Last news in Fakti

17 Август, 2020 10:05 6 249 7

Рецепта на деня: Омлет Денвър

  • омлет-
  • денвър-
  • бекон-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Американска закуска

Рецепта на деня: Омлет Денвър - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

4 разбити яйца

100 гр. бекон (може и шунка)

80-100 гр. настърган чедър (или кашкавал)

1 малка глава бял лук, нарязан на кубчета

1 зелена чушка, нарязана на кубчета

1 ч.л. олио

1 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Задушете бекона, чушката и лука в тиган. Оставете ги за около 2 минути, докато поомекнат леко. След това ги извадете и сложете олиото в тигана, изсипете и разбитите яйца

Сложете настъргания чедър.

Гответе на слаб огън. Важно е омлетът да не е прекалено тънък, за да не се скъса и за да може да задържи плънката.

След като чедърът се поразтопи, добавете чушките, бекона и лука по формата на линия от единия до другия край на омлета

Прегънете омлете леко първо от едната, после от другата страна, все едно повивате бебе. Плънката трябва да остане видима в двата края на омлета

Сервирайте веднага.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    5 4 Отговор
    Омлет "Бай Дончо" няма ли?

    Коментиран от #4

  • 2 Отврат снимка

    11 5 Отговор
    "Здравословна" закуска, типично американско лицемерие. Тия четири яйца бгпенсионер ги яде една седмица.
  • 3 Лора

    6 1 Отговор
    Обожавам и омлет, ах тази старост, толкова неща забранява...!
  • 4 Мелания

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Има, със сръбска наденица.

    Коментиран от #5

  • 5 Шотландец

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мелания":

    Надстройката вече е готова ! Можеш да раздадеш в тексас
  • 6 Карън

    0 0 Отговор
    В Родопите...този омлет се нарича - Омлет по селски
  • 7 КИМ Чен Ун

    1 0 Отговор
    ПА ДЖЪН пресен лук цели пера или стар лук на полумесеци се пържи в силно нагорещено олио в плосък тиган. Може да се замени със зеле. От брашно, яйце и вода се прави гъсто палачинково тесто, като тук може да се икономиса от броя яйца. Сол и щипка сода. Изсипва се върху запържения лук и се оставя да се стегне. Отлепва се по краищата и палачинката се обръща.