ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Омлет Денвър

Американска закуска

Публикувана: 17 Август, 2020 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4673
Рецепта на деня: Омлет Денвър
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Необходими продукти:

4 разбити яйца

100 гр. бекон (може и шунка)

80-100 гр. настърган чедър (или кашкавал)

1 малка глава бял лук, нарязан на кубчета

1 зелена чушка, нарязана на кубчета

1 ч.л. олио

1 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Задушете бекона, чушката и лука в тиган. Оставете ги за около 2 минути, докато поомекнат леко. След това ги извадете и сложете олиото в тигана, изсипете и разбитите яйца

Сложете настъргания чедър.

Гответе на слаб огън. Важно е омлетът да не е прекалено тънък, за да не се скъса и за да може да задържи плънката.

След като чедърът се поразтопи, добавете чушките, бекона и лука по формата на линия от единия до другия край на омлета

Прегънете омлете леко първо от едната, после от другата страна, все едно повивате бебе. Плънката трябва да остане видима в двата края на омлета

Сервирайте веднага.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
въпросче
1 Отговор
Омлет "Бай Дончо" няма ли?

Коментиран от #4


Оценка:
-4 +5

Отврат снимка
2 Отговор
"Здравословна" закуска, типично американско лицемерие. Тия четири яйца бгпенсионер ги яде една седмица.

Оценка:
-5 +11

Лора
3 Отговор
Обожавам и омлет, ах тази старост, толкова неща забранява...!

Оценка:
-1 +6

Мелания
4 Отговор

До коментар #1 от "въпросче":


Има, със сръбска наденица.

Коментиран от #5


Оценка:
-1 +6

Шотландец
5 Отговор

До коментар #4 от "Мелания":


Надстройката вече е готова ! Можеш да раздадеш в тексас

Оценка:
-0 +5

Карън
6 Отговор
В Родопите...този омлет се нарича - Омлет по селски

Оценка:
-0 +0

КИМ Чен Ун
7 Отговор
ПА ДЖЪН пресен лук цели пера или стар лук на полумесеци се пържи в силно нагорещено олио в плосък тиган. Може да се замени със зеле. От брашно, яйце и вода се прави гъсто палачинково тесто, като тук може да се икономиса от броя яйца. Сол и щипка сода. Изсипва се върху запържения лук и се оставя да се стегне. Отлепва се по краищата и палачинката се обръща.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Христо Крушарски
Босът на Локомотив Пловдив изригна срещу хората от клуба
Няма да дам банда гейове да ме команд­ват и никой не може да ми даде наклон на оная работа."

Още бисери
ТОП 5