Last news in Fakti

27 Юли, 2020 13:36 16 741 66

Бившата на Борисов разкри как се справя със стреса след атентата

  • бойко борисов-
  • бивша-
  • съпруга-
  • атентат-
  • взрив-
  • цветелина бориславова

Преди 23 години джипът ѝ бе взривен в центъра на столицата

Основната акционерка и председателка на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка притежава бизнес за почти половин милиард лева. Близки до фината и елегантна бивша възлюбена на премиера Бойко Борисов разкриват, че банкерката се обърнала към духовния свят, след като претърпяла опит за атентат. 

През 1997 г. джипът ѝ "Опер Фронтера" бе взривен пред офис на охранителната фирма "Аполо-Болкан" на ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Евлоги Георгиев". Бориславова натиснала копчето за електронно отключване от разстояние и луксозният ѝ автомобил се взривил. Цветелина извадила огромен късмет, тъй като при взрива се отървала само със спукано тъпанче. Според разследващи, атентатът срещу Бориславова не бил само за сплашване, а опит за убийство. След като едва оцеляла като по чудо, Цветелина се запалила по източните философии и духовното, пише burgas24.bg.

"Вярвам, че всеки един човек идва на този свят с определена задача. И животът го води по пътя, по който той среща възможности и предизвикателства, подтикващи го да я осъществи, да я изпълни със съдържание. Така е и с мен", сподели пред бизнес списание Бориславова.

Бизнес дамата разкрива и формулата си за успех. "Успехът за мен е вътрешна удовлетвореност и щастие от резултатите, които постигаш, и от хората, с които общуваш, от взаимодействието ти с цялата среда, включително и с природата. Приемам успеха като резултат от стореното добро, от съзидателните действия, полезни за хората и природата. Древните и съвременни майстори херметици говорят за субстанциалната реалност и я наричат цялото. В този смисъл вярвам, че всеки един от нас, бидейки част от цялото, трябва да изпълни своята задача, да извърши едно добро дело в името на това цяло", добавя още Бориславова.

Наесен тя ще отпразнува 62-я си рожден ден, но не изглежда на повече от 40. Обикновено не слага никакъв грим по лицето си, кожата ѝ е безупречна – опъната и свежа. Това обаче си има своята цена. Цветелина спазвала железен режим на хранене, тренира във фитнеса поне 4 пъти седмично, а всеки ден практикува йога за около час. Веднъж седмично плувала и катерела планините, ходела на тенис, а зимата и на ски. Завършила и курс за водолаз и поне два пъти в годината се отправяла на екзотични ваканции, за да се гмурка в дълбините на морета и океани, пише "Уикенд".

Първоначално Бориславова започнала да практикува йога като занимание, с което да пребори стреса и да балансира емоциите си. Посредством техниките на йога – физическите и дихателните упражнения, медитацията и релаксацията, тя се учела как да преминава с успех през стресови ситуации, запазвайки самообладание. "Духовното е целта, средоточието. Материалността е средството. Тук се намира естественият баланс", философства банкерката. Тя била под давление и на Рьорих – мистика, по който преди десетилетия се бе запалила Людмила Живкова. От години банкерката сама бере чай по планините, който сервира на гостите в кабинета си.

16 години от живота на Цветелина са преминали в чужбина. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е бивш служител на Първо главно управление на Държавна сигурност, работил като материално отговорно техническо лице към български посолства. Бориславова била едва на 3 годинки, когато семейството ѝ заминало за САЩ. След четири години тя се върнала в България и била изпратена да живее при баба си и дядо си в плевенското село Телиш.

Дядо ѝ бил от рода на Иван Вазов и смятал, че не може внучката му да не говори добре български. Бабата се захванала да я научи. После Цветелина заминала да живее при родителите си в Индонезия. Там учила в американски колеж. Средното си образование обаче завършила в Румъния. После започнала да учи в Букурещкия университет, специалност философия и западни езици. След първия семестър родителите ѝ се върнали в България и тя се прехвърлила в Софийския университет. Завършила философия, английска и испанска филология. По същото време следвала и в УНСС, специалност "Международни икономически отношения“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ето

    201 3 Отговор
    ви бизнесменките от котилото на БКП /ДС !

