Пресният спанак е много подходящ за свежи салати и се комбинира чудесно, както със сладки на вкус съставки, така и със сирена и ядки. Въпреки, че звучи малко необичайно салатата със спанак, сирене и авокадо е много подходяща за българския вкус, пише supichka.com.
Необходими продукти:
300 грама спанак
100 грама сирене
1 авокадо
1 глава лук
2 с.л. кедрови ядки (или орехи)
2 с.л. зехтин
2 с.л. балсамов оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Избирате възможно по-свеж спанак, като още по-добре е той да е салатен сорт с по-дребни листа. Почиствате и измивате добре спанака, след което го подсушавате. Ако е дребен, директно го изсипвате в купа, ако е по-едър го накъсвате. Слагате сух тиган на котлона и след като се загрее изсипвате кедровите ядки. Запичате за около 1-2 минути и ги изсипвате върху спанака.
Натрошавате сиренето и го добавяте към спанака. Може да използвате всякакво българско саламурено сирене - краве, овче, а защо не и козе. Към салатата добавяте и нарязаните на тънки ивици лук и и авокадо, след което добавяте зехтина и балсамовия оцет и разбърквате.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Страхувам се
16:33 03.07.2020
2 Иян
16:03 05.07.2020