Last news in Fakti

31 Юли, 2020 12:36 10 488 31

Раждаме се 7 пъти, разберете в кой живот сте

  • прераждане-
  • мистерия-
  • живот-
  • смърт-
  • отвъдното

Прераждаме се в седем пъти един след друг на този свят

Раждаме се 7 пъти, разберете в кой живот сте - 1
Снимка: Shutterstock

Мистиците смятат, че хората се раждат седем пъти на този свят. Живеем седем живота един след друг. Разберете в кой живот сте според тези характеристики, пише kanal3.bg.

1. Детето

Това се смята за първото ви раждане. Първият път, когато душата ви вижда света. Израстваме в свят, в който нищо няма смисъл и всичко се усеща като ново. Тези хора се чувстват претоварени от нещата, който им се случват и не ги разбират. Всичко, което планират, сякаш се случва не както те искат.

Това е първият живот и той е свързан с предизвикателствата. Трябва да преминете през тази фаза, за да разберете в какво би ви хвърлил животът напред. Има обаче какво да очаквате с нетърпение. Това е вашият шанс да погледнете света и да му придадете смисъл, така че да сте готови, когато се появи следващият етап, т.е. следващият живот.

2. Ученикът

Ученикът е второто раждане или първото прераждане, което човек преживява. Душата, която вече не е нова за света, се е научила да го разбира. Този живот минава, опитвайки се да учиш нещата. Разбирате хората, емоциите и вашата личност е под формата на запален учещ се.

Ако прекарвате по-голямата част от времето си, опитвайки се да научите нови неща, опитвайки се да разберете какво мислят хората, как действат и защо правят това, което правят, тогава може да сте във втория живот. Не само научавате за другите, но и за себе си. Кой си ти, какво трябваше да направиш, защо действаш по определен начин и т.н., ще бъдат някои от въпросите, които ще ви вълнуват. На този етап не търсите слава и успех, а се учите в подготовка за следващия.

3. Изследователят

Третият живот или второто прераждане ви обрича на живот в изследване. Сега, когато душата ви е разбрала какво да очаквате от живота и какви са нещата, които трябва да научите, животът ще ви накара да изследвате. Ще се почувствате привлечени от нови идеи, нови мисли, нови места.

Ако откриете, че се интересувате от места, където бихте искали да отидете, ако усещате, че има толкова много за вършене и толкова много, за да видите и толкова малко време, за да го направите, тогава вие вероятно живеете в третия си живот. Душата ви сега търси да намери опит, от който да може да се учи и да използва уроците от предишни животи. Това трето прераждане е вълнуващо, защото ще го изживеете с любопитство на дете, но ще се справите зряло.

4. Любовникът

Четвъртият живот ви носи любов. Щом душата ви е научила уроците от миналите прераждания, ще се опита да включи и любовта. Ще намерите любов и в други животи, но истинската любов ще дойде в този живот. Следващата стъпка в този живот е да разберете кой обичате.

Ако откриете, че единственото нещо, което липсва в живота ви, е истинската любов; ако мислите, че сте доволни от живота си, с изключение на този романтичен аспект, който изглежда да отсъства и ако всичко, за което можете сте си мечтали, тогава това е четвъртият ви живот. Най-добрият аспект на този живот е, че ще положите усилия, но след като откриете истинската си любов, тя ще остане завинаги.

5. Подготвеният

Петият живот или четвъртото прераждане е, когато вече сте научили всичко, изпитали сте всичко и сте използвали наученото. Душата ви ще дойде подготвена в този свят, за да достигне висоти. Всичко, на което ви е научил животът, ще попадне на мястото си. Нещата ще си дойдат на мястото, когато най-малко очаквате. Мечтата на живота ви ще се сбъдне в това прераждане.

Ако смятате, че сте само на крачка от успеха; ако се чувствате неспокойни и развълнувани в същото време мислите, че всеки ден ще намерите признанието, което сте заслужили и ако смятате, че е въпрос на време, преди успехът да бъде в краката ви, вие определено живеете в петия си живот. Ако не постигнете успех, може да сте все още в една от предишните фази и не трябва да се безпокоите, когато дойде времето, успехът ще дойде при вас.

6. Дарителят

Шестият живот ви кара да върнете това, което сте придобили в предишния си живот. Мислите по отношение на приноса и как да помагате на другите (които все още не са в тази фаза на живота) да разберат какво трябва да направят. Безкористността е от първостепенна важност за този живот, преди да преминете в следващия.

