ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: 2 вида барбекю сос

Идеални за всички видове месо

Публикувана: 3 Юли, 2020 10:05
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2973
Рецепта на деня: 2 вида барбекю сос
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Сосът барбекю се използва за овкусяване на месото, което ще печете на скара и често се отличава със сладко-киселия си вкус (в зависимост от използваните съставки). Въпреки че се използва най-вече за мариноване на ребра и пилешко месо, този сос става все по-популярен и намира приложение при почти всички видове месо. Ето две лесни рецепти за приготвянето на барбекю сос от zdraveikrasota.bg.

Необходими продукти:

120 гр. джагъри (нерафинирана тръстикова захар)

2 супени лъжици соев сос (30 мл)

1/4 чаша доматен сос (60 мл)

3 супени лъжици оцет (45 мл)

3 супени супена лъжица чесън на прах (15 г)

1 чаша вода (250 мл)

1/2 чаена лъжичка сол (8 г)

Начин на приготвяне:

Изсипете нерафинираната захар в съд с чаша вода и го затоплете на умерено силен огън. Разбъркайте докато сместа се сгъсти.

Прибавете соевия сос, доматения сос и оцета като бъркате непрекъснато.

Дръпнете съда от огъня и прибавете зехтина, солта и чесъна. Разбъркайте отново докато всички съставки се смесят добре.

Мариновайте месото със соса и го поставете на скарата.

Втора рецепта

Тази рецепта не изисква топлинна обработка на съставките. Перфектна е за приготвяне на пилешки крилца, ребра и сочни пържоли.

Необходими продукти:

2 супени лъжици мед (30 г)

1/2 чаша вода (125 мл)

1 супена лъжици къри сос (15 мл)

4 супени лъжици доматен сос (60 мл)

2 супени лъжици сос Уорчестър (30 мл)

2 супени лъжици соев сос (30 мл)

1 щипка сол (5 г)

2 супени лъжици сок от ананас (30 мл)

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Вземете средно голяма купа и смесете доматения сос с меда и водата.

Прибавете соевия сос, къри соса и соса Уорчестър и разбъркайте за кратко.

Добавете солта, намачканите скилидки чесън и сока от ананас. Разбъркайте добре, за да се смесят добре вкусовете и ароматите на съставките.

Накрая оваляйте месото в приготвения сос барбекю и го метнете на скарата. Да ви е сладко!

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Лорчето, ценител на хубавото...!
2 Отговор
Сосчета за различни месеца, защо не...!

Коментиран от #3


Оценка:
-3 +2

Месца
3 Отговор

До коментар #2 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":


Ах ти компютър само ти грешиш в живота...!

Коментиран от #6


Оценка:
-0 +4

Йозеф
4 Отговор
3 супени супена лъжица чесън на прах (15 г)
И това кой ще го яде после?

Оценка:
-1 +2

5
Този коментар е премахнат от модератор
Ку ку
6 Отговор

До коментар #3 от "Месца":


Мяо 🤪

Коментиран от #7


Оценка:
-1 +1

Куку си ти
7 Отговор

До коментар #6 от "Ку ку":


,,Боклук,,стар ..!

Оценка:
-0 +1

Диди
8 Отговор
Аман от малоумни коментари

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5