10 Юли, 2020 16:05 9 645 5

Рецепта за вечеря: Перфектната пържола

  • пържола-
  • месо-
  • какво да сготвя

Вижте 5 златни правила за приготвянето й

Рецепта за вечеря: Перфектната пържола - 1
Снимка: Shutterstock

За да бъде ястието с месо вкусно, то трябва не само да изберете прясно парче мръвка, но и правилно да я приготвите. Ако месото е приготвено правилно, тогава всяко парче ще бъде меко, крехко и сочно. 

Има няколко тайни, които ще ви помогнат да постигнете идеала в готвенето на пържено месо. Ето и петте златни правила за приготвянето на перфектната пържола според jenata.blitz.bg:

Преди самото готвене изсушете месото с хартиена или платнена кърпа. Така то по-бързо ще придобие златиста коричка при пърженето/печенето. А освен това няма да пуска излишна вода по време на приготвянето.

Необходимо е да запържите месото в добре загрят тиган с дебело и незалепващо дъно (освен ако, разбира се, не използвате скарата/барбекюто).

Ако използвате размразено месо, не го солете преди готвене: ще стане жилаво. Обикновено се препоръчва да се соли месото в края на готвенето.

Разтворете малко захар във вода и с тази течност намажете месото преди да го пържите. Така върху него ще се образува хрупкава златиста коричка.

Намажете пържолите с горчица или смес от растително масло и оцет и го оставете да се маринова за 1-2 часа. Така месото гарантирано ще стане меко и крехко.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 1 Отговор
    Тея пържоли ми писнаха , вече ми се яде хляб.
  • 2 qwerty

    18 1 Отговор
    Краставици, домат и сирене с магданоз и лук с ракия. Да не съм в балкана. Тука е 40 градуса. Само ми е до пържоли. Тиквички с кусело мляко и чесън и айдееде.
  • 3 Хермес

    13 4 Отговор
    Нема хубаво месо вече и оттам пържоли...брррр .. !
  • 4 Софиянец

    8 1 Отговор
    Няма как да ме убедите , че домати , краставици и друг зарзават , са по вкусни от една сочна вратна пържола!
    Няма как 😀
  • 5 Жабата,ох бабата

    3 3 Отговор
    Има и врат и врат...!