на пенсионера, тя постепенно обрасла с трева, гумите спаднали, боята започнала да се лющи. Но по някаква причина никой освен Анжелика не обърнал внимание. И едва след няколко години станало известно, че Хайнц отдавна е мъртъв. „Той не заслужаваше такава недостойна смърт“, казва Анжелика. Аутопсия показа, че пенсионерът не е умрял в резултат на насилие. Сега полицията трябва да разбере защо никой не е участвал в "случая Хайнц" толкова дълго.

По-късно разследване на полицията установило, че на името на Хайнц били отваряни банкови сметки, кредити и били извършвани редица финансови измами. Четирима мъже са привлечени като заподозрени в това, че редовно опразвали пощенската кутия на мъртвия мъж и крадели данните му, след което злоупотребявали с тях. Не се знае дали те имат нещо общо със смъртта на мъжа или просто са се възползвали от факта, че е мъртъв, но никой не забелязал това.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво събкеле

    65 5 Отговор
    Много добре е описана германия в една статия.
  • 2 скотове

    55 7 Отговор
    Немските изроди отдавна спазват социалното дистанциране.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Патето яки

    31 0 Отговор

    До коментар #2 от "скотове":

    8 години социално дистанцирене на сина му.
    Публикувано във факти.бг: Но защо никой не потърсил Хайнц, който е починал толкова отдавна?
  • 5 колчо

    48 7 Отговор
    И ние вървим на там.Да живее демокрацията.
  • 6 Мария Атанасова

    43 4 Отговор
    Някой ако знае как мирише труп , веднага ще му светне лампата че , тази статия ...намирисва !
  • 7 гост

    18 16 Отговор
    По-фалшива статия, не се беше появявала близката една седмица. А тролчетата, пишат ли пишат какво и как било в Германия и до какво водела демокрацията...интелектуалното пропадане взема все по-страшни размери.

    Коментиран от #15

  • 8 Циганин

    23 5 Отговор
    И вие белите арийци по българските земи отдавна сте тръгнали по пътя на немците. Все повече застарявате, все повече от вас изоставят родителите си. А и комшийте едва познавате , ставате все по- студени, затворени в себе си личното ви благосъстояние е по-важно от роднинските връзки и тн и тн.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай Шиле

    7 5 Отговор
    В Русия съм, В Русия съм!!
  • 11 Шерлок

    15 1 Отговор
    Не пасва това, че кучето не е вдигало шум от глад. Явно аутопсиите лъжат.
  • 12 Кучето може да издържи

    5 1 Отговор
    Минимум седмица без храна,се някой щеше да го чуе.
  • 13 СпасЪ

    4 0 Отговор
    "Четирима мъжа са привлечени..." - Събке, четеш ли какво пишеш?
  • 14 Тошко

    9 0 Отговор
    Не може кола (в Германия) да обрасне с трева 8г. и да стои там!? Колата се вдига и отива за скрап. ... Всеки блок и вход има управител наречен хаусмайстер, който се грижи и за техниката, чистотата и т. н.
  • 15 Лея

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Статията е отпреди десетина дена, случаят не е от днес.Просто накрая има тези добавки, че всъщност някой му е прибирал пощата и е ползвал самоличността му за финансови измами.Явно е имало развитие и към старата статия е добавена новата информация.Живяла съм няколко години в Германия и нищо, написано тук не ме учуди.Немците са си точно такива-саможиви, резервирани и по-далеч от собствения си нос не виждат.Имам предвид, че си гледат своя живот и не се интересуват от съседите.Абсолютни дървета са.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.