ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Панирани лучени кръгчета с чеснов сос

Класическо мезе за бира

Публикувана: 25 Юни, 2020 16:05
10 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4252
Рецепта за вечеря: Панирани лучени кръгчета с чеснов сос
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Необходими продукти:

6 глави лук

50 г брашно

100 г галета

200 мл бира

200 гр. брашно

1 яйце

2 белтъка

1 с.л. олио

сол и черен пипер

За соса:

2 стръка див лук

2 стръка магданоз

1 скилидка чесън

3 с.л. майонеза

2 с.л. кисело мляко

сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете главите лук и ги нарежете на дебели кръгчета. Всяко кръгче лук трябва да е само от два слоя, пише 24kitchen.bg.Сипете галетата и брашното в отделни чинии.

Направете панировка като сипете брашното в купа  и към него добавите бирата, на струйка. Разбийте до гладкост, след това добавете яйцето, олиото и овкусете със сол и черен пипер. Отделно разбийте белтъците на пяна. Добавете разбитите белтъци към панировката и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.

Загрейте олио, достатъчно за маслена баня, в тенджера до 180 градуса. Овалвайте кръгчетата лук първо в брашно, след това ги потапяйте в бирената панировка и накрая в галетата. Пържете лука до златисто, от двете страни. Изваждайте панирания лук върху кухненска салфетка.

За соса нарежете на ситно пресния лук, чесъна и магданоза. В купичка смесете майонезата с киселото мляко и разбъркайте. Добавете нарязаните зеленчуци, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Поднесете панираните лучени кръгчета със соса за топене и чаша студена бира.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Сержанта
1 Отговор
В моята столва не се сервира пържена диня на негри!!!

Оценка:
-5 +5

ГРАД КОЗЛОДУЙ
2 Отговор
БЛАГОДАРЯ

Оценка:
-2 +3

У наше село
3 Отговор
Му казват,, сугань,,.....!

Оценка:
-4 +2

Лорчето
4 Отговор
В наше село ми викат куку !!!

Оценка:
-1 +2

гост
5 Отговор
Наричат се: габровски калмари.

Оценка:
-0 +4

До факти
6 Отговор
Обиждат ме и ме предизвикват, защо, след като живота им е за,, чудо,, и,, приказ,,...!

Коментиран от #9


Оценка:
-1 +1

А защо
7 Отговор
в необходимите продукти пише 50 г. Брашно и след това пак 200 г. Брашно?

Оценка:
-0 +2

време за губене
8 Отговор
Вени, искам да ми я приготвяш тази рецепта, а аз да ям. Интересното е, кога ще седнеш ти на масата.

Оценка:
-0 +1

Оооо
9 Отговор

До коментар #6 от "До факти":


Ма много се засягаш бе лорче 🤪

Коментиран от #10


Оценка:
-0 +0

От такива като вас, човек само го е гнус
10 Отговор

До коментар #9 от "Оооо":


Не се засяга..!

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5