Last news in Fakti

19 Септември, 2012 10:55 862 0

Култова траш метъл банда идва у нас

  • траш-
  • метъл

Onslaught ще са хедлайнери на дванадесетата част на Thrashing Mania

Дванадесетата част на Thrashing Mania ще се проведе на 12.октомври 2012г. в столичния клуб R.B.F.. Хедлайнери на събитието ще бъдат английските траш метъл екстремисти Onslaught.

Това ще бъде второто гостуване в България на британската банда. Специални гости на събитието ще бъдат Eufobia.

Англия може и да не е първата страна, за която да си помислиш, когато стане въпрос за Thrash Metal. Да, но е трудно да не си припомниш за Onslaught, когато споменаваш легендарните банди на този жанр. ‘Power From Hell’ (1985) и ‘The Force’ (1986) имат запазено място в колекцията на всеки заклет метален фанатик, а британският квинтет продължава да издава качествени траш записи.

Основани като пънк банда в началото на осемдесетте години от китариста Nige Rockett и барабаниста Steve Grice, Onslaught постепенно се превръщат в най-добрия траш колектив на Британия. Естествена прогресия, според Rockett. Скоростна ярост от трошащи вратове рифове, разпарящи сола и мощни песни правят посочените по-горе албуми много успешни сред европейския ъндерграунд.

След разпадането си през 1991, бандата отново се завръща през 2007 с ‘Killing Peace’ - музикален еквивалент на удар в зъбите, представяйки високоскоростен Thrash, с който бандата е известна, комбиниран със смачкващи среднотемпови парчета.

През 2010 се задава новата глава в историята на бандата, когато се подписва договор с AFM records от Германия за издаване на петия студиен албум. Nige Rockett коментира: “Той е изключително насилствен и ни връща обратно в нашето минало по много начини, но също така звучи много съвременно в своята цялостност. Просто не можем да чакаме да излезе на пазара и да започнем да го свирим на живо, защото този албум е написан за това, да смачква черепи.”

Билетите могат да бъдат закупени на цена 30лв. от системата на Eventim. В деня на събитието цената на билетите ще бъде отново 30лв. Организатор на събитието е BGTSC.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА