Рецептата ще ви покаже как да направите бързо и лесно едно пълноценно ястие, пише zdraveikrasota.bg.
Необходими продукти:
Кутия боб (250 г)
500 гр. пилешки гърди
Червен пипер
Лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
Лимонов сок
Екстра върджин зехтин
Сол, черен пипер и риган
Прясна мента и нарязани сухи плодове за гарнитура
Начин на приготвяне:
Първо измийте и прецедете боба с помощта на цедка.
След това, сложете малко зехтин в подходящ тиган на среден огън и добавете към лука, чесъна, чушките и боба.
Продължете със запържването няколко минути и след това разбъркайте и смачкайте, докато получите хомогенна текстура. За целта можете да използвате пасатор или миксер.
След това, добавете сока от лимона, солта, черния пипер, ригана и зехтин екстра върджин. След това оставете настрана.
След това, загрейте малко олио в тиган на силен огън и сотирайте пилешките гърди.
Накрая сложете няколко супени лъжици зеленчуково пюре на дъното на купа и добавете пилешките гърди, които ще сервирате.
Гарнирайте със сушените плодове, ментата и зехтина.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:33 10.07.2020
2 технолог
11:32 10.07.2020
3 ГЪРДИ ДА СА
11:44 10.07.2020
4 Вратовръзката
13:58 10.07.2020