Last news in Fakti

1 Юли, 2020 16:05 9 608 8

Рецепта за вечеря: Пържен ориз по китайски

  • ориз-
  • по китайски-
  • яйца-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

С яйца и зеленчуци

Рецепта за вечеря: Пържен ориз по китайски - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

200 г жасминов ориз
400 мл зеленчуков бульон
200 г тофу (китайско)
60 г замразен грах
1 морков
60 г царевица от консерва
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 червена люта чушка
2 яйца
30 мл соев сос
200 мл олио за пържене
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Оризът се измива от нишестето и се сварява в зеленчуковия бульон – за около 15–20 минути.  След като стане готов, се разбърква, за да изпръхне и да не се слепи.

Морковът, лютата чушка и чесънът се нарязват наситно. Тофуто се нарязва на малки кубчета и се пържи в 150 мл от олиото, до златисто. Подсушава се върху кухненска хартия.

В уок се загрява останалото олио и в него се сипват яйцата. Разбърква се интензивно, за да се получат парцали. Добавят се чесънът, морковът, грахът, царевицата, чушката, тофуто и се запържват за кратко.

Сипва се оризът и се пържи при постоянно бъркане за около 5 минути. Налива се соевият сос, посолява се, слага се пресният лук, нарязан на не много ситно. Разбърква се и се сервира.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно си е по китайски

    1 6 Отговор
    Защото има вътре и яйце...!

    Коментиран от #3

  • 2 Родолюбец

    8 4 Отговор
    Престанете да чуждопоклонничите. Може да се опържи по български... Докато сме предатели във всичко....ще сме на този хал....

    Коментиран от #6

  • 3 Лорчето

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Точно си е по китайски":

    А аз обичам сосиджа с двете яйца ...!!!
  • 4 Абе

    1 0 Отговор
    Хабер от калкулация имате ли? Това си е цена за хубаво бутче с нормален ориз. Ама тройна. Напишете едни мекици как стават с яйце и сиренце. Едно кьопулу.
  • 5 qwerty

    3 0 Отговор
    Може и за розова сьомгова пастърва да драснете. С един хубав сос и вино от 30 лв.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 qwerty

    0 0 Отговор
    Вземаш две тиквички, едно кисело мляло и една мастика.тиквичките. на сух тиган с ммаааааалко мазнина. Киселото мляко може от страни, но е хубаво да си вземат. Отцеждаш и почваш.
  • 8 А бе боклуци

    2 1 Отговор
    Отивам в китайски ресторант и казвам,,, искам китайски ориз, без яйца,, казаха ми,, невъзможно, това е рецептата...! (МТДКХ, мъж си откъде да знаеш, като само яйца чупиш...!)