    Коментиран от #37

  • 3 сектант

    163 9 Отговор
    ами как да се справя - с чекмеджета се справя
  • 4 Пачките

    97 5 Отговор
    На бою ли са да каже
  • 5 локомотива

    104 12 Отговор
    Голям късмет е извадила оттървали са я от гадната опел фронтиера.

    Коментиран от #38

  • 6 Държавна сугурност

    109 2 Отговор
    Наше момиче!

    Коментиран от #10

  • 7 ЩОМ СЕ Е ВЪРЗАЛА С ТУЛУПА

    81 8 Отговор
    Дядo ѝ бил oт рoдa нa Ивaн Вaзoв и cмятaл, чe нe мoжe внучкaтa му дa нe гoвoри дoбрe бългaрcки. Бaбaтa ce зaхвaнaлa дa я нaучи. Пocлe Цвeтeлинa зaминaлa дa живee при рoдитeлитe cи в Индoнeзия. Тaм училa в aмeрикaнcки кoлeж. Cрeднoтo cи oбрaзoвaниe oбaчe зaвършилa в Румъния.

    ---- ЯСНО, КОЛКО Ѝ Е АКЪЛА?!?! ИЗУЧИЛА СА Я ДА СВИРИ МЕНУЕТИ И НА МУТРИТЕ ДА ПРАВИ ПИРУЕТИ!

    Коментиран от #13, #56

  • 8 бат Тонка

    58 12 Отговор
    От кога Опел Фронтера е луксозен автомобил? Пълно тъпотии понякога пишете, за да си попълвате статиите.

    Коментиран от #50, #54

  • 9 комунисти брат

    61 2 Отговор
    На снимакат Баце масоня и тая де го вкара в далаверата.
  • 10 КАКВО МОМИЧЕ

    68 0 Отговор

    До коментар #6 от "Държавна сугурност":

    ТЯ СИ БЕШЕ И СИ Е ЖИВ КАДЪР....

    Коментиран от #47

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Новини

    13 62 Отговор
    Това злобата българска граница няма какво ви пречи Цветелина сега а гледаите си вашите семейства сигуно не са идеални

    Коментиран от #41

  • 13 Знаеш

    63 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЩОМ СЕ Е ВЪРЗАЛА С ТУЛУПА":

    кои бяха "дипломати" ?! От шумкарско котило , с "партизанска" рода или участвала в други золуми !
  • 14 Чук и Гек

    47 4 Отговор
    Ами, ето! Питате Кой след Той, ами - Тя! А на мястото на презедента - Елена Поптодорова! Идеална за президент! Само да не беше този полски крем, но това го прощаваме! На какво ли не е способна една жена, когато обича и иска да изглежда на 25!? Цялото НС - жени! цялото правителство - жени, цялото МВР - жени, президентството - може и някой гей - няма да е за пръв път! Уреди се работата!
  • 15 Сойка Присмехулка

    43 5 Отговор
    Още нещо няма ли да изкарате за лъскане на имиджа на Баце?
  • 16 Бачо Киро

    54 1 Отговор
    И тая с работа си е изкарала парите ... После комунистите и ДС били само в БСП ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БОЖЕ БОЖЕ

    55 2 Отговор
    Бизнec дaмaтa рaзкривa и фoрмулaтa cи зa уcпeх. "Уcпeхът зa мeн e вътрeшнa удoвлeтвoрeнocт и щacтиe oт рeзултaтитe, кoитo пocтигaш, и oт хoрaтa, c кoитo oбщувaш, oт взaимoдeйcтвиeтo ти c цялaтa cрeдa, включитeлнo и c прирoдaтa.

