Необходими продукти:
за мариноване на месото:
1/2 чаена чаша зехтин
1/4 чаена чаша сок от лимон
2 чаени лъжици кимион
1/2 чаена лъжица червен пипер на люспи
4 пилешки гърди без кожа
сол и черен пипер
за зеленчуците:
1 чаена лъжица зехтин
3 чушки - нарязани на ленти
1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
тортила питки
гуакамоле
заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за мариноване на пилешкото месо в голяма купа. Сложете месото и оваляйте в подправките. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете в хладилник 30 минути (или до 2 часа), за да се овкусят пилешките филета, пише delish.com.
В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Сложете пилешките гърди и пържете 8 минути на страна, докато месото стане златисто и с апетитна коричка. Извадете го от тигана и оставете да си почине, преди да нарежете.
През това време в тигана сложете лука и чушките. Задушавайте ги 7 минути, докато зеленчуците омекнат. Нарежете пилешкото месо на филийки и го сложете в тигана. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.
Сервирайте пилето фахитас с тортила питки, авокадо и заквасена сметана.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
Коментиран от #3
16:13 21.08.2020
2 Johansson
16:30 21.08.2020
3 Амоу
До коментар #1 от "Лора":
На бас че не си я чувала тая манджа ама ти е любима пий си хапчетате иди оттКоментиран от #4
18:22 21.08.2020
4 Това манджа ли бе изрут
До коментар #3 от "Амоу":
Бас прай със Стефчу, ко ма интересува кво мислиш, почти всеки ден ядох такова.....!(Не съм скръндза като вас работих и хапвах...!)18:45 21.08.2020
5 цербер
тортила питки " НАРЯЗАН НА ЖУЛИЕНИ,ТОРТИЛЯ,а не тортила. На испански се пише Torilla, но двойното "ll"се произнася "ia", т.е. правилно е да се казва тортия. Заради начина на изписване в България ястието е по-популярно като тортиля.
08:38 23.08.2020