Необходими продукти:
4 разбити яйца
100 гр. бекон (може и шунка)
80-100 гр. настърган чедър (или кашкавал)
1 малка глава бял лук, нарязан на кубчета
1 зелена чушка, нарязана на кубчета
1 ч.л. олио
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете бекона, чушката и лука в тиган. Оставете ги за около 2 минути, докато поомекнат леко. След това ги извадете и сложете олиото в тигана, изсипете и разбитите яйца
Сложете настъргания чедър.
Гответе на слаб огън. Важно е омлетът да не е прекалено тънък, за да не се скъса и за да може да задържи плънката.
След като чедърът се поразтопи, добавете чушките, бекона и лука по формата на линия от единия до другия край на омлета
Прегънете омлете леко първо от едната, после от другата страна, все едно повивате бебе. Плънката трябва да остане видима в двата края на омлета
Сервирайте веднага.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
Коментиран от #4
10:17 17.08.2020
2 Отврат снимка
10:24 17.08.2020
3 Лора
10:36 17.08.2020
4 Мелания
До коментар #1 от "въпросче":
Има, със сръбска наденица.Коментиран от #5
11:13 17.08.2020
5 Шотландец
До коментар #4 от "Мелания":
Надстройката вече е готова ! Можеш да раздадеш в тексас14:45 17.08.2020
6 Карън
13:33 18.08.2020
7 КИМ Чен Ун
09:24 19.08.2020