    ФОРМУЛАТА Ѝ ДОСТА МУТРИ ТРЯБВА ДА СА Я ВИДЯЛИ, ЩОМ И ТУЛУПЪТ Е ОБЩУВАЛ С НЕЯ....
  • 19 Страничен

    34 1 Отговор
    Време за реклама ли дойде?!?!
  • 20 българин

    29 1 Отговор
    кой ли се интересува от нея. няма да умилостивите с нейната история/ а тя не е и толкова интересна/ протестиращите. напротив, изкарвайки й биографията подигравките ще са още повече.
  • 21 Да така е

    43 1 Отговор
    ... Човек идва на земята с определена задача. Заварчикът да завари, шлосерът да изпили, овчаря да издои овцете. Само че преди това той трябва да се научи да го прави. А ти какво научи и какво направи. Отново ми показвате как живеят богатите. Напишете за обикновените хора с обикновените си мечти.

    Коментиран от #29

  • 22 4334343

    40 3 Отговор
    Борисоф още ли не е подал оставка? Е бива , бива....наглост.
  • 23 Ант

    11 13 Отговор
    Умна, красива и успяла жена, но дъщерите и са пълен провал!

    Коментиран от #66

  • 24 Йордан

    24 2 Отговор
    Дрън,дрън,дрън... . Вече приближените на тиквата с големите пари,ги хвана “болести” и дистанциране от него. Шубето е голям страх!
  • 25 Не приятел ,а клиент

    13 0 Отговор
    Новините се мъкнат една по една ,като св...ч...!
  • 26 истината

    29 1 Отговор
    Тая е подставено лице...банката е на Баце !!!!
  • 27 Behemoth

    24 1 Отговор
    Жалко за пропуска!Може би Тиквата сега още щеше да е пазач!
  • 28 Българска армия

    30 0 Отговор
    От проавачка на моторно масло до бакерка по втория начин.Всички знаем как стана шеф на си банк.
  • 29 Йордан

    28 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да така е":

    “как живеят държавните милионери”, не богатите хора,защото всички са богати от държавата,чрез направените за тях мутренски закони,Конституция и държавно устройство,тип мутренска парламентарна монархия. Никой от тях не е станал богат с парите на баща му от соца.Никога не са правени в БГ търгове,като на запад,кредитиране и пазарна приватизация,а приватизации с компенсаторки и реална стойност по-ниска от тоалетната хартия,нагласени обществени поръчки за източване на държавни средства и подкупи.Никога тук не е имало пазарна икономика,а администрирана картелна и монополна такава.
  • 30 Кракра Пернишки

    21 0 Отговор
    Духовно възвишена, ама продава на хората пари на принципа "назаем брашно тъпкано се връща"! А, и какво е правила до офис на "охранители"?
  • 31 Майна

    29 0 Отговор
    НАШИЯТ НАРОД Е МНОГО ПРИТЕСНЕН ЗА ЦВЕТЕЛИНА! МОЛЯ ВИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НИ ДЪРЖИТЕ В ТЕЧЕНИЕ, ДАЛИ НЕ И СЕ Е ОТРАЗИЛ ВПОСЛЕДСТВИЕ..ШОКА...,ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
  • 32 Проф Галунов

    15 0 Отговор
    От къде те изкопах а пък теб, съществуваш ли изобщо, какви научни трудове написа, никой НЕЕ чул, куцо и съкато станали професори, Аман от "псевдо професори," ОТ такива професори Образованието е Цъфнало и Вързало"Стават студенти неграмотни хора, плащат такси и вземат дипломи, пак неграмотни!!!
  • 33 потребител

    25 0 Отговор
    Просълзих се от биографията на Бориславова.Даже направо си поплаках. Учено,честно дете от село Телиш си пробило само път до върховете.И не е варненска сервитьорка и генералска любовница за за стане собственичка на банка!
  • 34 Диверсант

    16 1 Отговор
    А защо не сподели как така няколко дена след атентата, пожарникара и стана съдружник в хиляда фирми..
  • 35 МАФИЯ

