Last news in Fakti

20 Октомври, 2012 17:42 1 011 0

Ливан ще съди US сериал

  • ливан-
  • сериал-
  • съд

 

Ливанският министър на туризма Фади Абуд обяви, че възнамерява да съди създателите на американския телевизионен сериал "Чужд сред свои", съобщи Би Би Си.

Министърът е недоволен от това как в една от сериите е изобразен бейрутския район Хамра. "В сериала Хамра е пълен с някакви бойци, въпреки че това абсолютно не съответства на действителността. Истинският Бейрут е съвсем друг", гневи се министърът.

Той вини създателите на фирма, че са навредили силно на туристическата привлекателност на Бейрут, като са го показали пълен с въоръжени лица. "Такива филми вредят на Ливан. Това не е честно и несправедливо", добави министърът.

Той заяви, че ще иска извинение от продуцентите и режисьора, а също ще се обърне към съда. Особено го е засегнало, че "бейрутските" сцени на сериала всъщност са заснети в Израел.

Хамра е културно-развлекателният център на ливанската столица. В него има стотици магазини, кафенета, ресторанти, нощни клубове и други увеселителни заведения. Единствените пък въоръжени лица са малобройните полицаи.

Самият сериал върви с голям успех в 20 страни. Той получи хвалби от критиката, а миналия месец бе удостоен с няколко премии "Еми" в различни категории. Част от тях отидоха в Клеър Дейнс и Деймиън Люис, главните изпълнители във филма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА