ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пилешка яхния

С вкус и аромат от детството

Публикувана: 26 Юни, 2020 16:05
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4962
Рецепта за вечеря: Пилешка яхния
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.

Необходими продукти:

800 грама пиле
800 грама картофи
250 грама консервирани домати
600-700 милилитра вода
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
3 скилидки чесън
2 моркова
1 червена чушка
1 супена лъжица червен пипер
черен пипер
сол
чубрица
1 супена лъжица брашно за сгъстяване на яхнията
зехтин или олио
1 връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете трите вида лук и ги сложете в дълбока тенджера с мазнина, която сте избрали за готвене. Задушете в рамките на 2-3 минути на слаб огън, пише fitwell.bg. След това добавете предварително нарязаното на порции и измито пиле и задушете за още 2-3 минути. После добавете червения пипер като бъркате енергично, водата, доматите, обелените и нарязани на едри кубчета картофи.

Оставете яхнията да къкри на тих огън до пълна готовност. Накрая добавете разтвореното в малко вода брашно, за да се сгъсти и прибавете останалите подправки. Гарнирайте с нарязан магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ох майна
1 Отговор
Тук съм незаменима...!

Коментиран от #2


Оценка:
-6 +2

Лорче
2 Отговор

До коментар #1 от "Ох майна":


Незаменими хора няма но досадни колкото щеш 🤣🤣🤣

Коментиран от #3


Оценка:
-4 +6

Досадата започва от тебе
3 Отговор

До коментар #2 от "Лорче":


Призна си най сетне.!

Оценка:
-3 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Милош Земан
Президентът на Чехия коментира позицията на ЕС пред ТВ Prima
Правилно казват, че ЕС е икономически гигант и политическо джудже“"

Още бисери
ТОП 5