За да бъде ястието с месо вкусно, то трябва не само да изберете прясно парче мръвка, но и правилно да я приготвите. Ако месото е приготвено правилно, тогава всяко парче ще бъде меко, крехко и сочно.
Има няколко тайни, които ще ви помогнат да постигнете идеала в готвенето на пържено месо. Ето и петте златни правила за приготвянето на перфектната пържола според jenata.blitz.bg:
Преди самото готвене изсушете месото с хартиена или платнена кърпа. Така то по-бързо ще придобие златиста коричка при пърженето/печенето. А освен това няма да пуска излишна вода по време на приготвянето.
Необходимо е да запържите месото в добре загрят тиган с дебело и незалепващо дъно (освен ако, разбира се, не използвате скарата/барбекюто).
Ако използвате размразено месо, не го солете преди готвене: ще стане жилаво. Обикновено се препоръчва да се соли месото в края на готвенето.
Разтворете малко захар във вода и с тази течност намажете месото преди да го пържите. Така върху него ще се образува хрупкава златиста коричка.
Намажете пържолите с горчица или смес от растително масло и оцет и го оставете да се маринова за 1-2 часа. Така месото гарантирано ще стане меко и крехко.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гост
16:16 10.07.2020
2 qwerty
16:26 10.07.2020
3 Хермес
16:56 10.07.2020
4 Софиянец
Няма как 😀
19:38 10.07.2020
5 Жабата,ох бабата
07:31 11.07.2020