Хрупкавите калмари са любимо предястие или добавка към салати. Една порция от 100 гр. ни дава цели 270 калории и въпреки това са толкова вкусни, че си заслужава да се поглезите. Те се правят лесно, стига да следвате основното правило: панировката се прави със студени белтъци, съветва lunchbox.eu.
Необходими продукти:
4 калмара, нарязани на шайби от 3 мм
2 белтъка
1/2 ч.ч. царевично брашно
сол на вкус
1 ч.ч. олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете почистените и измити калмари на шайби от по 3-5 мм. Отцедете и подсушете със салфетка. Овкусете със сол.
Разбийте белтъците с вилица. Сложете олиото в малка, дълбока касерола на котлона. Включете на максимална степен.
Потопете калмарите в белтъците. В плик сложете царевичното брашно.
Вземате 5 калмара, поставете ги в плика, разтърсете, за да покриете калмарите с брашно. Извадете ги, отстранете излишното брашно и ги подредете в чиния. Повторете, докато не оваляте в брашно всички калмари.
Когато олиото се сгорещи, поставете калмарите на порции от по 5-7 всяка в касеролата. Пържете до златисто (около 10 секунди) и извадете върху салфетка, за да отцедите излишната мазнина. Повторете с останалите калмари.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 QR Виза, здравей ЕС !
10:29 01.07.2020
2 Един човек
10:30 01.07.2020
3 Защо гръцки
10:49 01.07.2020
4 Баба, Димчи и ДЖЕК
10:54 01.07.2020
5 Радо
10:54 01.07.2020
6 Дайти
Коментиран от #7
12:21 01.07.2020
7 да тикажа
До коментар #6 от "Дайти":
Ам'тйе да станат убави и вкусни са приготвят с водъ от езерото ма, от Варненското езеро...и глей водъта да я земиш по-близо до спуканата тръбъ мари...17:37 01.07.2020