Last news in Fakti

21 Юли, 2020 14:05 4 732 11

Авиокомпания изхвърли всичките си стюардеси

  • авиокомпания-
  • стюардеси-
  • icelandair-
  • освобождава-
  • коронавирус-
  • служители

Пилотите ще поемат част от задълженията на салонния персонал

Авиокомпания изхвърли всичките си стюардеси - 1
Снимка: shutterstock

Авиокомпания обяви, че съкращава всичките си стюарди и стюардеси. В безпрецедентното решение се посочва, че временно пилотите ще поемат част от задълженията на стюардесите по осигуряване на безопасността на пътниците на борда.

Мярката влиза в сила на 20 юли.

С този нестандартен ход исландската Icelandair слага край на продължилия месец спор с профсъюза на салонния персонал, съобщава Business Insider.

„Icelandair ще премахне за постоянно позициите на салонния персонал и за постоянно няма да продължава взаимоотношенията между двете страни“, се посочва в изявлението на компанията.

Въпреки решението пилотите все пак няма да прекарват много време в салона, бутайки колички и обслужвайки пътниците. Услугите ще продължат да бъдат „минимални“, каквито са и в момента заради ситуацията с коронавируса.

Авиокомпания изхвърли всичките си стюардеси

Стюардите и стюардесите, обаче, играят основна роля в поддържането на безопасността на полета, особено в случай на извънредна ситуация. Не е ясно как точно един пилот ще изпълнява ролята на стюард, особено когато е бил уведомен за това едва два дни по-рано.

Също така не е ясно и дали подобен ход е законен в регионите, в които Icelandair лети. Сред тях са САЩ и ЕС.

Авиокомпания изхвърли всичките си стюардеси

В САЩ стюардите трябва да минат през различни обучения, преди да станат лицензирани служители.

Исландската авиокомпания, както и всички останали по света, понесоха тежък удар заради коронавируса и броят на пътниците им рязко намаля. През май 2019 години на нейните самолети са летели 419 000 души. През май 2020 пътниците са били едва 3100.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роско и Пасито питат

    18 3 Отговор
    Това включва ли да правят секс в тоалетната ?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Биде

    14 2 Отговор
    Майтап..., ама е тъжно! До къде можеш да стигнеш за да спестиш някое милионче разход от заплати! И така качва се пилота излита после оставя всичко на авто пилот после тича да обслужва пасажерите влиза за малко в кабината после обратно и така неусетно остава да приземи самолета и този „челен” опит може да бъде взаимстван и от други авиокомпании!

    Коментиран от #11

  • 4 Nela Gola

    3 5 Отговор
    Правилно ! Иначе само за .екс мислят и как да се .укат.
  • 5 Глупости

    7 0 Отговор
    На единия пилот му прилошава, другия поема управлението и им предстои emergency landing, в кабината настава паника, самолетът каца успешно но тъплпата се втурва към изходите и изпотъпква децата и старците, кой регулатор ще допусне такъв сценарий?
  • 6 Идея си нямате

    6 2 Отговор
    на какви тъпоти са способни само и само да сложат чуждите пари в джоба. И винаги глупостите си ги обявяват с един сериозен, почти тържествен тон.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А дали

    5 0 Отговор
    са ги изхвърлили през илюминатора?
  • 9 Черният таралеж

    5 0 Отговор
    Едно е да изхвърлиш ,друго е да съкратиш,трето -без право на работа никаква ,защото е мошеник някой...например...!
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Ух-х, най-сетне една авиокомпания да помисли за пътниците...Досадно нещо са тия стюардеси с манекенските си усмивки и пуешко самочувствие.
  • 11 куку руку ку

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Биде":

    И така, докато няколко самолета, в някаква част от полета, "кацнат" твърдо извън летище...