Ако чувствате желанието да продължите да правите нещата за другите, ако се окаже, че не излизате от пътя си, ако продължавате да намирате себе си и да правите неща за другите, вие определено живеете шести живот. Душата Ви вече е готова да даде, защото в миналото е получила изобилие. Този живот ще бъде прекаран в преподаване, помагане, даване и върхът на шестия ви живот ще бъде усещането за истинска самоотверженост и удовлетворение от живота.

7. Превъзходство

Седмият и последен живот, ще бъде този, който душата ви ще превъзмогне всичко човешко. Това би ви поставило над тривиалностите и светските проблеми на живота. Това ще ви освободи от обичайните тревоги и животът ви ще бъде воден в стремеж към нещо много по-голямо от вас.

Ако усетите, че имате голямо призвание в живота, ако се чувствате отделени от редовността на събитията, ако мразите ежедневната драма и тривиалните неща, с които хората ви засипват, това може да подскаже, че се намирате в последната част на веригата, затова сте в преследване в мир. След като преминете в тази фаза, душата Ви най-накрая ще бъде едно с вселената.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не е така

    18 2 Отговор
    Не е вярно.
  • 2 Емил

    20 8 Отговор
    Е, толкова голяма глупост не бях чел! Прераждаме се стотици пъти! Седем последователни като мъже, а след това като жени - за да овладеем основните принципи. Междувременно минаваме през 7-те Лъча на Еволюцията (в статията е направен нескопосан опит за обяснение).

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емил

    3 8 Отговор
    Пътят от човек до Бог минава през седем Посвещения, предадени на хората от различни Учители. Хермес - "Изумрудената скрижала". Кришна - "Бхагавад Гита". Христос - Блаженствата. Ваклуш - "Послания на Планетния Логос".
  • 5 Госあ

    3 4 Отговор
    Превъзходството е воинът на Мусаши и свръхчовека на Ницше. Цялата японска философия е базирана на йерархията и превъзходството. Няколко години на свещения остров с правилната нагласа могат да издигнат човек над простолюдието. Тук не се касае за прераждания, а за житейският път "тук и сега" !

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Емил

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    Недей - ще съм много грозна!

    Коментиран от #21

  • 7 среднощен

    16 2 Отговор
    "..Мистиците смятат, че хората се раждат седем пъти на този свят..."; "Мистиците" - много общо определение..? Пишете бла.., бла..? Свети апостол Павел казва: ".. Човек веднъж живее, след това съд и Вечен живот.."! Точно, ясно, категорично..!

    Коментиран от #10

  • 8 п.п.

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Всички увещания за прераждания и резервации за рая са за простолюдието. Войнът живее "тук и сега"

    Коментиран от #11

  • 9 Емил

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Да сравняваш Ницше с японския шинтоизъм - нещо си се объркал! Ницше говори за прехода от животното към свръхчовека, като път на човек в усвояване на духовното, а шинтоизма за превъзходство на отделния човек над дугите, чрес овладяване на нисшите астрални енергии (полетата на демоните).

    Коментиран от #12

  • 10 Емил

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    Това са думи на св. Павел, които са доста редактирани от Пети Вселенски Събор! Има доста други негови изказвания (нередактирани), признаващи прераждането.

    Коментиран от #15

  • 11 Емил

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "п.п.":

    Вярно е, но е много примитивно! "Водете битки за мир, не за победа!" (В. Толев) Това, което можеш да свършиш тук, не можеш да го свършиш нагоре, но и обратното е вярно!
  • 12 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Емил":

    Сравнявам Ницше с Мусаши и Бушидо. Шинтоизма е друго. Говоря за социалния кодекс. Наистина има разлика, защото докато свръхчовека на Ницше минава през всички фази, за да се оттърве от социума, войнът минава през всички фази за да постигне съвършенството заради милосърдието. Според Мусаши,човек може да бъде съвършен само когато е милосърден, това означава да служи на народа си и императора. Това е разликата. Германците не се славят като големи философи,между другото...европейската школа е френската
  • 13 Мир на вселаната им

    12 1 Отговор
    По всичко личи, че отровното трио - Каскетов - Бойчето и Шиши са в последния етап. Да им помогнем да се разсеят като елементарни частици във Вселената и никога повече да не се съберат.
  • 14 Един

