ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Перфектната пържола

Вижте 5 златни правила за приготвянето й

Публикувана: 10 Юли, 2020 16:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8237
Рецепта за вечеря: Перфектната пържола
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.

За да бъде ястието с месо вкусно, то трябва не само да изберете прясно парче мръвка, но и правилно да я приготвите. Ако месото е приготвено правилно, тогава всяко парче ще бъде меко, крехко и сочно. 

Има няколко тайни, които ще ви помогнат да постигнете идеала в готвенето на пържено месо. Ето и петте златни правила за приготвянето на перфектната пържола според jenata.blitz.bg:

Преди самото готвене изсушете месото с хартиена или платнена кърпа. Така то по-бързо ще придобие златиста коричка при пърженето/печенето. А освен това няма да пуска излишна вода по време на приготвянето.

Необходимо е да запържите месото в добре загрят тиган с дебело и незалепващо дъно (освен ако, разбира се, не използвате скарата/барбекюто).

Ако използвате размразено месо, не го солете преди готвене: ще стане жилаво. Обикновено се препоръчва да се соли месото в края на готвенето.

Разтворете малко захар във вода и с тази течност намажете месото преди да го пържите. Така върху него ще се образува хрупкава златиста коричка.

Намажете пържолите с горчица или смес от растително масло и оцет и го оставете да се маринова за 1-2 часа. Така месото гарантирано ще стане меко и крехко.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 35 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
гост
1 Отговор
Тея пържоли ми писнаха , вече ми се яде хляб.

Оценка:
-1 +7

qwerty
2 Отговор
Краставици, домат и сирене с магданоз и лук с ракия. Да не съм в балкана. Тука е 40 градуса. Само ми е до пържоли. Тиквички с кусело мляко и чесън и айдееде.

Оценка:
-1 +18

Хермес
3 Отговор
Нема хубаво месо вече и оттам пържоли...брррр .. !

Оценка:
-4 +13

Софиянец
4 Отговор
Няма как да ме убедите , че домати , краставици и друг зарзават , са по вкусни от една сочна вратна пържола!
Няма как 😀

Оценка:
-1 +8

Жабата,ох бабата
5 Отговор
Има и врат и врат...!

Оценка:
-3 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Борис Галчев
Капитанът на Септември (София) коментира гола си във вратата на Етър (Велико Търново). Футболната среща от Първа лига завърши при резултат 1:1.
Лепнах му я в сглобката, вестник ли да му чета?"

Още бисери