ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Фахитас с пилешко и зеленчуци

Предложение от мексиканската кухня

Публикувана: 21 Август, 2020 16:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4191
Рецепта за вечеря: Фахитас с пилешко и зеленчуци
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Необходими продукти:

за мариноване на месото:

1/2 чаена чаша зехтин
1/4 чаена чаша сок от лимон
2 чаени лъжици кимион
1/2 чаена лъжица червен пипер на люспи
4 пилешки гърди без кожа
сол и черен пипер

за зеленчуците:

1 чаена лъжица зехтин
3 чушки - нарязани на ленти

1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
тортила питки
гуакамоле
заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за мариноване на пилешкото месо в голяма купа. Сложете месото и оваляйте в подправките. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете в хладилник 30 минути (или до 2 часа), за да се овкусят пилешките филета, пише delish.com.

В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Сложете пилешките гърди и пържете 8 минути на страна, докато месото стане златисто и с апетитна коричка. Извадете го от тигана и оставете да си почине, преди да нарежете.

През това време в тигана сложете лука и чушките. Задушавайте ги 7 минути, докато зеленчуците омекнат. Нарежете пилешкото месо на филийки и го сложете в тигана. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.

Сервирайте пилето фахитас с тортила питки, авокадо и заквасена сметана.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Страшна вечеря... обожавам я...!

Коментиран от #3


Оценка:
-1 +8

Johansson
2 Отговор
Вена едни яйца неможе да ицпърже, но преписва от книгите с рецепти.

Оценка:
-2 +1

Амоу
3 Отговор

До коментар #1 от "Лора":


На бас че не си я чувала тая манджа ама ти е любима пий си хапчетате иди отт

Коментиран от #4


Оценка:
-1 +1

Това манджа ли бе изрут
4 Отговор

До коментар #3 от "Амоу":


Бас прай със Стефчу, ко ма интересува кво мислиш, почти всеки ден ядох такова.....!(Не съм скръндза като вас работих и хапвах...!)

Оценка:
-1 +2

цербер
5 Отговор
"1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
тортила питки " НАРЯЗАН НА ЖУЛИЕНИ,ТОРТИЛЯ,а не тортила. На испански се пише Torilla, но двойното "ll"се произнася "ia", т.е. правилно е да се казва тортия. Заради начина на изписване в България ястието е по-популярно като тортиля.

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Гари Невил
Легендата на Манчестър Юнайтед с кратък коментар за погрома от Челси
Това са едни манекени в червени фланелки. Играта на защитата ни си е чист "боклук""

Още бисери
ТОП 5