Last news in Fakti

20 Август, 2020 10:05 3 461 3

Рецепта на деня: 5 леки домашни закуски

  • закуска-
  • диета-
  • отслабване-
  • какво да сготвя

Чудесни алтернативи, които ще заздравят организма ви и ще ви помогнат да отслабнете

Рецепта на деня: 5 леки домашни закуски - 1
Снимка: Shutterstock

Основен проблем на повечето жени са натрупаните излишни мазнини, които могат да се появят по редица причини. А самото им изгаряне може да се случи тогава, когато започнем да горим повече калории, отколкото консумираме, пише "Флагман".

Ето защо е важно да балансираме приема на калории и тяхното изгаряне и по този начин ще можем да отслабнем ефективно, лесно и бързо.

Повечето диетолози съветват да се обърнем към здравословните закуски, които не само потискат чувството ни за глад, но са и вкусни и полезни. Трябва да забравим за нездравословните и много мазни храни от рода на всички бързи закуски и снаксове.

Днес ще ви предложим техни чудесни алтернативи, които ще заздравят организма ви и ще ви помогнат да отслабнете.

Вижте рецептите за тяхното бързо приготвяне:

Сандвич с краставица

За направата на тези малки хапки трябва просто да използвате кръгчета краставица вместо хляб. Между двете резенчета краставица сложете месо по избор (салам, шунка или филе) и малко парченце кашкавал или пък сирене.

Тост с авокадо

Препечете две филийки черен хляб и ги намажете с добре намачкано авокадо. Отгоре капнете няколко капки лимонов сок и поръсете с черен и червен лют пипер на вкус.

Краставица с риба тон

Нарежете краставицата на по-дебели парчета и издълбайте вътрешността на всяко парче като оставите ¼ на дъното, за да изглежда резенчето ви като малка чашка. В отделен съд смесете риба тон от консерва с майонеза и черен пипер. Напълнете чашките от краставица със сместа и гарнирайте с магданоз или капки лимон.

Пържени моркови

Обелете морковите и ги нарежете на дълги и тънки пръчици. Изпържете ги, както пържите картофи, а след това можете да ги гарнирате с черен пипер, малко сол или чесън на прах.

Ябълки с фъстъчено масло и овесени ядки

Нарежете ябълка на парчета, намажете ги с фъстъчено масло, поръсете отгоре с любимите си овесени ядки и малко канела.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пържени моркови,

    2 2 Отговор
    авокадо - няма такава гнус. Егати "леката" закуска, егати здравословното...

    Коментиран от #2

  • 2 От тебе лилафке проста

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пържени моркови,":

    Няма по голям гнус....!
  • 3 един от многото

    2 2 Отговор
    Ако ги ям тези глупости , жената ще ме изгони. Тези леки закуски не вдигат джъмбото.