    17 0 Отговор
    ХА ХА.ФОРМУЛА ЗА УСПЕХ КАЗВА.ЗНАЕМ Я ТАЗИ ФОРМУЛА."КРАЖБА КОЛКОТО МОЖЕ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ ".ТОВА Е ФОРМУЛАТА
  • 36 Дългият

    10 0 Отговор
    Като чета житие...битие...няма нищо случайно....
  • 37 Езиковед

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ето":

    Менки няма, менкането е за други работи, бизнес дама се казва, бегай в 1ви клас, и да внимаваш, не да си чоплиш носа когато госпожата обяснява, а това за БКП/ДС го знаем отдавна, когато ти си ходил прав под масата
  • 38 Дизел

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "локомотива":

    За преди 27 г. Беше добра машина, а сега е щайга
  • 39 възпитаник

    11 0 Отговор
    тая я охраняваха бързаците от школата когато б.м.б. беше гл.секретар като дойдеше да я види ръфаше суджук и преди да влезе го подхвърляше на полицая и викаше яж бе новобранец и слек суджукгей не ядял суджуци сигурно се е оял ма----

    Коментиран от #44

  • 40 Иван

    4 1 Отговор
    Има 2 типа жени. Едните го могат, другите не ! Това е !
  • 41 Новините днес

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Новини":

    То затова България е на това дередже вече 30г.злоба,завист,първобитен манталитет, за това не само Америте няма да стигнем, ами и Мамалигарите са далеч, по принцип казвам, да в случая тази е от "наш'те" ами успяла отправила се и си била камшика, не можем да я стигнем и с хиперзвукова 🚀 ракета, и не е само тя, ама народа не гледа поне тези които останаха тук, тях да лустросаме, бай Ганьо знае едно тва е истината друга няма и е 80%така

    Коментиран от #43

  • 42 Балкански поток Без газ

    8 0 Отговор
    Не ни занимавай те с отлежали мискети
  • 43 Новините днес

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Новините днес":

    Бай Ганьо е така "Аз не искам на мен да ми е добре, искам на Вуте да му е зле"
  • 44 Царя, царя

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "възпитаник":

    Пр**ба цялата работа, той го вкара в играта, иначе щеше да види политика през крив макарон
  • 45 вили

    11 0 Отговор
    ТАЯ ДАМА ВКАРА БОРИСОВ В ДАЛАВЕРАТА МОЖЕ И ПАРИ ДА МУ Е ДАЛА ТОЙ ИМАШЕ ЕДНО КОЛЕЛО
  • 46 заката

    12 1 Отговор
    КАК Е СПАЛА С ТОЯ ТУЛУП

    Коментиран от #51

  • 47 Факт

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "КАКВО МОМИЧЕ":

    Така де!
  • 48 цццццццццц

    1 0 Отговор
    Бребре
  • 49 Tomy

    12 0 Отговор
    Попитайте някой служител от БАКБ каква е формулата на успеха... Те ще ви обяснят най точно
  • 50 Асся

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "бат Тонка":

    Обърни внимание на годината на случката, бе патък. Ти тогава какъв джип караше. Дали си бил роден
  • 51 Пиколо

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "заката":

    Тази спеше в другата стая
  • 52 СТРАХ Я Е

    16 1 Отговор
    ТЯ НЕКА ДА ОБЯСНИ КАК ЗА ЕДНА НОЩ СЛЕД ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ В ЮСА ПОСОЛСТВО ТЯ СЕ СЪБУДИ БАНКЕРКА И СОБСТВЕНИЧКА НА СИБАНК НА СЕРВИТЬОРА СЛАВЧО ..............
  • 53 ЖЕНИТЕ

