Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли без кост
4 с.л. соев сос
3 с.л. кафява захар
3 с.л. балсамов оцет
3 - 4 скилидки чесън
1 стрък прясна салвия
1 ч.ч. червено вино
черен пипер
бял пипер
лют пипер - по желание
сол
олио
Начин на приготвяне:
Добре измитите и подсушени пържоли поръсете със сол, черен и бял пипер. Всички останали съставки смесете и разбъркайте добре, пише gotvach.bg.
Наредете пържолите в тава, залейте със сместа и оставете да се овкусят за 1 час в хладилник. След това сложете алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за 1 час в силно загряна фурна.
След това отстранете фолиото и запечете до готовност. На 2 пъти обръщайте пържолите, за да не се изсушат.
Печете вратните пържоли на фурна, докато сосът в тава се сгъсти и се карамелизира.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Вечният кмет
16:11 30.07.2020
2 Софиянецо
16:14 30.07.2020
3 явертъ
16:27 30.07.2020
4 АМИ НЕ Е МНОГО
21:18 30.07.2020