ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и спагети

Ястие с екзотичен вкус

Публикувана: 14 Септември, 2020 16:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5171
Рецепта за вечеря: Пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и спагети
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Необходими продукти:

500 грама пилешки гърди

4 моркова

5 аспержи

150 грама броколи

150 грама зелен боб

200 грама спагети

1 супена лъжица соев сос

1 чаена лъжица захар

3 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица настърган джинджифил

1 чаена лъжица сусам

1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Измивате месото, подсушавате го, след което го нарязвате на хапки. Към хапките пилешко месо добавяте 2 супени лъжици зехтин и разбърквате добре. В тиган, най-добре с незалепващо покритие, изсипвате месото. Затваряте с капак, като обръщате пилешките хапки, за да се сготвят от всички страни. След като придобият много лек златист цвят, ги оставяте на страна, пише supichka.com.

Докато пилешкото се готви, подгответе зеленчуците. Ако ползвате пресни зеленчуци ги измийте, почистете морковите и аспержите, и нарежете. Сгорещявате добре тигана, в който са се готвили пилешките хапки. Добавяте лъжица зехтин и добавяте зеленчуците. Добавяте и сол, след което разбърквате. Имайте предвид, че ако част от зеленчуците, които ползвате са сурови, а другите замразени, следва да добавите първо суровите и след 3-4 минути замразените, тъй като те изискват по-кратко време за приготвяне.

Приготвяте спагетите според инструкциите на пакета и докато са още топли заливате със сос приготвен от разбърканите соев сос, захарта и зехтина. Оформяте вашата порция баланс като в половината от чинията разполагате зеленчуците, които овкусявате с прясно изцеден лимонов сок и ситно нарязан джинджифлил. Добавяте пилешките хапки в едната четвърт от чинията, а последната четвъртинка запълвате със спагетите, които поръсвате със сусам.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
инж технолог по хранене
1 Отговор
Това вече попадение. Сложете 2 лъжици мед,по-ще се усеща сладкият вкус. Захарта може да се карамелизира и да изгори,после ще ви загорчи.

Оценка:
-2 +0

Лора
2 Отговор
Това, наистина е моето ядене, обожавам го...!

Оценка:
-2 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.