Last news in Fakti

3 Юли, 2020 16:05 3 916 2

Рецепта за вечеря: Салата със спанак, ядки и сирене

  • салата-
  • спанак-
  • сирене-
  • ядки-
  • какво да сготвя

Пълна с витамини и богата като вкус

Рецепта за вечеря: Салата със спанак, ядки и сирене - 1
Снимка: Shutterstock

Пресният спанак е много подходящ за свежи салати и се комбинира чудесно, както със сладки на вкус съставки, така и със сирена и ядки. Въпреки, че звучи малко необичайно салатата със спанак, сирене и авокадо е много подходяща за българския вкус, пише supichka.com.

Необходими продукти:

300 грама спанак

100 грама сирене

1 авокадо

1 глава лук

2 с.л. кедрови ядки (или орехи)

2 с.л. зехтин

2 с.л. балсамов оцет

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Избирате възможно по-свеж спанак, като още по-добре е той да е салатен сорт с по-дребни листа. Почиствате и измивате добре спанака, след което го подсушавате. Ако е дребен, директно го изсипвате в купа, ако е по-едър го накъсвате. Слагате сух тиган на котлона и след като се загрее изсипвате кедровите ядки. Запичате за около 1-2 минути и ги изсипвате върху спанака.

Натрошавате сиренето и го добавяте към спанака. Може да използвате всякакво българско саламурено сирене - краве, овче, а защо не и козе. Към салатата добавяте и нарязаните на тънки ивици лук и и авокадо, след което добавяте зехтина и балсамовия оцет и разбърквате.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страхувам се

    1 1 Отговор
    Да ям суров спанак,но с ядките е вкусотия-кедрови,орехови,не бях прочела ядките и киноа с други треви и ч.цвекло...супер...!
  • 2 Иян

    0 0 Отговор
    Така и не разбрах кой и кога си измисли съчетанието лук+ краставица.Ужас!!!