21 Август, 2020 16:05 7 107 5

Рецепта за вечеря: Фахитас с пилешко и зеленчуци

  • фахитас-
  • пилешко-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Предложение от мексиканската кухня

Рецепта за вечеря: Фахитас с пилешко и зеленчуци - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

за мариноване на месото:

1/2 чаена чаша зехтин
1/4 чаена чаша сок от лимон
2 чаени лъжици кимион
1/2 чаена лъжица червен пипер на люспи
4 пилешки гърди без кожа
сол и черен пипер

за зеленчуците:

1 чаена лъжица зехтин
3 чушки - нарязани на ленти

1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
тортила питки
гуакамоле
заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за мариноване на пилешкото месо в голяма купа. Сложете месото и оваляйте в подправките. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете в хладилник 30 минути (или до 2 часа), за да се овкусят пилешките филета, пише delish.com.

В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Сложете пилешките гърди и пържете 8 минути на страна, докато месото стане златисто и с апетитна коричка. Извадете го от тигана и оставете да си почине, преди да нарежете.

През това време в тигана сложете лука и чушките. Задушавайте ги 7 минути, докато зеленчуците омекнат. Нарежете пилешкото месо на филийки и го сложете в тигана. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.

Сервирайте пилето фахитас с тортила питки, авокадо и заквасена сметана.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    8 1 Отговор
    Страшна вечеря... обожавам я...!

    Коментиран от #3

  • 2 Johansson

    1 2 Отговор
    Вена едни яйца неможе да ицпърже, но преписва от книгите с рецепти.
  • 3 Амоу

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    На бас че не си я чувала тая манджа ама ти е любима пий си хапчетате иди отт

    Коментиран от #4

  • 4 Това манджа ли бе изрут

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Амоу":

    Бас прай със Стефчу, ко ма интересува кво мислиш, почти всеки ден ядох такова.....!(Не съм скръндза като вас работих и хапвах...!)
  • 5 цербер

    1 1 Отговор
    "1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
    тортила питки " НАРЯЗАН НА ЖУЛИЕНИ,ТОРТИЛЯ,а не тортила. На испански се пише Torilla, но двойното "ll"се произнася "ia", т.е. правилно е да се казва тортия. Заради начина на изписване в България ястието е по-популярно като тортиля.