Десерт със смокини е едно приятно удоволствие както за очите, така и за вкуса, което балансира въглехидратите с малко мазнина, пише lunchbox.eu.
Необходими продукти:
1/2 кг. или 30 бр. пресни смокини, с размер на орех
50 гр. орехи, смлени на ситно
2 с.л. захар
1 ч.ч. мюсли с овесени ядки и сушени плодове
50 гр. масло на стайна температура
1 ч.ч. брашно
Щипка сол
3 белтъка
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Измийте смокините и отстранете дръжките. Не ги белетe. От едната страна направете разрез на кръст, за да могат да разтворят аромата си по време на печенето. Оставете на страна.
В блендер сложете овесените ядки и включете за 30 секунди. Изсипете ги в купа и прибавете маслото, брашното, бакпулвера, орехите и белтъците. Разбъркайте със шпатула до пълно смесване на съставките.
Поставете в тава с размери 30х20 см. хартия за печене, така че да излиза от стените на съда, за да може с помощта на хартията да извадите десерта от тавата.
Поставете тестото на дъното на тавата и разпределете с ръце равномерно по дъното на тавата. Отгоре подредете смокините с разреза нагоре.
Печете в предварително загрята фурна на 180 °С в продължение на 40 минути. Извадете десерта от тавата с хартията за печене и го поставете на метална решетка да се охлади.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Е малко ли е 170 калории на парче
По-добре да не ядеш, знаеш ли тези калории и натрупани мазнини с колко тренировки и лишения трябва да ги изгориш.
Дори в алкохола има една камара калории.
10:08 22.08.2020
2 Фифи сладката
10:12 22.08.2020
3 Тракащият и куртурен боб
11:44 22.08.2020