    13 2 Отговор
    А после какво става след седмия живот! Анихилация на душата?
    А от къде се взима душата за първия живот? ... я, не ми се правете на "възвишени" - взимайте мотиката и отивайте да вадите картофите!
  • 15 среднощен

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    При "прераждането" се загубва "моралната рамка" на личността..? Свети апостол Павел никаде в своите послания не уча така..? Ако имате цитати от преди 5-тия Вселенски събор, ще трябва да сте голям експерт - да знаете перфектно старогръцки и да имате архив по-богат от пазения във Ватикана..? Ако ми говорите за "апокрифи" - това не ме вълнува..! Прераждане - няма..!!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    "..Свети апостол Павел никъде в своите послания не учи така...?"
  • 17 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    Всъщност прераждането е единственото логично и смислено нещо за отвъдното. Но войнът не би трябвало да се интересува от него.

    Коментиран от #18

  • 18 среднощен

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    "..Но войнът не би трябвало да се интересува от него..."???; Много удобно..? Ние не можем да имаме опит за нещо отвъд смъртта..? Освен ако не се доверим на, Този Който победи смъртта..? В този случай, обаче, ще е глупаво да водим този дебат..! Вие вярвате в "нещо", в което аз не вярвам..! Оставете ми свободата да вярвам в нещо по-логично..!
  • 19 Karosel

    3 3 Отговор
    Апостол Павел да си скъса дипломите.
    👻
  • 20 Сандо

    3 1 Отговор
    Я си пуснете песента на Висоцки,стига сте се занимавали с бълнуванията на "посветени".
  • 21 Хаха

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    И много проста ще си!
  • 22 Факт

    4 2 Отговор
    И Борисов каза: че ви управлявам до седмио мандат!дееба!!!
  • 23 Фкейуеейекйдиекдшфидкдй

    4 7 Отговор
    Няма прераждания, ад и рай. Хората имат разум, някой животни произвеждат ток, други сменят цвета на кожата си, други летят. Еволюцията създава причудливи комбинации, но в тях няма магия и мистика. Няма нищо специално в разума, освен че е ефективна мутация, която осигурява голям шанс за оцеляване и възпроизвеждане на човешкия вид. Без генно инжинерство и междузвездни пътувания човешкият вид ще бъде заличен.

    Коментиран от #27

  • 24 Това е истината

    5 3 Отговор
    И така, както е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд, (Евреи 9:27)

    Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене. (Йоан 14:6)
  • 25 Шива

    7 3 Отговор
    Хората вярват в прераждадането защото немогат да приемат факта че след нея няма нищо.Само пепел и прах.
  • 26 На третият

    1 3 Отговор
    Всенски църковен събор, решават ,да отрекат прераждането. Прераждането не зависи от църквата.
  • 27 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Фкейуеейекйдиекдшфидкдй":

    Без морал и душевност, генното инженерство и космически колонии ще бъдат лишени от всякакъв смисъл. Трите стълба на човешкото съвършенство са дух, интелект и физика.
  • 28 Явно всички инвалиди

    0 1 Отговор
    живеят първия си живот...
  • 29 Буда ла

    0 0 Отговор
    За някои тулупи има допълнително прераждане в бг, за наказание.
  • 30 Реалист

    1 0 Отговор
    Прераждания няма !
    Не случайно хора казват 1 живот живеем !
    Има само хора , които са се метнали на някои други или друг човек от родата преди поколения или 1 поколение назад !
    Не вярвайте на хора , които казват че има прераждания, те нарочно така казват, за да сломяват конкретни хора!!!
    Сами помислете и ше разберете каква е истината !
  • 31 Българин 13

    1 0 Отговор
    Хора, които твърдят, че хората се прераждаме, това е лъжа !
    Например човек, който не се е метнал нито на майка си , нито на баща си, тва означава , че се е метнал на друг човек или хора от родата !
    Става въпрос за генетичният смисъл !
    Всеки човек има гени в себе си !!!
    Тва е все едно, човек на който са му написали в мидицинското досие, че е ПАРАНОИДЕН ШИЗОФРЕНИК, това е така, зашото е нарочен да не живее добре, така че все нещо е трябвало да е вписано в мидицинското досие, значи "те" са измислили нещо и това е !
    Това е истината, друга истина няма !
    Който каквото иска да си мисли !
    Аз ви обичам, обичайте се и вие, ама и живОта !