ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Домашен тарама хайвер

Прекрасен е намазан върху препечени филийки

Публикувана: 30 Юни, 2020 16:05
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3112
Рецепта за вечеря: Домашен тарама хайвер
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Може би предпочитате да си купите готов, разбит тарама хайвер и да не се занимавате с тази дейност у дома, притеснявайки се дали ще се получи. Но с тази рецепта се получава много вкусен тарама хайвер, който е прекрасен, намазан върху препечени филийки, а комбинацията с любимо вино е удоволствие, което трябва да си доставите.

Необходими продукти:

100 гр. пресен хайвер от риба

2 филии хляб

1/2 глава лук

1 ч.ч. олио

1 лимон

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете половин глава лук на едро и поставете в блендер. Добавете рибния хайвер. Добавете четвърт чаена лъжичка сол.

Отрежете кората на филиите хляб и ги накиснете в купичка с топла вода. Отцедете хляба и го прибавете в блендера. Изстискайте сока от лимона.

Започнете да пасирате сместа, като добавяте поетапно олио на тънка струйка. Добавяйте мазнина, докато хайверът не стане гладък и пухкав.

Сервирайте тарама хайвера в купичка, гарниран с пресен копър и маслини.

Завършете с няколко капки зехтин.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
2
Този коментар е премахнат от модератор
3
Този коментар е премахнат от модератор
Яж и без това
4 Отговор

До коментар #3 от "ами":


Си свикнала...!

Оценка:
-0 +1

Лорчето, ценител на хубавото...!
5 Отговор
Отново препечен хляб, хапки , намазани с тарама, за гости, но добри...!

Оценка:
-0 +1

Все пак
6 Отговор
Хубаво е пресният хайвер да се замрази за няколко дни, а размразяването да бъде по естествен път. Целта на операцията е безопасност и дезинфекция.

Оценка:
-0 +3

От 6
7 Отговор
Имам предвид пресния хайвер от риба, а не пасирания краен продукт.

Оценка:
-0 +1

Петър Стоянов Петров
8 Отговор
Тарама хайвер се нарича неразбитият хайвер. Разбитият си е просто "разбит хайвер".

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.