12 Юли, 2020 17:04 15 485 10

Ето кои са най-силните афродизиаци

  • афродилиак-
  • храни-
  • либидо-
  • възбуждащи храни-
  • сексуално желание

Връзката между сексуалното желание и храната е известна на човечеството от незапомнени времена

Ето кои са най-силните афродизиаци - 1
Снимка: shutterstock

Афродизиаците са храни и подправки, които повишават настроението и либидото, увеличават чувствеността, изпълват ни с енергия, възбуждат сексуалното желание, отключват фантазиите. От друга страна обаче, афродизиаците могат да влияят и на отделни части на тялото, като изпращат към него сигнали.

Терминът афродизиак идва от гръцки и в основата му стои не друг, а богиня на любовта Афродита, която подлудява хората от страст и желание.

Репутацията на някои афродизиаци и приписването им стимулиращи ерекцията свойства се дължат единствено на символиката и нямат научни доказателства. Въпреки това не пречи да опитета някоя от храните, за които се твърди, че са сред най-мощните стимуланти, събуждащи сексуалното желание:

Например, древните гърци и римляни вярвали, че могат да увеличат своето либидо и желание за секс, като дъвчат семена от анасон. Анасонът се използва и като естрогенен стимулант, който увеличава секрецията на мляко, намалява менструалните спазми и улеснява раждането. Освен това намалява симптомите на мъжкия климакс.

Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock

Макар да звучи странно, чесънът също се оказва сред храните, които имат стимулиращ ефект. На Изток хапват сериозно количество чесън преди любовна среща. В Древна Гърция също са смятали, че този афродизиак кара жените да се влюбват, а мъжете – да бъдат неустоими любовници. А холандски учени дори са разработили спрей на основата на чесън, който спомага за повишаване на любовната страст.

Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock

Друг интересен афродизиак са водораслите. За най-хранително, сред възбуждащите храни, се смята водораслото ламинария, което оказва благотворно въздействие и балансира хормоналния фон.

Бананите пък са богати на калий и витамин В, които също са необходими за отделянето на полови хормони.

Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock

​Други храни-афродизиаци са босилекът и морковите, които стимулират сексуалния нагон и подобряват плодовитостта.

Oрганизмът реагира на яденето на люти чушки с изпотяване, повишен сърдечен ритъм и по-интензивна циркулация, неща, които човек изпитва по време на секс. Ето защо чилито се счита за идеален стимулант. 

Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock

Според древните китайски учения канелата е сред подправките, които тонизират и възбуждат. Джинджифилът пък подобрява кръвообращението и засилва мъжкото начало. Кардамонът предизвиква сексуално влечение. 

Специалисти твърдят, че миризмата на краставица увеличава циркулацията и повишава либидото при жените. Смокините са друг плод, който притежава свойствата на афродизиак, съдейки и по външния им вид.

Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock

Медът е богат на витамин В, който е необходим за секрецията на тестостерон при мъжете. Папаята, подобно на анасона и орехите, има съставки, които влияят на женския хормон естроген и повишават желанието на жените.

Изследвания показват, че динята има подобен ефект като Виагра. Това е така, защото съдържа цитрулин, който пречиства организма, съдържа оксиди, отпуска кръвоносните съдове, също като Виаграта.Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock

Символът на плодовитостта - бадемите, както казват някои, могат да стимулират сексуалното желание само при жените. Затова най-често се използват под формата на ароматно масажно масло или във ваната.

Ето кои са най-силните афродизиаци
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони Мигусмукаро

    21 2 Отговор
    Най добрия афродизиак са две по 18 с практика и дадености..и мерак!Между 50и 60кг ,1,55към ту 165!
  • 2 Бичето

    8 3 Отговор
    Силденафил (виагра), варденафил (левитра), тадалафил.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 декамерон

    18 0 Отговор
    всичко е в мозъка в комбинация от спокойствие и здравословна храна

    Коментиран от #8

  • 5 Глупости за наивници

    13 2 Отговор
    Аз не ям преди кекс.
    Как ще ям чесън, чушки и чили в тия жеги после да се изпотя на куче ;д

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ами

    2 1 Отговор
    грозен от руски значи страшен😁. По темата поздравления за авторката. Тоя път е както трябва обоснована
  • 8 Точно така

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "декамерон":

    Напълно съм съгласен. Главният полов орган е мозъкът! И меракът. Аз съм на 70+ и жена ми само да ме докосне и съм готов. Да не говорим за чуждо.... И е толкова твърд, че обикновенно сутрин казва: ще мушкаш ли кокъла? И не е само мушкане, защото не мирясва лесно!
  • 9 Радо

    3 2 Отговор
    Студено тараторче с чесън и мастика с лед мий любимия афро....там ко си....и после нямам спирачка цяла нощ.
  • 10 Той

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Глупости за наивници":

    Само да вметна Кучетата не се потят!!!