Last news in Fakti

20 Юни, 2020 16:05 14 519 6

Рецепта за вечеря: Руло от тиквички и шунка

  • тиквички-
  • шунка-
  • майонеза-
  • руло-
  • какво да сготвя

Любимо солено руло

Рецепта за вечеря: Руло от тиквички и шунка - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 тиквички
2 яйца
копър  
пресен лук 
2 с.л. брашно
сол 
черен пипер 

За плънката:

200 гр. майонеза
200 гр. шунка
50 гр. кашкавал

Начин на приготвяне: 

За това любимо солено руло обелете тиквичките и ги настържете на ренде в купа. Добавете няколко щипки сол и ги оставете за половин час да пуснат вода. След това ги изстискайте много добре.

В подходящ съд сложете вече изстисканите тиквички, прибавете яйца, копър, лук, брашно, сол и черен пипер. Изсипете сместа върху правоъгълна тава с хартия за печене.

Печете рулото на 180 градуса за около 15-20 минути или до готовност.
Блатът трябва да е мек, не го прегаряйте и не позволявайте да се втвърди. Още докато е топъл, поставете блата с хартията върху навлажнена кърпа.

Намажете с майонеза и наредете шунка. С помощта на хартията и кърпата завийте стегнато руло от тиквички. По желание поръсете с кашкавал и го върнете обратно във фурната.

Оставете рулото от тиквички с майонеза и шунка да престои в хладилник за поне един час.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каскетниците

    7 6 Отговор
    Еее,една полезна статия брат
  • 2 Каскетниците

    4 6 Отговор
    Статията с авторката ако е,става.Може да вкуся следобедно
  • 3 Лора

    3 11 Отговор
    Счупи ми се рендето и отпада и таз рецепта, да уточня пластмасово ренде, та затова, тъй като от ламаринените си наранявам,, нежните,, пръсти,,...!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.