Необходими продукти:
6 глави лук
50 г брашно
100 г галета
200 мл бира
200 гр. брашно
1 яйце
2 белтъка
1 с.л. олио
сол и черен пипер
За соса:
2 стръка див лук
2 стръка магданоз
1 скилидка чесън
3 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете главите лук и ги нарежете на дебели кръгчета. Всяко кръгче лук трябва да е само от два слоя, пише 24kitchen.bg.Сипете галетата и брашното в отделни чинии.
Направете панировка като сипете брашното в купа и към него добавите бирата, на струйка. Разбийте до гладкост, след това добавете яйцето, олиото и овкусете със сол и черен пипер. Отделно разбийте белтъците на пяна. Добавете разбитите белтъци към панировката и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
Загрейте олио, достатъчно за маслена баня, в тенджера до 180 градуса. Овалвайте кръгчетата лук първо в брашно, след това ги потапяйте в бирената панировка и накрая в галетата. Пържете лука до златисто, от двете страни. Изваждайте панирания лук върху кухненска салфетка.
За соса нарежете на ситно пресния лук, чесъна и магданоза. В купичка смесете майонезата с киселото мляко и разбъркайте. Добавете нарязаните зеленчуци, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Поднесете панираните лучени кръгчета със соса за топене и чаша студена бира.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Сержанта
16:09 25.06.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:10 25.06.2020
3 У наше село
16:34 25.06.2020
4 Лорчето
17:02 25.06.2020
5 гост
17:13 25.06.2020
6 До факти
Коментиран от #9
17:22 25.06.2020
7 А защо
17:24 25.06.2020
8 време за губене
17:28 25.06.2020
9 Оооо
До коментар #6 от "До факти":
Ма много се засягаш бе лорче 🤪Коментиран от #10
17:43 25.06.2020
10 От такива като вас, човек само го е гнус
До коментар #9 от "Оооо":
Не се засяга..!19:37 25.06.2020