Необходими продукти:
200 г жасминов ориз
400 мл зеленчуков бульон
200 г тофу (китайско)
60 г замразен грах
1 морков
60 г царевица от консерва
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 червена люта чушка
2 яйца
30 мл соев сос
200 мл олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Оризът се измива от нишестето и се сварява в зеленчуковия бульон – за около 15–20 минути. След като стане готов, се разбърква, за да изпръхне и да не се слепи.
Морковът, лютата чушка и чесънът се нарязват наситно. Тофуто се нарязва на малки кубчета и се пържи в 150 мл от олиото, до златисто. Подсушава се върху кухненска хартия.
В уок се загрява останалото олио и в него се сипват яйцата. Разбърква се интензивно, за да се получат парцали. Добавят се чесънът, морковът, грахът, царевицата, чушката, тофуто и се запържват за кратко.
Сипва се оризът и се пържи при постоянно бъркане за около 5 минути. Налива се соевият сос, посолява се, слага се пресният лук, нарязан на не много ситно. Разбърква се и се сервира.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Точно си е по китайски
Коментиран от #3
16:40 01.07.2020
2 Родолюбец
Коментиран от #6
17:22 01.07.2020
3 Лорчето
До коментар #1 от "Точно си е по китайски":
А аз обичам сосиджа с двете яйца ...!!!18:42 01.07.2020
4 Абе
19:05 01.07.2020
5 qwerty
19:07 01.07.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 qwerty
19:12 01.07.2020
8 А бе боклуци
19:14 01.07.2020