Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1 буркан печени червени чушки
3-4 пукани люти чушки
800 г домати на кубчета от консерва
1 голяма глава лук
водата от буркана с печени чушки (около 250 мл)
3-4 скилидки чесън
4-5 с.л. олио
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Лука на едри кубчета, чесъна на филийки, а чушките на ивички.
В голям тиган загрейте олиото и на 2-3 пъти запържете нарязаните парчета пилешкото филе. Овкусете със сол и черен пипер и гответе по 3-4 минути, докато пилето стане златисто. Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете лука до омекване.Сложете чесъна, разбъркайте и върнете месото в тигана.
Добавете чушките, доматите и налейте водата от буркана с чушки.
Прибавете половината нарязан магданоз, лютите чушки, разбъркайте добре и покрийте с капак.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30 минути.
Махнете капака и печете още 20-30 минути.
Извадете ястието от фурната, оставете да се охлади за 10 минути и поднесете поръсено с останалия магданоз.
Ако са в сезон, може да ползвате пресни чушки, които да изпечете сами.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Спартанска диета
16:07 22.08.2020
2 Невменяемия
16:09 22.08.2020
3 въпросче
Коментиран от #4, #7
16:11 22.08.2020
4 elgrande
До коментар #3 от "въпросче":
:))))това е като ,,бит,, и ,,пукнат от бой,,16:39 22.08.2020
5 Герб На върха Винаги
16:43 22.08.2020
6 въпросче
17:05 22.08.2020
7 Нискоинтелигентен
До коментар #3 от "въпросче":
Явно не си чувал за пукани люти чушки ....Както и този от 6
Коментиран от #8
17:08 22.08.2020
8 Нискоинтелигентен
До коментар #7 от "Нискоинтелигентен":
Това сте новите комунета ,пукате дюнери и умувате над неща дет не ви са ясни ,нали ма ,Вени 😉17:09 22.08.2020
9 Az2020
Коментиран от #11
17:24 22.08.2020
10 Невменяемия Вели
17:54 22.08.2020
11 някой си
До коментар #9 от "Az2020":
Преди 100 години,бабите на село само с пилешко филе са го приготвяли......🤣 Ето една стара рецепта от Асеновгадско.Без претенции за автентичност,но е от 40 те години на миналия век. 7- 8 чушки( пипер капия червена), 3 домата, 2 глави лук. Изпичат се чушките ,доматите и лука.Обелват се.Лука се стрива с магданоз и сол. Отделно се счукват доматите и пиперките и към тях се прибавя лучената смес. А ето и една малко по трудоемка: 2,5 кг орбаджийска чушка, 12-13 бр едри селски домати, 1 голяма глава счукан чесън, 2 връзки магданоз.Приготвя се марината от 500 мл. вода, 500мл винен оцет,500мл. олио,400гр .захар и 5 с.л. сол. Чушките се попарват за 8 мин във кипналата марината,след това се добавят и настърганите и обелени домати.Като почне да се посгъстява се слага счукания чесън и ситно нарязан магданоз.Като поизстине се сипва в буркани. не се вари допълнително.Коментиран от #12
18:24 22.08.2020
12 Баба Злата
До коментар #11 от "някой си":
Записах си рецептите, ще ги използвам тази есен.Лесни са и надявам се да са вкусни.
Коментиран от #13
19:58 22.08.2020
13 някой си
До коментар #12 от "Баба Злата":
Определено са вкусни. Все пак са старички,от време когато е нямало подправки. сол,олио оцет винен ,захарта е била малко дефицитна стока, и магданоз,копър. това е простичко и лесно.Чорбаджийските чушки могат да се заменят със сорт,,Сиврия,, дълги и тънки,които напоследък се намират по лесно.Коментиран от #14
21:24 22.08.2020
14 Този коментар е премахнат от модератор.