Last news in Fakti

14 Септември, 2020 16:05 8 145 2

Рецепта за вечеря: Пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и спагети

  • пилешко-
  • зеленчуци-
  • спагети-
  • джинджифил-
  • сусам-
  • соев сос

Ястие с екзотичен вкус

Рецепта за вечеря: Пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и спагети - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 грама пилешки гърди

4 моркова

5 аспержи

150 грама броколи

150 грама зелен боб

200 грама спагети

1 супена лъжица соев сос

1 чаена лъжица захар

3 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица настърган джинджифил

1 чаена лъжица сусам

1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Измивате месото, подсушавате го, след което го нарязвате на хапки. Към хапките пилешко месо добавяте 2 супени лъжици зехтин и разбърквате добре. В тиган, най-добре с незалепващо покритие, изсипвате месото. Затваряте с капак, като обръщате пилешките хапки, за да се сготвят от всички страни. След като придобият много лек златист цвят, ги оставяте на страна, пише supichka.com.

Докато пилешкото се готви, подгответе зеленчуците. Ако ползвате пресни зеленчуци ги измийте, почистете морковите и аспержите, и нарежете. Сгорещявате добре тигана, в който са се готвили пилешките хапки. Добавяте лъжица зехтин и добавяте зеленчуците. Добавяте и сол, след което разбърквате. Имайте предвид, че ако част от зеленчуците, които ползвате са сурови, а другите замразени, следва да добавите първо суровите и след 3-4 минути замразените, тъй като те изискват по-кратко време за приготвяне.

Приготвяте спагетите според инструкциите на пакета и докато са още топли заливате със сос приготвен от разбърканите соев сос, захарта и зехтина. Оформяте вашата порция баланс като в половината от чинията разполагате зеленчуците, които овкусявате с прясно изцеден лимонов сок и ситно нарязан джинджифлил. Добавяте пилешките хапки в едната четвърт от чинията, а последната четвъртинка запълвате със спагетите, които поръсвате със сусам.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инж технолог по хранене

    0 2 Отговор
    Това вече попадение. Сложете 2 лъжици мед,по-ще се усеща сладкият вкус. Захарта може да се карамелизира и да изгори,после ще ви загорчи.
  • 2 Лора

    2 2 Отговор
    Това, наистина е моето ядене, обожавам го...!