Last news in Fakti

30 Юни, 2020 16:05 10 067 8

Рецепта за вечеря: Домашен тарама хайвер

  • тарама-
  • хайвер-
  • домашен-
  • какво да сготвя

Прекрасен е намазан върху препечени филийки

Рецепта за вечеря: Домашен тарама хайвер - 1
Снимка: Shutterstock

Може би предпочитате да си купите готов, разбит тарама хайвер и да не се занимавате с тази дейност у дома, притеснявайки се дали ще се получи. Но с тази рецепта се получава много вкусен тарама хайвер, който е прекрасен, намазан върху препечени филийки, а комбинацията с любимо вино е удоволствие, което трябва да си доставите.

Необходими продукти:

100 гр. пресен хайвер от риба

2 филии хляб

1/2 глава лук

1 ч.ч. олио

1 лимон

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете половин глава лук на едро и поставете в блендер. Добавете рибния хайвер. Добавете четвърт чаена лъжичка сол.

Отрежете кората на филиите хляб и ги накиснете в купичка с топла вода. Отцедете хляба и го прибавете в блендера. Изстискайте сока от лимона.

Започнете да пасирате сместа, като добавяте поетапно олио на тънка струйка. Добавяйте мазнина, докато хайверът не стане гладък и пухкав.

Сервирайте тарама хайвера в купичка, гарниран с пресен копър и маслини.

Завършете с няколко капки зехтин.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Яж и без това

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ами":

    Си свикнала...!
  • 5 Лорчето, ценител на хубавото...!

    1 0 Отговор
    Отново препечен хляб, хапки , намазани с тарама, за гости, но добри...!
  • 6 Все пак

    3 0 Отговор
    Хубаво е пресният хайвер да се замрази за няколко дни, а размразяването да бъде по естествен път. Целта на операцията е безопасност и дезинфекция.
  • 7 От 6

    1 0 Отговор
    Имам предвид пресния хайвер от риба, а не пасирания краен продукт.
  • 8 Петър Стоянов Петров

    1 1 Отговор
    Тарама хайвер се нарича неразбитият хайвер. Разбитият си е просто "разбит хайвер".