    4 2 Отговор
    НА БАНДИТИТЕ ВИНАГИ СА ДОБРЕ. ..НЕ СЕ ПРЕТИСНЯВАИТЕ. ..В СЛУЧАЯ И ПРЕДАТЕЛИТЕ. ..ЗАЩОТО ДЪЛГИ ГОДИНИ СА АМЕРИКАНСКИ ШПИОНИ И СЕ ПРИКРИВАТ ЗАД ВЯРАТА В БУДА ЙОГА. ..ПЕТЪР ДЪНОВ. ..ДА ИМ Е ПРИЯТНА МЕДИТАЦИЯТА
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 pejo

    1 0 Отговор
    Жалко, че с баце не бяхте във фронтерата.
  • 56 VvvV

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЩОМ СЕ Е ВЪРЗАЛА С ТУЛУПА":

    Значи с арнаутски корени и тя.
  • 57 Тото 1 и Тото 2

    7 1 Отговор
    Жената от обикновен , редови служител , изведнъж стана собственик на половин СИБанк ! После взе , че я продаде и.......купи БАКБанк. Накупи си курорти. Хората говорят , че Пампорово е нейно. Завъртя с бизнес с биогорива , точно , когато ББ стана най-главен. Да ни е честита НОВАТА - СТАРА номенклатура. Не е зле да спиш с Тиква. Питайте даже мис Бикини.......
  • 58 Георги

    4 0 Отговор
    Защо никой и никога не задава въпроси към Бориславова как така взе банката на Славчо Христов и после я продаде и милиони без да даде и една стотинка.И Бойко каква роля играе в тагава и мисля че беше главен секретар.
  • 59 Lalique

    3 0 Отговор
    Тая , е една от ПЕРАЧКИТЕ на БАЦЕ !!! Банки , винарни , розово масло , Пампорово пистите и лифтовете !!! И Твоето време идва , бегай при галевите , те са дружки на баце ще те пазят !!! Много НАГЛА !!!
  • 60 По канкретно

    3 0 Отговор
    Имената на Цветелина до 1989 г. са - Цецилия Бориславова Карагьозова. Кратката автобиография в тази публикация е много лъскава, но повечето от нещата са верни. Пропуснати са обаче важни моменти от нейния живот след преврата на 10.11.1989 г., като - разводът и със сина на Иван Арабаджиев, членството и в СИК, съвместната и работа с Пашата и Тиквата за производство и контрабанда с цигари. Контрабанда с алкохол и горива отново с тия двамата.Не се споменава за насилственото отнемане на Си-банк от Славчо Христов. Изобщо не се споменава в горната публикация, че взривът в джипа е поставен заради Питека, не за нея. Има и още много да се пише за Цецилия.
  • 61 КРАДЕЦ

    3 1 Отговор
    БОЙКО Е КРАДЕЦ

    Коментиран от #63

  • 62 ОТ БКП

    3 1 Отговор
    БОКО Е КРАДЕЦ
  • 63 тръстТИКА

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "КРАДЕЦ":

    Прав си ! Но НЕ Е само крадец , а и ....ЛИЦЕМЕР , МЕГАЛОМАН , НАГЛЕЦ , КОМУНИСТ , МУТРЕ , ИЛИТЕРАТ , НАРЦИС , БАЙ ГАНьО ! Какво пропускам ?
  • 64 историка

    0 0 Отговор
    по скоро боко сее лепнал за тая, зада узакони / изпере краденото, при такъв баща успеха е гарантиран .........
  • 65 не може да бъде

    2 0 Отговор
    Много е интересно това явление,значи именно синовете и дъщерите на служители от ДС ,на партийни величия,на високопоставени държавни чиновници от соца -особено тези ,завършили образование в СССР - след 10.11.59 г.получиха духовно просветление и обърнаха резбата .Странното е това ,че именно те ,а не бащите и майките им -са ползвали облагите на социализма!Те може да го наричат духовно просветление ,ама аз го наричам подлост!И още с някои други думички ,дето не искам да пиша!..Е все пак ще кажа нещо -гадове!
  • 66 Как?

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ант":

    Прилича на назобан кон във физиономията.