ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Салата със смокини, ядки и синьо сирене

Чудесна есенна салата

Публикувана: 19 Септември, 2020 16:05
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3495
Рецепта за вечеря: Салата със смокини, ядки и синьо сирене
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Необходими продукти:

1 връзка листа зелена салата
100 грама кашу или други ядки
100 грама синьо сирене
4-6 пресни смокини
зехтин на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете листата зелена салата.
Изпечете ядките в сух тиган или използвайте фурната.
Измийте смокините, разрежете ги на 4 или 6 части, а синьото сирене - на кубчета.
Покрийте дъното на подходящ широк и плосък съд със салатените листа, върху тях сложете ядките, сиренето и плодовете.
Полейте със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете с хрупкав хляб и чаша вино.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Сладко със солено харесвам, но това не...!

Оценка:
-4 +2

хахахаха
2 Отговор
това ми звучи като боб яхния с грозде и течен шоколад... вие съвсем изтрещяхте

Коментиран от #13


Оценка:
-5 +6

По-добре си опържете
3 Отговор
едни яйца

Коментиран от #5


Оценка:
-4 +6

Изтрещелите
4 Отговор
Не говорете за вас си... хахаха...някои народи и кухни, точно това харесват, не може само шпекоф салам....!

Оценка:
-2 +9

5
Този коментар е премахнат от модератор.
венке
6 Отговор
днес откъм манджите хич те няма.дано довечера наваксаш.

Оценка:
-4 +0

7
Този коментар е премахнат от модератор.
АМД
8 Отговор
Опитайте първо и тогава пишете коментари. Салатата е вкусна, но е за ценители.

Оценка:
-0 +7

Йо Несбьо
9 Отговор
Какъв ви е проблема със салатата?! Плодовете са съвсем малко, съвсем леко ще усетите нюанс във вкусовете. Преобладава леко горчивият и солен тон заради зехтина, сиренето и солта, ядките привнасят плътност и вкус, а зеленото сочност и мекота. Консумира се с вино и препечен хляб, които ще изострят усещанията за вкус и удоволствие. На този фон 5-6 нарязани смокини съвсем леко ще накиселяват. Идеална салата, към която бих добавил леко птиче месо или филе от риба...

Коментиран от #10


Оценка:
-1 +8

проф.Зоофил Манафов
10 Отговор

До коментар #9 от "Йо Несбьо":


Да да да и ракияяяяя!!!!

Оценка:
-1 +3

Напротив, много е вкусно
11 Отговор
Напротив, много е вкусно

Оценка:
-0 +3

Шаран БГ
12 Отговор
Разни хора - разни вкусови навици. Аз никога няма да го направя това, да съсипвам смокините . Децата ми изпаднаха в потрес преди години в чехски ресторант, когато видяха хора да си посипват хубавите , разкошни листа от маруля със пудра-захар и да ядат с удоволствие. Ние си ги соляхме, че и с малко оцет - как няма да пийнеш бренди ?!?

Оценка:
-0 +0

Лина
13 Отговор

До коментар #2 от "хахахаха":


Вкусът се възпитава:) салатата е страхотна, много популярна в международната кухня! С бяло вино е невероятна;)

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Арнолд Шварценегер
Терминатора за някои неудобства да си американски гражданин, но роден в Австрия
Ако бях роден в Америка, щях да се кандидатирам за Белия дом. Защо сега? Защото сега е перфектното време да се включа в надпреварата"

Още бисери
ТОП 5